«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Οι Δράκουλες της πώλησης οργάνων ζωντανών ανθρώπων ξανακτύπησαν! Ευτυχώς η ασθενής ανένηψε.

«Kαθυστερούσα να συνέλθω και βιάστηκαν να με... τελειώσουν»

Nοσηλευόταν σε κώμα, στην εντατική μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας και μερίδα γιατρών διέγνωσε... εγκεφαλικό θάνατο, πιέζοντας τους συγγενείς της να δωρίσουν τα όργανά της. Tελικά ανένηψε! 




Aγιο είχε η 55χρονη Παναγιώτα Αποστολοπούλου, κάτοικος Σαλαμίνας, που τη βοήθησε να επιστρέψει από... τον άλλο κόσμο!
Στο διάστημα που νοσηλευόταν στην εντατική σε κώμα, μετά από πνευμονία με μυκόπλασμα, οι συγγενείς της δέχονταν πιέσεις να δώσουν τη συγκατάθεσή τους και να υπογράψουν δήλωση δωρεάς οργάνων για μεταμόσχευση, αφού είχε ήδη καταγραφεί στα βιβλία του νοσοκομείου ο... εγκεφαλικός της θάνατος!

Οι πιέσεις, μάλιστα, άρχισαν από την πρώτη εβδομάδα νοσηλείας της στη ΜΕΘ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας. Το συγκλονιστικό περιστατικό, μάλιστα, κατήγγειλε εγγράφως γιατρός του νοσοκομείου, αλλά και η οικογένειά της με αναφορά στον διοικητή του νοσοκομείου. Οι συγγενείς αρνήθηκαν κάθε συζήτηση για αφαίρεση οργάνων.




 Ενώ η 55χρονη Παναγιώτα Αποστολοπούλου βρισκόταν σε κώμα, μερίδα γιατρών διέγνωσε «εγκεφαλικό θάνατο οφειλόμενο σε μυκοπλασματική, ανοσολογικής αιτίας, εγκεφαλίτιδα». Ευτυχώς, κάποιοι άλλοι γιατροί είχαν αντίθετη γνώμη...





Διαφωνίες

Μετά από πολύμηνη νοσηλεία -στη διάρκεια της οποίας οι γιατροί είχαν χωριστεί στα δύο, επιμένοντας η μια πλευρά ότι «τελείωσε» και η άλλη ότι «είναι ζωντανή»- τελικά η γυναίκα ανένηψε!


Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, μόνο στο 8% των ασθενών με τη συγκεκριμένη νόσο νεκρώνεται ο εγκέφαλος, ενώ η αξονική τομογραφία δεν συνηγορούσε υπέρ του εγκεφαλικού θανάτου. Αυτό ήταν και το «σημείο τριβής» των δύο πλευρών.

Τη διάψευση του «θανάτου» της κάνει πλέον η ίδια η κ. Αποστολοπούλου και στο «Εθνος της Κυριακής»: «Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου για όσα μου είπαν οι συγγενείς μου όταν συνήλθα.
Οι άνθρωποι που η ζωή μου είχε αφεθεί στα χέρια τους, θέλοντας να βοηθήσουν κάποιον που είχε ανάγκη για μεταμόσχευση, βιάζονταν να τελειώνουν με μένα. Νοσηλεύτηκα στην εντατική με σοβαρές επιπλοκές από πνευμονία και καθώς καθυστερούσα να συνέλθω, εκείνοι με είχαν ξεγράψει. Ο αδελφός μου ο Μιχάλης, κάποια στιγμή, αφού φύγαμε από το νοσοκομείο, μου λέει:
«Nα ευχαριστείς τον Θεό και τον γιατρό Κοφινά που σε έσωσε, κάνοντας καβγάδες με τους άλλους, γιατί ήταν αντίθετος και δεν άφησε να σε τελειώσουν».

Κινησιοθεραπεία
Σιγά σιγά βελτιώνεται -με ειδική κινησιοθεραπεία που ακολουθώ- και το κινητικό πρόβλημα που είχα στα χέρια και τα πόδια», μας λέει η κ. Αποστολοπούλου, που τη συναντήσαμε σε κλινική αποκατάστασης.
Εχω συνέχεια δίπλα μου μέρα και νύχτα, τον γιο μου τον Χρήστο, που με βοηθά. Ηδη κινώ τα χέρια μου και όπως μου λένε οι γιατροί, θα μπορώ αυτές τις ημέρες να σηκωθώ και όρθια, κάνοντας ειδικές ασκήσεις βαδίσματος. Σε κείνους που ήθελαν να με ξεγράψουν δεν κρατώ κακία, ούτε ζητώ κάτι. Αυτά τα πράγματα τα «δικάζει» ο Θεός».


Η διαδικασία...

Παρά την προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο σοβαρό περιστατικό, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες στη διαδικασία διαπίστωσης του εγκεφαλικού θανάτου, που αποκλείουν το ιατρικό λάθος, για να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία της δωρεάς. Μένει να αποδειχθεί αν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) οφείλει να αποσαφηνίσει αν η τακτική αυτή, που ακολουθήθηκε με την περίπτωση της κ. Αποστολοπούλου, είναι η μοναδική, γιατί, διαφορετικά, κάποιοι πλήττουν το «κίνημα» της δωρεάς οργάνων. Η διοίκηση του νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι από τις 23/10/2008 έχει λάβει επιστολή συγγενών της κ. Αποστολοπούλου, μέχρι σήμερα δεν έχει ζητήσει «συγνώμη».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η αναφορά του γιατρού που την έσωσε

Hδη από τις 30 Μαρτίου 2009, ο γιατρός Γεώργιος Κοφινάς με αναφορά του σε αρμόδια όργανα εξιστορεί αναλυτικά ότι παρά τις δικές του αντιρρήσεις η οικογένεια δεχόταν πιέσεις από συναδέλφους του στο νοσοκομείο που συνεργάζονται με τον ΕΟΜ να δώσει τη συγκατάθεσή της για δωρεά οργάνων. Καταγγέλλει, μάλιστα, ότι «η εμμονή αυτή συνεχιζόταν ακόμη και όταν κλήθηκε η νευρολόγος του νοσοκομείου που εξέτασε την ασθενή και είχε αρνηθεί να υπογράψει τον εγκεφαλικό θάνατο»! Περιγράφει «δοκιμασίες εγκεφαλικού θανάτου», οι οποίες έγιναν όλες χωρίς τη συγκατάθεση των συγγενών, μετά δε από κάθε δοκιμασία εγκεφαλικού θανάτου η ασθενής επιβαρυνόταν ανα-πνευστικά.
Εξηγεί ότι «η παραμονή σε άπνοια -μέρος της διαδικασίας ελέγχου της εγκεφαλικής δραστηριότητας- προκαλεί ''ατελεκτασίες'' οι οποίες προδιαθέτουν σε πνευμονίες, ενώ η άνοδος του διοξειδίου του άνθρακα μειώνει το pH του αίματος και προκαλεί οξέωση...». «Η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια του νοσοκομείου μας και ενεπλάκη και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. Η κ. (...) επείσθη, χωρίς να δει την ασθενή, να τηλεφωνήσει στους συγγενείς, για να συγκατατεθούν στην αφαίρεση οργάνων», λέει στην αναφορά του ο κ. Κοφινάς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ethnos.gr

4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς έχουν παραμείνει κάποια κινητικά προβλήματα στην ασθενή. Είναι πολύ πιθανό να προκλήθηκαν από τις δοκιμασίες εγκεφαλικού θανάτου που έγιναν χωρίς τη συγκατάθεση των συγγενών και ήταν παρατεταμένες. Είτε λόγω αγγειόσπασμου είτε λόγω μείωσης του pH στο αίμα και εν συνεχεία μείωσης του pH στον εγκέφαλο. Η μείωση του pH (και η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα) ισοδυναμεί με χορήγηση οξέος. Δεν είναι δυνατόν να ρίχνεις οξύ σε πληγή. Θα επιδεινώσεις τη βλάβη. Βέβαια θα πονέσεις και υπερβολικά. Είναι ένα από τα χειρότερα μαρτύρια να σου ρίχνουν οξύ και μάλιστα στον εγκέφαλο. Η ασθενής δεν ξέρουμε τι ένοιωθε γιατί ήταν φοβερά καταπονημένη και διαταραγμένη ενώ τώρα να τα απώθησε στο υποσυνείδητο. Τράβηξε πολλά μαρτύρια που δεν τα εύχεται ούτε στους εχθρούς της. Προφανώς θα συμπεριλαμβάνονται σ' αυτούς και οι άνθρωποι του ΕΟΜ με τις δύο συμπρωταγωνίστριες. Τη γιατρό της εντατικής (ήταν εκπρόσωπος του ΕΟΜ) και την υπάλληλο του ΕΟΜ που έπαιρνε τηλέφωνα και προσπαθούσε να πείσει τους συγγενείς ότι είναι νεκρή η ασθενής. Ακούστηκε ότι τους είπε το ποιητικό "γιατί δεν υπογράφουν αφού τα όργανα σε λίγο θα σαπίσουν και θα είναι άχρηστα". Τώρα κρύβονται πίσω από τη θεάρεστο πράξη της δωρεάς οργάνων και δε μιλούν. Μέχρι να βγει η ιστορία στη δημοσιότητα έλεγαν ότι έχουν πίσω τους τον ΕΟΜ και δε φοβούνται κανέναν. Δε θα τολμήσει κανείς να τους αγγίξει. Τώρα έφαγαν τη γλώσσα τους. Αν δεν τιμωρηθούν όμως κανείς δεν πρόκειται να συγκατατεθεί για δότης οργάνων ενώ οι ίδιες μπορούν άνετα να επαναλάβουν το "θεάρεστο" έργο τους. Αν η ασθενής ήταν δότης δεν θα χρειαζόταν να υπογράψουν οι συγγενείς και θα της είχαν αφαιρέσει τα όργανα και μαζί και τη ζωή. Θα έμεναν δε τα τέσσερα παιδιά της ορφανά. Τιμωρείστε τους για να πειστεί ο κόσμος ότι ήταν τυχαίο γεγονός. Έτσι θα πείσετε ότι λειτούργησαν οι δικλείδες ασφαλείας δηλαδή ο κ Κοφινάς στην προκειμένη περίπτωση και σώθηκε η άρρωστη. Κάντε αυτό που ζητά η πλειοψηφία του κόσμου.
    Αγαπητοί Bloggers κρατήστε το σαν πρώτη είδηση μέχρι να πειστούν ότι δεν υπάρχει κανείς με κληρονομική ασυλία. Το πιο πιθανό είναι ότι υπάρχει κύκλωμα πίσω από την πράξη αυτή που τυχαία βγήκε στη δημοσιότητα. Ποιος ξέρει πόσες άλλες παρόμοιες πράξεις δε γνωρίζουμε. Ζητείστε επίμονα να βγει στη δημοσιότητα η αναφορά του κ Κοφινά. Αν αυτά που είπε δεν ήταν αληθινά θα τον είχαν απολύσει. Το κατηγορό του απευθυνόταν σε δύο πολύ σοβαρά θέματα. Το δεύτερο ήταν το ίδιο και χειρότερο. Δεν ήταν τυχαία γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (1) Θα σας πω μερικά πράγματα από αυτά που ειπώθηκαν στην ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) που έγινε καθυστερημένα βέβαια. Στην αρχή ο κ Κοφινάς ανέφερε ότι συνάδελφός του και συνυποψήφιος για τη θέση του Διευθυντή της συγκεκριμένης εντατικής, χρησιμοποιούσε πειραματικά φάρμακο που κόστιζε από δέκα έως δέκα πέντε χιλιάδες ευρώ ανά χρήση. Ανέφερε ότι παρά τις προειδοποιήσεις του ο συγκεκριμένος γιατρός επέμενε και το χρησιμοποίησε σε περιστατικό που όχι μόνο δεν είχε καμιά ένδειξη αλλά αντίθετα είχε και αντένδειξη, σύμφωνα με τα χαρτιά της παρασκευάστριας εταιρείας. Το αποτέλεσμα ήταν η ασθενής να πάθει εγκεφαλική αιμορραγία. Προτάθηκε τότε από την γιατρό που πρότεινε και την Αποστολοπούλου σα δότης οργάνων και οι συγγενείς συναίνεσαν. Κανείς βέβαια δεν ενημέρωσε τους συγγενείς ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε παρενέργεια του φαρμάκου. Η συγκεκριμένη ασθενής ήταν 49 ετών και πριν τη διαδικασία ζητήθηκε από τον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και της έγινε στεφανιογραφία. Στη συνέχεια ο ίδιος γιατρός έδωσε το φάρμακο σε άλλον ασθενή με τα ίδια αποτελέσματα. Μετά το περιστατικό αυτό ο εν λόγω γιατρός έφυγε από το ΕΣΥ, προφανώς για να γλυτώσει την ΕΔΕ και την τιμωρία.
    Στη συνέχεια ανέφερε ότι στο επόμενο περιστατικό που αφαιρέθηκαν όργανα στο ίδιο νοσοκομείο υπήρξε το εξής φαινόμενο. Κατ’ αρχήν ήταν μόλις 32 χρονών. Είχε συνεννοηθεί ο ίδιος με τον ΕΟΜ και του είπαν να τους πληροφορήσειπως ήταν η καρδιά της γιατί σκόπευαν να την αφαιρέσουν. Του είπαν μάλιστα ότι δε χρειάζεται στεφανιογραφία και τους αρκεί το υπερηχογράφημα καρδιάς που ο ίδιος είχε κάνει (έχει κάνει και μετεκπαίδευση στους υπερήχους πέραν της ειδικότητάς του ο κ Κοφινάς) γιατί η ασθενής δεν είχε συγγενή υπερλιπιδαιμία για να έχει προβληματικά στεφανιαία σε τέτοια ηλικία. Έμειναν σύμφωνοι και προχώρησε η διαδικασία. Όμως ο κ Κοφινάς ρώτησε και έμαθε ότι τελικά το συνεργείο είπε ότι δεν αφαίρεσε την καρδιά.
    Κανείς δεν ξέρει αν θάφτηκε μαζί με το υπόλοιπο σώμα. Δεν υπήρχε γιατρός χειρουργός υπεύθυνος για να ελέγξει τι όργανα πήραν και τι όργανα έμειναν στο σώμα. Τους ανέφερε επίσης ότι πριν μερικούς μήνες τα Βρετανικά ΜΜΕ κατηγόρησαν την Ελλάδα ότι
    στους κόλπους της γίνεται εμπόριο οργάνων με την ανοχή των επίσημων αρχών της. Η ενέργεια του τότε Υπουργού δικαιοσύνης ήταν να απευθύνει εγκύκλιο στους νεκροτόμους και να τους συνιστά όταν αφαιρούν όργανο για εξέταση να κόβουν ένα κομμάτι και να ξαναβάζουν το υπόλοιπο στη θέση του. Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (2)Συνέχεια από το προηγούμενο
    Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι νοσηλεύτηκε στην εντατική νεαρός μεταμοσχευθείς λόγω νεφρικής ανεπάρκειας όχι μόνο λόγω αποβολής του μοσχεύματος αλλά και επιμόλυνσης του πρόσθετου αγγείου από πλαστικό που τοποθετήθηκε για να αρδευτεί το μόσχευμα και κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του. Ρωτήθηκε η θεία του (δεν είχε γονείς) που τον συνόδευε σχετικά με τη μεταμόσχευση και είπε ότι στον αδελφό του νεαρού επειδή πλήρωσαν, τοποθετήθηκε μόσχευμα που δουλεύει ακόμη. Στο νεαρό που δεν είχαν τα ανάλογα να πληρώσουν, οι γιατροί τους είπαν ότι του έπεσε μεγάλο και γι’ αυτό ο οργανισμός του το απέβαλε. Μήπως ήταν μεγάλο γιατί ήταν πτωματικό από το νεκροτομείο ή δεν ξέρουμε από πού αλλού και ήταν εξοιδημένο, για να βγει από τη λίστα αναμονής ο νεαρός ενώ το καλό νεφρό πήγε σε κάποιον άλλο που πλήρωσε και μάλιστα εκτός λίστας;
    Εμμέσως πλην σαφώς τους απέδειξε ότι υπάρχει κύκλωμα πίσω από τις μεταμοσχεύσεις που λυμαίνεται τον ανθρώπινο πόνο.
    Απευθυνόμαστε σε όλες τις ομάδες συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη μεταμόσχευσης να ανορθώσουν το ανάστημά τους για να προστατέψουν τα μέλη τους. Να μη περιμένουν νομίζοντας ότι θα έρθει η στιγμή να λάβουν και αυτοί το κατάλληλο μόσχευμα χωρίς να πληρώσουν το τίμημα με τον έναν ή άλλο τρόπο, μπορεί κάποιοι να δώσουν περισσότερα. Έχουν ακουστεί τρελά πράγματα σε παλαιότερες εκπομπές. Φαίνεται ότι υπάρχει απίστευτο κύκλωμα πίσω από τις μεταμοσχεύσεις και αυτό αποδεικνύεται με την ασυλία που παρέχει στα μέλη του. Αφού έφτασε το θέμα στη δημοσιότητα γιατί δεν τιμωρεί ο ΕΟΜ τους υπεύθυνους για να αποδείξει ότι ήταν τυχαίο γεγονός και ότι λειτούργησαν οι δικλείδες ασφαλείας; Μήπως σκέφτεται ότι αν τους τιμωρήσει εκείνοι θα τους καρφώσουν για άλλες περιπτώσεις; Όσοι διαβάσετε αυτές τις γραμμές αποθηκεύστε την ιστοσελίδα μαζί με τα σχόλιά της σε ένα αρχείο και στείλτε το στις εξής διευθύνσεις για να μην το παίζουν αδιάφοροι και ότι δεν γνώριζαν.Υπουργείο εσωτερικών info@ypes.gr Υπουργείο Δημόσιας τάξης elasgrty@mopo.gr. Δυστυχώς έχουν διαγράψει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους τα άλλα υπουργεία και δεν μπορώ να τις βρω. Αν γνωρίζετε κάποιες γράψτε τους. Επίσης μπείτε στο www.parliament.gr, Ελληνικά, Σύνθεση, όπου στα βιογραφικά των βουλευτών αναφέρονται οι ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις και γράψτε τους ομαδικά. Σε δέκα-δέκα ή είκοσι-είκοσι ταυτόχρονα για να κωλύονται να μη το ψάξουν το θέμα μη τυχόν και τους καρφώσει κάποιος συνάδελφός τους. Σίγουρα θα υπάρχουν και άτομα που θα επαναστατήσουν. Στον τίτλο γράψτε "Κακούργημα σε νοσοκομείο". Στείλτε το και στον ιατρικό σύλλογο Αθηνών isathens@isathens.gr, και τον Πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο pis@pis.gr καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο archbishop@ecclesia.gr. Επίσης εσείς bloggers μην το αφήνετε το θέμα. Δημοσιεύστε το ξανά και ξανά μαζί με αυτά που σας γράφουμε. Στείλτε το στους φίλους σας, στα υπουργεία και στους βουλευτές. Θα επιτελέσετε κοινωνικό έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι κύριοι γιατροί κάνουν πειράματα με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και όταν έχουν απώλειες φωνάζουν τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων να καθαρίσει τα μπάζα απο την περιοχή. Παίρνουν και συγχαρητήρια για το «θεάρεστο έργο» που έκαναν.
    Ντροπή σας. Και στους γιατρούς και στους ανθρώπους του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και στους ηγέτες μας που δεν τους τιμωρούν και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μας φορολογούν για να πληρώσουμε αυτά που ξόδεψαν οι γιατροί παίζοντας τις ζωές των ασθενών πόκερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή