«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η εβραϊκής καταγωγής Δαμανάκη μας απειλεί με επιστροφή στην δραχμή αν δεν ... υποκύψουμε γρήγορα!


Δήλωση Δαμανάκη προκαλεί αντιδράσεις

Αίσθηση αλλά και πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της Επίτροπου, Αλιείας, Μαρίας Δαμανάκης, ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρωζώνης αν δεν υπάρξει πολιτική συναίνεση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Η κ. Δαμανάκη ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το σενάριο εξετάζεται και μεθοδεύεται από την ΕΕ.
Η Κομισιόν δια του εκπροσώπου της δήλωσε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο αίτημα από κράτος μέλος, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

'Έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συμφωνήσουν με τους δανειστές σε ένα σκληρό αλλά αποτελεσματικό πρόγραμμα, διαφορετικά θα δοθεί χώρος υλοποίησης των σεναρίων για απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ, απεύθυνε η Επίτροπος Αλιείας Μαρία Δαμανάκη.
«Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή», δήλωσε από τις Βρυξέλλες η κ. Δαμανάκη.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα οικονομικά ζητήματα Αμαντέου Αλταφάζ σχολιάζοντας τη δήλωση ανέφερε ότι στο Eurogroup όπου συζητούνται όλα τα θέματα που άπτονται του ενιαίου νομίσματος, κανένα κράτος μέλος δεν έχει θέσει ως σήμερα θέμα εξόδου της Ελλάδας, η οποιασδήποτε άλλης χώρας, από την ευρωζώνη.

Η δήλωση προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις στην Αθήνα.
«Είναι μεγάλο λάθος να θέλουν ορισμένοι να μετατρέψουν ένα οικονομικό πρόβλημα σε πρόβλημα θεσμών. Διλήμματα, όπως, μέσα ή έξω από την Ευρώπη και μέσα ή έξω από το Ευρώ, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά προκαλούν σύγχυση και βλάπτουν σοβαρά τον τόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης.

«Οι σημερινές δηλώσεις της κας Δαμανάκη, που αναπαράγουν τη χτεσινή θέση του προέδρου του ΣΕΒ, εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, με σκοπό τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας του λαού και εγκλωβισμού του σε ψεύτικα διλήμματα», εκτίμησε ο Συνασπισμός.
« Που και να μην είχε περάσει από το Πολυτεχνείο η Μαρία τι θα έλεγε», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου