«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Εκβιασμών συνέχεια. Στην πρέσα και από τον Ρομπάι


Χέρμαν βαν Ρομπάι και Γ. Α. Παπανδρέου
Με μία φωνή -κάτι που δεν συμβαίνει συχνά- οι εταίροι ζητούν από την Ελλάδα να ψηφιστεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που συμφώνησε η τρόικα με την κυβέρνηση.

Διαφορετικά, οι πολιτικές συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν χθες τα ξημερώματα οι υπουργοί της ευρωζώνης, για την εκταμίευση της 5ης δόσης και το νέο πακέτο βοήθειας, θα βρεθούν στον αέρα...
Μετά τον Ζ.-Κ. Γιουνκέρ και τον Ολι Ρεν, η σειρά του Χέρμαν βαν Ρομπάι να ασκήσει πίεση, υπενθυμίζοντας τους όρους που επιβάλλουν οι εταίροι για τη στήριξη της Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρθηκε στην ανάγκη να κάνει η Ελλάδα «περαιτέρω προσπάθειες προσαρμογής» και να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές καθώς και τις ιδιωτικοποιήσεις που συμφωνήθηκαν με την τρόικα. Η έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τη Βουλή, είπε, «θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επομένης δόσης» περί τα μέσα Ιουλίου.

Και πρόσθεσε: «Δεδομένου του μεγέθους, της διάρκειας και της φύσης των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται στην Ελλάδα, η εθνική συναίνεση αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος».

Δίπλα του, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βουλή θα εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο και πως η Ε.Ε. θα έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει την κρίση, «που δεν διανύει μόνο η Ελλάδα», και «να πάρει τις δέουσες αποφάσεις».
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε αργά το βράδυ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

 Ελευθεροτυπία 21/6/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου