«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μελέτη της κυβέρνηση της Δανίας έδειξε ότι η αυστηρή μεταναστευτική πολιτική εξοικονόμησε 6,7 δις €


ImageΣύμφωνα με μελέτη της Δανέζικης κυβέρνησης, η αυστηροποίηση της νομοθεσίας ενάντια στην είσοδο παράνομων μεταναστών από χώρες εκτός της ΕΕ επέφερε εξοικονόμηση πόρων ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε μία περίοδο 10 ετών. 

Πρόκειται για τεράστιο ποσό αν αναλογιστούμε ότι το μέγεθος του πληθυσμού της Δανίας είναι περίπου το μισό από εκείνο της Ελλάδας, αφού ο συνολικός πληθυσμός της χώρας συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών φτάνει τα 5,9 εκατ. άτομα. 

Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί, επειδή στο παρελθόν η ελληνική κυβέρνηση είχε παρουσιάσει τη βορειοευρωπαική χώρα ως υπόδειγμα προς μίμηση, είναι ότι οι μεταναστευτικοί νόμοι στην Δανία είναι ιδιαίτερα αυστηροί και δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.



Σύμφωνα με την μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph το κόστος των μεταναστών και των τέκνων τους που προέρχονται από χώρες μη μέλη της ΕΕ κοστίζουν στο κράτος της Δανίας 2 δις ευρώ το χρόνο, ενώ αντιθέτως οι ευρωπαίοι πολίτες που ζουν και εργάζονται στην Δανία συμβάλουν στην οικονομία της χώρας. Αξίζει δε να επισημανθεί ότι οι μετανάστες από μη μέλη της ΕΕ αντιστοιχούν στο 5,9% του συνολικού πληθυσμού των 5,9 εκατ. ανθρώπων ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό υπολογίζεται ότι είναι άνω του 12%.
  
Η αυστηροποίηση της νομοθεσίας οδήγησε σε μηδενισμό εισροής λαθρομεταναστών στην χώρα, πράγμα που μεταφράστηκε σε άμεσο κέρδος πολλών δισεκατομμυρίων που θα ξοδεύονταν σε κοινωνικές παροχές. Βλέπουμε λοιπόν με αδιάσειστα στοιχεία μέσα από μία τεκμηριωμένη μελέτη πόσο επιβαρύνει τα κρατικά ταμεία η λαθρομετανάστευση και πως θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι.
Η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να αξιοποιήσει αυτή την μελέτη για την λήψη νέων μέτρων που θα αποτρέψουν την είσοδο στην χώρα ατόμων από χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ, ενώ πιο αυστηρή θα γίνει η νομοθεσία για την είσοδο στην χώρα των οικογενειών των μεταναστών στην που ήδη βρίσκονται στην Δανία.
Από την άλλη πλευρά στην βασική πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών της ΕΕ, την Ελλάδα οι αρχές κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τους παράνομους μετανάστες εντός των συνόρων, το κράτος κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους «ταλαιπωρημένους» υπηκόους χωρών που αναπτύσσουν πυρηνικά όπλα όπως το Πακιστάν καθότι όπως φαίνεται… λεφτά για αυτούς υπάρχουν.

defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου