«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τα βρήκαν στο πρόσωπο άλλου πρωθυπουργού;


 Αθήνα: Εθνική συνεννόηση με προϋποθέσεις 

Διατεθειμένος να προχωρήσει είτε σε οικουμενική κυβέρνηση είτε σε μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αντώνη Σαμαρά. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απέρριψε την πρόταση, ξεκαθάρισε όμως πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό. Πάντα σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει να είναι αυτός πρωθυπουργός ενώ με σύμφωνα με άλλες πηγές το απόγευμα θα υπάρξει και νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών.

Ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε ακόμη με την Αλ. Παπαρήγα και τον Αλ. Τσίπρα, οι οποίοι ζήτησαν προσφυγή σε εκλογές, ενώ μίλησε και με τον τον Φ. Κουβέλη. Στη συνέχεια, θα έχει συνομιλίες με τους Γ. Καρατζαφέρη και Ντ. Μπακογιάννη. Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες. Κυβερνητικές πηγές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, αλλά προς το παρόν αποκλείουν την προκήρυξη εκλογών.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε στον πρωθυπουργό πως προϋπόθεση για να υπάρξει μια οικουμενική κυβέρνηση είναι να υπάρξει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Γ. Παπανδρέου: Ανάγκη για εθνική συνεννόηση

"Ιστορικά κρίσιμη" χαρακτήρισε τη στιγμή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια. Σημείωσε ότι "ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Έχω επίγνωση των ευθυνών μου και των ευθυνών της κυβέρνησής μου απέναντι στον ελληνικό λαό και στην χώρα. Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε με αυτό το αίσθημα ευθύνης για τις απαραίτητες αποφάσεις, για να βγει η χώρα από την κρίση".

omogeneia.ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου