«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ακύρωσε την Ελληνο-Αλβανική συμφωνία χωρικών υδάτων το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο

http://www.defencenet.gr/defence/images/stories/Albania_flag_s.jpgΤο ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε την ακύρωση της Ελληνο-Αλβανική συμφωνίας με την οποία καθορίζοντο τα όρια των χωρικών υδάτων των δύο χωρών. Το κείμενο είχε υπογραφεί κατά την επίσκεψη του πρ. Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στα Τίρανα τον προηγούμενο Απρίλιο.
Ο κ. Δρούτσας χαρακτήρισε την εξέλιξη αρνητική, αλλά επισήμανε ότι πρόκειται για "θέμα εσωτερικής διαδικασίας στην Αλβανία, την οποία δεν έχουμε και άλλη επιλογή παρά να τη σεβαστούμε". Πρόσθεσε ότι η Αθήνα θα περιμένει πρώτα απ’ όλα την επίσημη ενημέρωση από την πλευρά των Τιράνων και βεβαίως και τις προτάσεις της αλβανικής κυβέρνησης, για το πώς προτίθεται να χειριστεί το θέμα περαιτέρω.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Αλβανία είχαν επικρίνει την συμφωνία και ο αρχηγός της σοσιαλιστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Εντι Ράμα (αγαπητός από πολλά ελληνικά ΜΜΕ), άσκησε προσφυγή στο συνταγματικό δικαστήριο χαρακτηρίζοντας την συμφωνία "ξεπούλημα των χωρικών υδάτων".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου