«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η κα Σουλβατζή αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου και τη στάση των Ελληνικών Κυβερνήσεων (βίντεο)


Τι έγινε με την ανακάλυψη του τάφου του Μ. Αλεξάνδρου; Ποιοι και γιατί δεν ενίσχυσαν την προσπάθεια της αρχαιολόγου, αλλά αντιθέτως την "έπνιξαν";

Η έκπληξη των Αιγυπτίων για τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ο περίεργος ρόλος της Ελληνικής Πολιτείας και συγκεκριμένα των Σημίτη, Μοσκώφ κλπ.
Η απίστευτη παραίνεση Παγκάλου να "μη μιλάμε για τάφο Μ. Αλεξάνδρου γιατί δημιουργεί εθνισμό"!!!

Ποιος ήταν ο "τοίχος" που ανέφερε ο μετέπειτα Υπουργός Τατούλης, στον οποίο σταμάτησαν οι ανασκαφές;;; 
Το επεισόδιο με τον Ισραηλίτη πρέσβη, που επισκεπτόμενος τις ανασκαφές αποκάλεσε κίναιδο και μέθυσο τον Μ. Αλέξανδρο, ενώ ανέφερε ότι ο στρατηλάτης προσκύνησε τον Μεγάλο Αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ!!! 

Οι έμμεσες απειλές του προς την αρχαιολόγο. Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη της κας Σουλβατζή που περιγράφει την προσπάθειά της, τόσο στο καθαρά επιστημονικό πεδίο, όσο και σε επίπεδο επαφών με τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και ξένους φορείς...


 


ethniki-paideia.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ειναι γεγονος οτι η Ελληνων παιδεια δεν ανηκει στους Ελληνες αλλα θα πρεπει να γινει κτημα του ανθρωπου ωστε να λεγεται και να ειναι ανθρωπος εστω και αν αυτο σημαινει οτι οι συγχρονοι Ελληνες ισως αποκλειστουμε καθως σκεφτομαστε οπως θελουν δεδομενα κεντρα και Ελληνες με δημοσια εξουσια εξυπηρετουν αλλοτρια και προσωπικα συμφεροντα εις βαρος της Ελλαδος, ημιδαπων αλλα και αλλοδαπων παραμενοντων αφου ζουν εδω και δεν θελουν τον τοπο εναν απεραντο σκουπιδοτοπο υλικα υθικα και πνευματικα.
    Οι δεδομενοι ομως θεωρουν οτι οφελιμη δεν ειναι η αληθεια ουτε η Ιστορια ωστε το δεντρο να εχει βαθειες ριζες, αλλα οτι μας φερνει χρημα δεν μας αμφισβητει και εαν η κοινη γνωμη κειται αντιθετη τοτε θα κανουμε οτι ειναι δυνατον για να παρουσιασουμε την αντιθετη αποψη ως αληθινη η δικαιη. Ετσι δημιουργηθηκε το περιβαλλον ωστε ειμαι υποχρεωμενος να προσπαθω καθυμερινα να ασχολουμε με το πως θα βαλω γεματο τσουκαλι στο τραπεζι της οικογενειας, δεν θα εχω ενδιαφεροντα παρα τα καθημερινα επιφανειακα να μην ζαλιζω το μυαλο μου, να μην αμφισβητω οτι μου επιβαλουν με οποιοδηποτε τροπο.
    Για την Σιουα τελος και μια και ουτε για τους Ολυμπιακους του 2004 δεν το προωθησαν ο μονος τροπος για να μην κατεστραφουν τα μνημεια εσκεμμενα η με την παρελλευση χρονου να θυμηθουμε, οι Ρωμιοι πετυχαινουν εκτος Ελλαδος. Η κα Σουλβατζη αν συμφωνησει με την Αιγυπτο οτι δουλευει για λογαριασμο τους και θα αποδοσει τα Ευρηματα της στο Αιγυπτιακο αρχαιολογικο μουσειο τοτε τι θα πουν οι ελληνες βολευτες?
    Προσφυγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή