«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Συνελήφθησαν τρεις για το φόνο του Άντη


Συνελήφθησαν αργά χθες βράδυ τρία άτομα σε σχέση με τη δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και «ΣΙΓΜΑ», Άντη Χατζηκωστή.
Μετά τη μελέτη των τηλεφωνικών κλήσεων, που αποκαλύφθηκαν, η Αστυνομία έκανε νέα σύσκεψη, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά, κατά την οποία αποφασίστηκε η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης των τριών ανδρών. Λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ, τα εντάλματα εκτελέστηκαν και οι τρεις ύποπτοι μεταφέρθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, στον Αστυνομικό Σταθμό Πύλης Πάφου, και ανακρίνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις απασχόλησαν την Αστυνομία και στο παρελθόν. Η Αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών συλληφθέντων και δεν μπορούν να δημοσιευθούν. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε στο ΤΑΕ και παρέμεινε εκεί μέχρι τις 11.40 το βράδυ και επιβεβαίωσε ο ίδιος τις συλλήψεις.
Στο ΤΑΕ μεταφέρθηκε και όπλο, συμβατό με τον τύπο όπλου που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και πιστεύεται ότι είναι το φονικό όπλο. Σήμερα το πρωί, και με βάση το υλικό που θα συνέλεγαν οι ανακριτές, θα εζητείτο από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η έκδοση διαταγμάτων κράτησης για τους τρεις. Η Αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Εντατικές έρευνες


Από το πρωί η Αστυνομία είχε ενδείξεις για το ποιοι ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Λουκάς Λουκά, ο οποίος σημείωσε ότι οι διωκτικές Αρχές είναι κοντά σε συλλήψεις.
Ο κ. Λουκά εξέφρασε την εκτίμηση ότι η στυγερή δολοφονία θα εξιχνιαστεί.
«Είναι κοντά η Αστυνομία. Έχουν μείνει μία - δύο περιπτώσεις που εξετάζονται και έχουμε
αποκλείσει ορισμένα, όπως τα πολιτικά κίνητρα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Λουκά.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποκάλυψε τα κίνητρα στα οποία επικεντρώνεται η Αστυνομία, σημειώνοντας ότι αυτό δεν θα κάνει καλό στην υπόθεση.
«Οι ανακριτές», είπε ο κ. Λουκά, «είναι αυτοί που θα κρίνουν πότε θα προχωρήσουν και σε ποια ή
ποιες σύλληψεις».
Σε ερώτηση αν το στοιχείο που αναμένει η Αστυνομία για να προχωρήσει σε συλλήψεις αφορά τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ο κ. Λουκά απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να δημοσιοποιηθεί τέτοιο ζήτημα.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος και στα έγγραφα που βρέθηκαν στο γραφείο του Άντη Χατζηκωστή, είπε ότι «αυτά αξιολογούνται από τους ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι προχωρούν αναλόγως των τεκμηρίων που βρίσκουν».
Ερωτηθείς αν τα εντάλματα σύλληψης θα αφορούν τους εκτελεστές ή τους ηθικούς αυτουργούς, ο κ. Λουκά απάντησε ότι «όπου υπάρξει μαρτυρία εναντίον οποιουδήποτε, είτε είναι ηθικός αυτουργός είτε εκτελεστής, βεβαίως θα προχωρήσουμε».

Αισιόδοξος ήταν και ο Κατσουνωτός

«Ένα βήμα πριν από την έκδοση εντάλματος σύλληψης του δράστη ή και των δραστών της δολοφονίας του διευθύνοντος συμβούλου του Συγκροτήματος "ΔΙΑΣ" και "Σίγμα", Άντη Χατζηκωστή, βρίσκεται η Αστυνομία», δήλωσε, εξάλλου, νωρίτερα και ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός.
Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, «υπολείπεται ένα πρόσθετο στοιχείο, που θα δημιουργήσει το υπόβαθρο και να επιτρέψει την έκδοση εντάλματος σύλληψης».
«Απ' εκεί και πέρα», πρόσθεσε, «από την ανάκριση και τη σύνδεση του όποιου υπόπτου με το μαρτυρικό υλικό, ενδεχομένως να οδηγήσει και στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Αυτό που είναι σαφές και ξεκάθαρο, είναι ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την έκδοση εντάλματος σύλληψης».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι το στοιχείο που υπολείπεται «δεν είναι δύσκολο να βρεθεί, αλλά χρειάζεται κάποιος χρόνος».
Απέφυγε, ωστόσο, να αποκαλύψει αν το στοιχείο αυτό συνδέεται με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Τα τηλέφωνα προδίδουν


Οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή στράφηκαν πλέον στα οικονομικά κίνητρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές έχουν στην κατοχή τους τούς καταλόγους των τηλεφωνικών κλήσεων 15 περίπου ατόμων, ανάμεσα σε αυτούς και του θύματος. Η Αστυνομία ζήτησε από το Δικαστήριο διατάγματα αποκάλυψης των τηλεφωνικών κλήσεων για ν' αξιολογηθούν και να καθορίσει τα επόμενά της βήματα, τα οποία και εκδόθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη σύλληψη ενός προσώπου σε σχέση με τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ωστόσο σε σύσκεψη στο ΤΑΕ Λευκωσίας υπό την προεδρία του Αρχηγού Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε να μην προχωρήσουν οι ενέργειες για την έκδοση εντάλματος, αφού τα στοιχεία ήταν «αδύνατα».
Η Αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο να υπήρχε και τρίτο πρόσωπο, συνεργάτης των εκτελεστών, ο οποίος να παραμόνευε έξω από το συγκρότημα «ΔΙΑΣ» και όταν ο Άντης αποχώρησε για το σπίτι του να ειδοποίησε τους δολοφόνους που παραμόνευαν.
 sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου