«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ...



Ψηφοφορία για τα θρησκευτικά σύμβολα στο ΕΚ,
16.01.10
Στις 20-1-2010 η ψηφοφορία

για τα θρησκευτικά σύμβολα

στην Ολομέλεια

του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΞΕΛΙΞΗ:

Κατατέθηκε για ψήφιση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κοινή Πρόταση Ψηφίσματος με εικονομαχικό περιεχόμενο, υπογραφόμενη και από Έλληνα ευρωβουλευτή. Εκτενέστερη ωστόσο έρευνά μας στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδειξε ότι έχουν ταυτόχρονα κατατεθεί και άλλες Προτάσεις ψηφίσματος για το ίδιο θέμα με εντελώς αντίθετο περιεχόμενο. Σε αυτές διάφοροι ευρωβουλευτές καλούν «την Επιτροπή να αμφισβητήσει ρητώς τη δυνατότητα εφαρμογής μιας τέτοιας απόφασης (σημ. δική μας: εννοεί την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον Εσταυρωμένο), δηλώνοντας σαφώς ότι το θέμα των σταυρών στις σχολικές αίθουσες αποτελεί ζήτημα που εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των κρατών μελών και των περιφερειών τους και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει παραβίαση της αρχής της επικουρικότητας από την προσχώρηση της ΕΕ στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών»........ ενώ ταυτόχρονα ζητούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επισημάνει «ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν αποτελεί μέρος του δικανικού συστήματος της ΕΕ».


Όλες μαζί οι Προτάσεις ψηφίσματος, εικονομαχικές και υπερασπιστικές των θρησκευτικών συμβόλων έχουν τεθεί υπόψιν των ευρωβουλευτών. Η κρίσιμη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010 στο Στρασβούργο σύμφωνα με το Σχέδιο ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο τέταρτο κατά σειρά θέμα με τίτλο «Προτάσεις ψηφίσματος - Υπεράσπιση της αρχής της επικουρικότητας».


πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com/


Επειδή σημαντικό ρόλο στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν και οι αναφορές των πολιτών της ΕΕ, ξεκίνησε μια κατεπείγουσα δράση για ατομική αποστολή αναφορών στο Ευρωκοινοβούλιο από πολίτες (νομικούς, πολιτ. επιστήμονες και μή) που έχουν ευαισθησία στο ζήτημα αυτό.

Η διαδικασία είναι απλή :   δείτε βήμα-βήμα και εδώ aggelioforos.blogspot.com



i. Μπαίνετε στην ειδική φόρμα αναφορών / ερωτήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


ii. Συμπληρώνετε στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ τα στοιχεία σας, και γράφετε στα πεδία:


Συνοπτική αναγραφή θέματος: «Απόρριψη προτάσεων ψηφίσματος B7‑0275/2009, B7‑0277/2009»


Το κείμενο της ερώτησής σας : (κάνετε επικόλληση το παρακάτω ή κάποιο δικό σας κείμενο) :


Εξοχώτατον

κο Γέρζυ Μπούζεκ

Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου






Εξοχώτατε  κ. Πρόεδρε,

Ως ενεργός πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφωνώ πλήρως με τις προτάσεις ψηφίσματος B7‑0275/2009, B7‑0277/2009 για την συνεδρία  της 20ης Ιανουαρίου και ζητώ να μην γίνουν δεκτές για τους παρακάτω λόγους:  


1. Η ύπαρξη και η θέα θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους δεν συνιστά αυτή καθεαυτήν, εκ μέρους των χωρών της Ε.Ε. παραβίαση του ατομικού δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας, ιδίως στις χώρες εκείνες, όπως η Ελλάδα, όπου η ανάρτηση των θρησκευτικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους έχει καθιερωθεί βάσει εθίμου και όχι νομοθετικής διάταξης.
2. Όσοι θεωρούν ότι προσβάλλεται η θρησκευτική τους ελευθερία από την θέα θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους, σημαίνει ότι δεν ανέχονται και τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις της πλειοψηφίας των συμπολιτών τους στην ΕΕ, παραβιάζοντας το άρθρο 9 της ΕΣΔΑ, στάση που εγκυμονεί κίνδυνο μισαλλοδοξίας. 
3. Η ύπαρξη και η θέα θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους σε χώρες της ΕΕ, αποτελεί μέρος της πολιτισμικής και πνευματικής παράδοσής τους, που διαμορφώθηκαν ιστορικά από αιώνες μέσα από κάθε είδους μνημεία και συνήθειες. Επομένως μια οποιασδήποτε μορφής υπόδειξη της ΕΕ στις χώρες -  μέλη της περί του ζητήματος τούτου, παραβιάζει το άρθρο 61 παρ. 1, 167 και 16γ’ της Συνθήκης της Λισσαβόνας.



Με τον οφειλόμενο σεβασμό

(όνομα, ιδιότητα, χώρα, πόλη) 




iii.  Πιέζετε τέρμα κάτω δεξιά «αποστολή».

Η συνεδρίαση της 20ης Ιαν. 2010 θα μεταδοθεί από την δ/νση : http://europarltv.europa.eu/

ΠΗΓΗ:   meta-parrisias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου