«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στην Θράκη δεν κυβερνά η Ελλάδα

Έφη Τσελίκα


Η κυβέρνηση και η συμμαχία των προθύμων ψιττακών της προπαγάνδας της προσπαθεί να μάς πείσει -με ηλίθια λόγια και πονηρές σιωπές- ότι:
Α) Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες αλλά στους τουρίστες. Αν οποιοσδήποτε κλάδος διαμαρτυρηθεί ή κινητοποιηθεί εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής "αμαυρώνει" την εικόνα της χώρας και "πλήττει καίρια" τον τουρισμό. Ο φορτηγατζής, δηλαδή, ομού και ο απλήρωτος συμβασιούχος του ΥΠΠΟ είναι δημόσιοι κίνδυνοι.
Β) Τα λεφούσια εξαγριωμένων τουρκοφρόνων που απειλούν και πολιορκούν επί εξάωρο συνεργείο γαλλικής τηλεόρασης στη Θράκη δεν πλήττουν τον τουρισμό.

Απορείτε για τα παραπάνω; Θα σας λυθούν οι απορίες ακούγοντας και διαβάζοντας όσα ακολουθούν...

(Στην φωτογραφία βλέπετε έναν φεσοφόρο έφηβο -στο χωριό Εχίνος της Ελληνικής Θράκης- να φοράει t-shirt με την σημαία του "ανεξάρτητου κράτους" της Δυτικής Θράκης)

Ακούστε σε δύο μέρη την συγκλονιστική αφήγηση της δημοσιογράφου (Liberation, France 3) Έφης Τσελίκα για την τραυματική εμπειρία που βίωσε στην Θράκη όταν αποπειράθηκε να κάνει ένα
ρεπορτάζ για τον τρόπο ζωής, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα των Πομάκων.
Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο γαλλικό σταθμό France 3 και χορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συνέντευξη με την κ. Τσελίκα πραγματοποιήθηκε στην εκπομπή μας «Οι Αδιάβροχοι» σήμερα το πρωί.
Η ίδια αφηγείται πώς πολιορκήθηκε(!) το γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο από δεκάδες φανατικούς τουρκόφρονες που τους απειλούσαν κραδαίνοντας μαχαίρια, τσεκούρια και ρόπαλα.
Οι ταλιμπάν της Θράκης - τραμπούκοι της Άγκυρας ούρλιαζαν «εδώ είναι Τουρκία, δεν υπάρχουν Πομάκοι, δεν υπάρχει πομακική γλώσσα» και απαιτούσαν να δουν τι έχει καταγράψει η τηλεοπτική κάμερα του συνεργείου.
Επίσης, οι ίδιοι άνθρωποι είχαν την αξίωση από την κ. Τσελίκα να υπογράψει ένα χαρτί με ένα σωρό άρθρα που θα την δέσμευαν – χωρίς, φυσικά, να της δώσουν αντίγραφο.
Ενημερωθείτε από πρώτο χέρι για την ανυπαρξία του ελληνικού κράτους από την περιοχή και για τις… παραινέσεις (από την ελληνική αστυνομία) που δέχτηκαν οι Γάλλοι οπερατέρ, τεχνικοί και η Ελληνίδα δημοσιογράφος να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις των εγκαθέτων του τουρκικού προξενείου!
«Να κάνετε ό,τι σας πουν για να μην έχουμε φασαρίες», τους έλεγε ένας ανεκδιήγητος αστυνομικός (που φορούσε ένα απολύτως αρμοστό για την περίπτωσή του ροζ μπλουζάκι).
«Στην Θράκη δεν κυβερνά η Ελλάδα», μας είπε η κ. Τσελίκα και δυστυχώς τα γεγονότα φαίνεται να δικαιώνουν την άποψή της.

To site της εκπομπής Avenue del'Europe:
http://info.france3.fr/avenue-europe/index-fr.php?page=accueil&id_article=219

To blog της εκπομπής Avenue del'Europe:
http://blog.france3.fr/champion-europe/index.php/Europe-et-minorites


Ακολουθούν τα αποσπάσματα από την συνέντευξη που μας παραχώρησε η κ. Τσελίκα:











adiavroxoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου