«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Τα σενάρια της δολοφονίας του Χατζηκωστή


Δολοφονήθηκε διευθυντής τηλεοπτικού καναλιού
Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Κύπρου, μετά την είδηση της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή, «μεγιστάνα» των ΜΜΕ της νήσου, ο οποίος με δύο σφαίρες από αγνώστους έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα (11/1) το βράδυ.
Ο αντίκτυπος του θανάτου του Χατζηκωστή αποτυπώνεται στις κυπριακές εφημερίδες, οι οποίες αφιερώνουν την πρώτη σελίδα τους στο γεγονός, αφήνοντας απ’ έξω την έναρξη των διαπραγματεύσεων Χριστόφια – Ταλάτ για το Κυπριακό.
"Είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα" Ο εκπρόσωπος τύπου της κυπριακής Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε την Τρίτη (12/1) ότι είναι πολύ πρόωρο και παρακινδυνευμένο για να βγουν συμπεράσματα σχετικά με τα κίνητρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, ενώ δήλωσε πως «υπάρχει κάποιος προσανατολισμός, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμος».
Ο κ. Κατσουνωτός είπε ακόμα ότι το βράδυ της Δευτέρας ανακρίθηκαν κάποια άτομα και την Τρίτη θα ανακριθούν και άλλα. Η αστυνομία, κατέληξε, αξιολογεί τα πάντα και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξιχνιασθεί η υπόθεση. Το σπίτι του Άντη Χατζηκωστή είναι κοντά στις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας και στο κτίριο όπου στεγάζεται η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, στο δήμο Εγκωμής, στη Λευκωσία.
Ο 43χρονος Άντης Χατζηκωστής ήταν διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης ''Σίγμα'', του μεγαλύτερου Ομίλου ΜΜΕ στην Κύπρο, με πάνω από 25 τίτλους έντυπων ΜΜΕ, Ραδιόφωνα, Τηλεόραση, New Media και Events.
Συμμετείχε σε Συμβούλια Δημοσίων εταιρειών στην Κύπρο και το εξωτερικό, ήταν μέλος του European Publishers Association και Διοικητικός Σύμβουλος και Πρεσβευτής των Διεθνών Τηλεοπτικών Βραβείων Emmy. Οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται στο σκοτάδι, ενώ οι θεωρίες για τη δολοφονία του δίνουν και παίρνουν στον Κυπριακό Τύπο. Η Σημερινή , η οποία ανήκει στο συγκρότημα "ΔΙΑΣ" με πηχυαίο τίτλο και σχετικό φωτορεπορτάζ, προβάλλει αποκλειστικά τη δολοφονία του διευθύνοντα συμβούλου του συγκροτήματος. "Μόλις είχε αφιχθεί στο σπίτι του, μετά από μια παραγωγική μέρα στο γραφείο, στη διάρκεια της οποίας συζητούσε με συνεργάτες του και διευθυντικά στελέχη του συγκροτήματος τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά του" , γράφει η εφημερίδα και τονίζει ότι το συγκρότημα ΔΙΑΣ και οι εργαζόμενοι σε αυτό πενθούν και "δεν πρόκειται να υποκύψουν στην τρομοκρατία".
Ο Πολίτης έχει τίτλο "Ενέδρα θανάτου - Οικονομικά κίνητρα βλέπει η Αστυνομία" και αναφέρεται στην δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία επικεντρώνει την προσοχή της στις κάμερες ασφαλείας της Αμερικάνικης Πρεσβείας αλλά και οικιών της περιοχής.
Η αγγλόφωνη εφημερίδα Cyprus Mail με πρωτοσέλιδο τίτλο "Ιδιοκτήτης ΜΜΕ εκτελέστηκε" γράφει ότι ο διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Άντης Χατζηκωστής πυροβολήθηκε δύο φορές εξ' επαφής έξω από την οικία του από κουκουλοφόρο ο οποίος ανέβηκε πάνω σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε άλλο άτομο και απομακρύνθηκαν από τη σκηνή. Η Μάχη με κύριο τίτλο "Με σφαίρες νίκησαν τον Άντη" γράφει ότι η Αστυνομία άρχισε ανθρωποκυνηγητό με στόχο τη σύλληψη των δολοφόνων του, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.
Η "Μ" γράφει ότι η άνανδρη δολοφονία του Χατζηκωστή προκάλεσε δικαιολογημένα ισχυρό σοκ στη δημοσιογραφική οικογένεια και διερωτάται "αν η δολοφονία σημαίνει την αρχή της αποσταθεροποίησης στον τόπο αφού νεκροί ξεθάβονται και ζωντανοί δολοφονούνται με τόση ευκολία".

Ο Φιλελεύθερος με κύριο τίτλο "Δολοφόνησαν τον Άντη" γράφει ότι ένας από τους πιο δραστήριους και αγαπητούς επιχειρηματίες των ΜΜΕ και γιός του εκδότη Κωστή Χατζηκωστή δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του χθες βράδυ. Καταζητούνται δύο εκτελεστές που διέφυγαν με μοτοσικλέτα.
Σε πρωτοσέλιδο σχόλιο με τίτλο "Ζούμε σε ζούγκλα;" η εφημερίδα γράφει: " Η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή είναι αποκορύφωμα της πανάθλιας κατάστασης, που βιώνει η κυπριακή κοινωνία τον τελευταίο καιρό και χαρακτηρίζεται από την ανομία, που αγγίζει τα όρια της διάλυσης και από τις πρωτοφανείς αντικοινωνικές προκλήσεις". Προστίθεται, δε, σε μια σειρά από γεγονότα πρωτοφανή για τον τόπο, όπως η αρπαγή της σορού του τέως προέδρου Τ. Παπαδόπουλου, πριν από ένα μήνα.
Η Χαραυγή τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Στυγεροί δολοφόνοι" εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Άντη Χατζηκωστή. Όπως γράφει, θρασύτατοι δολοφόνοι έστησαν καρτέρι και δολοφόνησαν τον Χατζηκωστή εν ψυχρώ.

http://www.sigmalive.com/simerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου