«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Οι 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που απειλούν τους Νεοταξικούς υπηρέτες.


Η ενδεκάδα των «πράσινων» βουλευτών που προκαλεί πονοκεφάλους στο Μαξίμου, καθώς δεν αποκλείεται να μην ψηφίσει στη Βουλή στο τέλος του μήνα το Μεσοπρόθεσμο, αποτελείται από νέους αλλά και παλιούς βουλευτές. Ας τους... γνωρίσουμε έναν προς έναν:

Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Είναι ένας από τους βουλευτές που ίσως κάνει την έκπληξη στο ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής τονίζει πως αν δεν αλλάξει η διάταξη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, δεν θα το υπερψηφίσει και δεν αποκλείεται να παραιτηθεί πριν από την ψηφοφορία!



Μίμης Ανδρουλάκης: Συχνά ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα. Σφυροκοπεί τον πρωθυπουργό, χωρίς να υπάρχει απάντηση. «Η ηγεσία έχει την ευθύνη, δεν μπορείς να αγνοείς τις σκέψεις των βουλευτών και να τους πετάς το μπαλάκι των ευθυνών» λέει συνεχώς.

Τόνια Αντωνίου: Ανήκει στην κίνηση των 16. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί έντονη κριτική στο οικονομικό επιτελείο, ακόμα και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Σοφία Γιαννακά: Η θέση που διατύπωσε, «Δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση να πάθουμε ό,τι έπαθε ο Σόκρατες στην Πορτογαλία», προκαλεί έντονους πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πάρης Κουκουλόπουλος: Πρωταγωνιστής της κίνησης των 16, θέτει συνεχώς ζήτημα για τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και επισημαίνει πως τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα δυσκολευτεί να τις αποδεχτεί και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Το όνομά του και οι αντιρρήσεις του είναι συχνά στην επικαιρότητα. Υποστηρίζει πως δεν βγαίνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, προσθέτοντας μάλιστα πως η ομάδα που ανέλαβε να διαχειριστεί την κρίση έχει τόσο έλλειμμα, που δεν μπορεί να την εμπιστευτεί ο κόσμος. Οι περισσσότεροι εκτιμούν πως τελικά θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Δημήτρης Λιντζέρης: Ασκεί σκληρή κριτική στο οικονομικό επιτελείο, ζητώντας παραιτήσεις των μελών του. Ολα τα ενδεχόμενα για τη στάση του τη συγκεκριμένη μέρα της ψηφοφορίας είναι ανοιχτά.

Εκτωρας Νασιώκας: Από τους πρώτους βουλευτές που μίλησε για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης και σωτηρίας με τη συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων.

Βάσω Παπανδρέου: Η Βάσω Παπανδρέου ασκεί σκληρή κριτική στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και η τελευταία της επίθεση, προς τον υπουργό Οικονομικών, τάραξε τα πολιτικά νερά: «Οταν σου έλεγα να πάρεις μέτρα, τον Οκτώβριο του 2009, με αντιμετώπισες σαν ούφο» είπε στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΤΕ.

Νίκος Σαλαγιάννης: Στήνει στον τοίχο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου επειδή όπως λέει δεν μπορεί να αποδεχτεί την αποτυχία του, ενώ ήταν από τους πρώτους που ζήτησαν εκλογές!

Γιώργος Φλωρίδης: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί, ως γνωστόν, έντονη κριτική στο οικονομικό επιτελείο. Αλλωστε, νωπή είναι η κόντρα του με τον Φίλιππο Σαχινίδη στη Βουλή για τους αλχημιστές. Είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος του Μαξίμου.

Espressonews.gr - madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου