«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Νέα παραίτηση-«βόμβα» του εισηγητή για το Mεσοπρόθεσμο


Νέα «βόμβα» στο ΠΑΣΟΚ με παραίτηση του βουλευτή κ. Ανδρέα Μακρυπίδη από τη θέση του εισηγητή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίδραση του βουλευτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι... καραμπόλες του ανασχηματισμού της τελευταίας στιγμής έφεραν στο κυβερνητικό σχήμα βουλευτές που ήταν έτοιμοι να παραιτηθούν και που διαρκώς επέκριναν την πολιτική της κυβέρνησης και έβγαλαν άλλους, που στήριζαν με όλες τους τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το περιβάλλον του βουλευτή αναφέρει ότι «από την στιγμή που δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργικού γραφείου, δεν θα μπορούσε να είναι αυτός που θα εισηγηθεί για το κρίσιμο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα».

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου είχε ενημερώσει πριν από δύο εβδομάδες τον κ. Μακρυπίδη πως θα τοποθετηθεί στο υφυπουργείο του Ανάπτυξης, γι' αυτό και οι τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Μακρυπίδη (ΚΤΕ, Επιτροπή Οικονομικών) είχαν ως κεντρικό θέμα την ανάπτυξη.



Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί ότι κανείς από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους την περασμένη εβδομάδα προτάθηκε η θέση, δεν δέχθηκε να αναλάβει το δύσκολο έργο της εισήγησης.

Την ίδια ώρα μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ κλυδωνιζόταν από τις παραιτήσεις των κ. Γ. Φλωρίδη και Ε. Νασιώκα.

Μπροστά λοιπόν στην εξαιρετικά δύσκολη θέση που βρισκόταν η κυβέρνηση, ο κ. Μακρυπίδης ήταν ο μόνος που δέχθηκε να φέρει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια και αυτό «για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στην κυβέρνηση».

Το σκεπτικό λοιπόν του βουλευτή λέει σήμερα πως «πλέον, το εσωτερικό της ΚΟ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, οπότε με ευκολία θα βρεθεί αντικαταστάτης μου, δίχως να δημιουργηθεί πρόβλημα».


πηγή Πρώτο Θέμα 21/6/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου