«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Πάνω από 1 εκ. ευρώ για τους VIP της κυβέρνησης


Το απίστευτο ποσό των 1.100.000 ευρώ σπατάλησε η νέα κυβέρνηση για πολυτελείς μετακινήσεις στελεχών κυρίως σε προορισμούς που εξυπηρετούνται με πολιτικές πτήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ».
 Το μέσο κόστος ανά ώρα πτήσης των τριών αεροσκαφών VIP (Gulfstream, Embraer 209, Legacy 484) με τα υπολογίστηκε σε 6.000 ευρώ. Κύριοι χρήστες: ο Πρωθυπουργός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντινού, και βέβαια ο Υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζελός.
 Και όλα αυτά την στιγμή που η κυβέρνηση επικαλούμενη τις οικονομικές δυσχέρειες κόβει τα αεροσκάφη αναχαίτισης από την Σκύρο και το Καστέλι, τα μηχανοκίνητα από τις παρελάσεις, και προσπαθεί να στραγγίξει το τελευταίο ευρώ από τον απλό εργαζόμενο.
 Όμως το «κερασάκι» στην τούρτα είναι ότι απαντώντας σε ερώτηση για την προμήθεια ακόμη δύο αεροσκαφών VIP που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το θέμα επανεξετάζεται (!), σαν να υπάρχει περίπτωση με τέτοια ένδεια να τα αγοράσουμε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου