«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

O Internet Explorer ευθύνεται για την επίθεση στη Google


H Microsoft παραδέχτηκε ότι ένα ελάττωμα στον Internet explorer βοήθησε στην επίθεση από hackers που δέχθηκε η Google στην Kίνα.
Ερευνα που διεξάγει η εταιρεία κατασκευής λογισμικού προστασίας McAfee, από κακόβουλες επιθέσεις στο internet αποκαλύπτει ότι δεν υπήρχε τίποτα που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς ότι το λογισμικό της Adobe (Adobe PDF ) θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο.

Αυτή η επίθεση είναι πρωτοφανής, ποτέ δεν έχουμε δει κάτι τόσο πολύπλοκο στον εμπορικό χώρο, κάτι αντίστοιχο έχουμε δει μόνο σε επιθέσεις κατά κυβερνήσεων, δήλωσε ο Dmitri Alperovitch, αντιπρόεδρος της έρευνας που διεξάγει η McAfee.
Ελάττωμα του IE
Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ο ΙΕ είναι εν μέρει υπαίτιος για την επίθεση. Η Microsoft προτείνει στους χρήστες του ΙΕ να χρησιμοποιήσουν τις υψηλότερες ρυθμίσεις ασφαλείας για να αποφύγουν τέτοιου είδους προβλήματα.
«Η εταιρεία έχει διαπιστώσει ότι ο Internet Explorer χρησιμοποιήθηκε σε επιθέσεις κατά της Google καθώς και σε άλλα εταιρικά δίκτυα» δήλωσε η Microsoft.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, είπε στο CNBC ότι «Πρέπει να ληφθούν όλα τα περιστατικά επίθεσης σοβαρά, δεν είναι μόνο αυτό σοβαρό. Έχουμε μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων η οποία ανταποκρίνεται άμεσα σε όποιο πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί από το λογισμικό μας και δεν έχουμε συναντήσει ακόμα».
Κοτόπουλος Διονύσης
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου