«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Εκείνη τη γιαγιά που τη σκότωσαν σαν το σκυλί στη στάση του λεωφορείου ανήμερα τα Χριστούγεννα…

 olympiada  Ιανουαρίου 28, 2010
http://3.bp.blogspot.com/_7l1Hb479V78/SwL0IwbbupI/AAAAAAAACvY/NhmWYqLMiOc/s1600/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%B7%CF%82.pngΜήπως ασχοληθεί κάποιος για να βρει τους δολοφόνους φανταστικέ Υπουργέ; Ναι, βέβαια δεν ήταν προφανώς μέλος κάποιας κλαδικής, κάποιας “πρωτοβουλίας”. Βγήκε η γυναίκα όπως συνήθιζε σε αυτή την πόλη που μεγάλωσε για να πάει δώρο στο εγγονάκι της τα Χριστούγεννα. Έτσι νόμιζε, πως σ’ αυτή την πόλη μετά από χιλιάδες χρόνια ακόμα το γήρας και η Μάνα είναι έννοιες σεβαστές. 
Έχεις δίκιο φανταστηκέ Υπουργέ, δε γνώριζε από πρόοδο και πολυπολιτισμό. Λάθος της. Απλά στο εγγονάκι της ήθελε να πάει, όπως συνήθιζε σ’ αυτόν τον “τόπο”. Όπως είχε μάθει πιθανόν από τη δικιά της μάνα. Δεν είχε βλέπεις τη μόρφωση και τα πτυχία της Θάλειας.
Έλεγα απλά, μετά από τις τόσες επιτυχίες, τις απανωτές συλλήψεις, την διάλυση των “εξωγήινων” που δε βγήκαν να φωνάξουν για “Θεσμικά και οικονομικά αιτήματα”, μήπως σας έμενε καθόλου χρόνος να ασχοληθείτε με την υπόθεση.
Έτσι, γι’ αυτό το εγγονάκι που ακόμα την περιμένει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου