«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γ. Φλωρίδης. Φήμες ότι έρχονται και άλλες παραιτήσεις...


Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Φλωρίδης (δεν ανεξαρτητοποιείται αλλά παραδίδει την έδρα του στο κόμμα), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι... Όπως αναφέρει ο κ. Φλωρίδης σε μία επιστολή-κόλαφο «η κυβέρνηση έκανε λανθασμένες επιλογές στην οικονομία, προχώρησε σε ανιση κατανομή των βαρών και σε μεταρρυθμιστική εξάντληση». Βάλλει και κατά της ΝΔ η οποία «επένδυσε στη φθορά της κυβέρνησης».

Μιλά για αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης και τονίζει ότι η χώρα πολύ κοντά σε μία ανυπολόγιστη καταστροφή.

Σημειώνει ότι οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες αδυνατούν να ολοκληρώσουν την αποστολή, ενώ χαρακτηρίζει κίνδυνο τις εκλογές.

Στο κείμενο αναφέρει επίσης ότι δυστυχώς οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων «στάθηκαν για μία ακόμα φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων» και εκτιμά ότι «το εθνικό χρέος ηττήθηκε από το κομματικό συμφέρον» υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος».

Ο κ. Φλωρίδης μεταξύ άλλων παρατηρεί ότι επικράτησαν στενοκομματικές πιέσεις και καταλήγει: «Με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας το στιγμών υποβάλλω την παραίτησή μου».

Τη θέση του κ. Φλωρίδη θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στο Νομό Κιλκίς Γιώργος Φράγκος.

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου