«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Κύπρος. Το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 με ποσοστό 97%, που “σβήστηκε” από τα σχολικά εγχειρίδια.Όπως σβήστηκε και η χειρότερη καταστολή διαδήλωσης που έγινε στην Ελλάδα μετά τους Ναζί. Πάλι για την “Ένωση”, αλλά ουδείς την αναφέρει. Θα το θυμήσουμε σε λίγο…
Του Κηφέα
Στις 15 του Γενάρη το 1950 έγινε το Ενωτικό Δημοψήφισμα όπου το 97% του πληθυσμού της Κύπρου ενυπογράφως απαίτησαν την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα.
Πρωταγωνιστής του Δημοψηφίσματος ήταν ο τότε φλογερός Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο Β΄ πρώην Μητροπολίτης Κερύνειας του οποίου το άγαλμα δέσποζε της Πλατείας μπροστά από την Μητρόπολη της Κερύνειας μέχρι που οι ταλάττηδες το αντικατέστησαν με το άγαλμα του σφαγέα των Ελλήνων της  Σμύρνης Ατταρτούκ.
Σήμερα 60 χρόνια μετά καταβάλλεται προσπάθεια τουρκοποίησης της Κύπρου μιας τουρκοποίησης που συνεπικουρείται  από ευέλικτους δήθεν χειρισμούς.
Κανένας μαθητής στην Κύπρο γνωρίζει για το Ενωτικό Δημοψήφισμα που έγινε στις 15 του Γεννάρη το 1950. Αντιθέτως θα κουβαλήσουν τους μαθητές στο χωριό Παναγιά για να γιορτάσουν την γενέθλια ημέρα του Μακάριου του Γ΄.
Οι μαθητές στην Κύπρο όμως γνωρίζουν άριστα πόσες βόμβες τοποθετούνται κάθε μήνα, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πόσους εμπρησμούς αυτοκινήτων έχουμε κάθε βράδυ, πόσες ληστείες γίνονται το 24ωρο και πόσες δολοφονίες έχομε. Ακόμη οι μαθητές γνωρίζουν άριστα πόσους μήνες ένας ισοβίτης – κατά συρροή δολοφόνος – διέμενε (για οκτώ (8) ολόκληρους μήνες) σε σουίτα κλινικής στην Λευκωσία. Αυτά ξέρουν οι μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου