«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Εντυπωσιασμός ή απόφαση επίσπευσης εκλογών; Τοπικές εκλογές, αν αποσύρει ο ΛΑΟΣ τους βουλευτές του


Σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κάνει πράξη τη σκέψη για αποχώρηση και παραιτηθούν οι βουλευτές του, τότε τις θέσεις αναλαμβάνουν οι επιλαχόντες.

Αν και αυτοί αρνηθούν το βουλευτικό αξίωμα, τότε οδηγούμαστε σε τοπικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν εκλογές μόνο στις εκλογικές περιφέρειες που είχαν εκλεγεί οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ, με τη συμμετοχή μονό υποψηφίων του συγκεκριμένου κόμματος τα οποία θα διεκδικήσουν την κενή έδρα.

Πάντως, πολλαπλά ερωτηματικά δημιουργούνται γύρω από τη νέα τακτική που ακολουθεί ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως σκέφτεται να αποσύρει το κόμμα του από τη Βουλή.


Λίγες ώρες μετά, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε και συνάντησε τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, δίνοντας την εντύπωση πως επιθυμεί να τον ενημερώσει σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του.

Βγαίνοντας από τη συνάντηση, ο κ. Καρατζαφέρης απέφυγε να ενημερώσει για το περιεχόμενο της συζήτησης. Προέβη όμως σε δήλωση με νόημα, λέγοντας: «Θα ζητήσω συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και δίνοντας περισσότερη τροφή στα σενάρια, που θέλουν να παίρνει τους βουλευτές του και να αποχωρεί και που ο ίδιος με μαεστρία είχε δημιουργήσει.

Τελικά, το περιεχόμενο της συζήτησης έγινε γνωστό λίγη ώρα αργότερα από τον κ. Πετσάλνικο. Ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως ο κ. Καρατζαφέρης τον συνάντησε, προκειμένου να μάθει για πιο λόγο έχει αναβληθεί τέσσερις φορές η προ ημερησίας διάταξη, όπου θα συζητούνταν το δημογραφικό!


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου