«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τέλος στην τρομολαγνεία των εμβολίων. Με την Γαλλία επτά χώρες ξεπουλούν τα εμβόλια κατά της νέας γρίπης που αγόρασαν.


Αγόρασαν υπερβολικές ποσότητες εμβολίων κατά της νέας γρίπης, στο πλαίσιο της γενικότερης τρομολαγνείας που πρόβαλλε ιδιαίτερα το επιδημιολογικό σενάριο, και τώρα προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν με το αζημίωτο φυσικά. Σύμφωνα με τη Le Monde, συνολικά έξι χώρες μεταπουλούν τα εμβόλια που τους περισσεύουν έναντι εκατομμυρίων ευρώ.



Μετά την ακύρωση 8.000.000 από την Ελλάδα,  τη Γερμανία, και η Γαλλία αποφάσισε να πουλήσει τα αδιάθετα εμβόλια για τη νέα γρίπη, καθώς, όπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έχουν μείνει στα... αζήτητα.
Η Γαλλία δήλωσε ότι αγόρασε παραπάνω απ' όσα χρειάζονταν, ενώ και οι Γάλλοι αποδείχθηκαν απρόθυμοι να εμβολιαστούν.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας αναφέρει ότι το Παρίσι αγόρασε 94 εκατομμύρια δόσεις για τον εμβολιασμό των 63,6 εκατομμυρίων κατοίκων της, πριν γίνει ξεκάθαρο ότι χρειάζεται μόνο μία δόση εμβολίου κατ' άτομο και όχι δύο.
Επιπλέον, το υπουργείο ανέφερε ότι έκανε την αγορά πιστεύοντας ότι τα τρία τέταρτα των Γάλλων θα εμβολιαστούν. Ωστόσο, τα στοιχεία τους διέψευσαν: μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη μόνο 4,6 εκατομμύρια Γάλλοι εμβολιάστηκαν.
Πάντως έχει βρει αγοραστές, καθώς το Κατάρ έχει ήδη αγοράσει 300.000 δόσεις εμβολίων, ενώ η Αίγυπτος θ'αγοράσει δύο εκατομμύρια δόσεις. Επαφές γίνονται επίσης με την Ουκρανία, το Μεξικό και άλλες χώρες.
Τον Δεκέμβριο η Γερμανία ανακοίνωσε ότι διαθέτει προς πώληση περίπου 2,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, μιας και ελάχιστο ποσοστό Γερμανών επέλεξε να εμβολιαστεί.

Αξἰζει να αναφέρουμε ότι 4 ακομα χώρες όπως η

Βρετανία: Δεν έχει μεταπωλήσει εμβόλια που τις περισσεύουν, ωστόσο "εξετάζει την πιθανότητα να πουλήσει σε χώρες που αναζητούν εμβόλια", σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας. Τον Οκτώβριο, το Λονδίνο είχε ανακοινώσει ότι εμβολιάστηκαν 11 εκατ. Βρετανοί.

Ισπανία: Οι ισπανικές Αρχές παρήγγειλαν 37 εκατ. εμβόλια, ωστόσο η παραγγελία στη συνέχεια μειώθηκε στα 13 εκατ.

Κάτω Χώρες: Παρήγγειλαν 34 εκατ. εμβόλια, αλλά τέλος Νοεμβρίου αποφάσισαν να μεταπωλήσουν τα 19 εκατ. σε χώρες "που παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις σε εμβόλια".

Ιταλία: Η χώρα αγόρασε 48 εκατ. δόσεις με την προοπτική ότι θα εμβολιαστεί το 40% του πληθυσμού. Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκαν μόνο 840.000 δόσεις. Η οποιαδήποτε απόφαση για μεταπώληση των περισσευόντων εμβολίων θα ληφθεί μετά το τέλος της εκστρατείας εμβολιασμού, ήτοι στις αρχές Φεβρουαρίου.


Πηγές   newstime.gr        reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου