«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας συρρικνώθηκε κατά -3,7% ενώσ την ευωζώνη ανέβηκε +1,9%

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας συρρικνώθηκε κατά 1,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το πρώτο, σύμφωνα με τις οριστικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Την ίδια περίοδο, από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του 2010, στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 27», ο ρυθμός ανάπτυξης αυξήθηκε κατά 1%.

    Η Γερμανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ (+2,2%) στην ευρωζώνη και ακολουθούν η Φινλανδία και η Σουηδία με (+1,9%). Τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ κατέγραψαν η Ελλάδα (-1,8%) και η Ιρλανδία (-1,2%).

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, σε ετήσια βάση, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά -3,7%. Αντίθετα, τόσο στην ευρωζώνη, όσο και στην «ΕΕ των 27», το δεύτερο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,9%.

sofokleous10.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου