«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Οι με 8 χρόνια "εργασίας" (!) 850 συνταξιούχοι βολευτές, ζητούν αναδρομικά 250.000€ ο καθένας από τον άνεργο ελληνισμό!!


Αυτοί είναι οι εκπρόσωποί μας. Οι εκπρόσωποι του έθνους μας. Με οκτώ χρόνια "σκληρής εργασίας" πήραν την σύνταξή τους, η οποία όχι μόνο δεν τους φτάνει αλλά χρειάζονται και άλλη.
Μόνο που όταν εμείς πεινάμε, αυτοί διεκδικούν ξετσίπωτα, χωρίς την παραμικρή ντροπή, ακόμα και από τα αδυνατισμένα κόκαλα των παιδιών μας.
Δεν φτάνουν αυτά που πήραν, ή άρπαξαν σύμφωνα με τον «μαζί τα φάγαμε, όλοι τα φάγαμε», θέλουν και το κερασάκι στην τούρτα.
Να τους χαρίσουμε δηλαδή ένα διαμέρισμα, όταν έπαψε να υπάρχει αυτή η σκέψη ακόμη και σαν όνειρο για την κάθε ελληνική οικογένεια.

Ας εξετάσουν πρώτα το "πόθεν έσχες" του καθενός μέχρι σήμερα.

Η είδηση της ντροπής από το in.gr
____________________

Αθήνα
Αίσθηση -αν μη τι άλλο- δεδομένης της ύφεσης και της οικονομικής δυσπραγίας στη χώρα, προκάλεσε η αναφορά στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής της αντιπροέδρου του Β΄τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντίας Καλδή,  ότι 800 με 850 συνταξιούχοι βουλευτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας να ισχύσει και για αυτούς η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών για το χρονικό διάστημα 2003-2007.

Όπως διευκρίνισε η κυρία Καλδή τα αναδρομικά αυτά, που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για καθένα από τους πρώην βουλευτές, διεκδικούν τρεις κατηγορίες συνταξιούχων βουλευτών.

Η πρώτη είναι, όπως είπε, μια μερίδα πρώην βουλευτών που ζητούν με προσφυγές να ισχύσει η ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές για την περίοδο 2003-2007.

Μια δεύτερη κατηγορία βουλευτών που δεν εντάχθηκε τότε στη ρύθμιση για τα αναδρομικά και ζήτησαν με μεταγενέστερες προσφυγές στη δικαιοσύνη όλες τις προσαυξήσεις που δεν πήραν λόγω αυξήσεων που εδόθησαν σε δικαστικούς.

Υπάρχει δε και μια τρίτη κατηγορία που με αγωγές ζητά αναδρομικά τις μεταγενέστερες αυξήσεις που έλαβαν οι δικαστικοί από το 2008 και μετά.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το Ζ΄Ψήφισμα, η βουλευτική αποζημίωση είναι ίση με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, κάτι, ωστόσο, που δεν εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, κατά το οποία «πάγωσαν» οι αυξήσεις για τους εν ενεργεία βουλευτές και δεν αναπροσαρμόστηκαν οι αποδοχές ανάλογα με τις αυξήσεις που δόθηκαν -και αναδρομικώς- στους δικαστικούς.

Το «πάγωμα» επηρέασε και το ύψος των συντάξεων των παλαιών βουλευτών που συνδέεται με την βουλευτική αποζημίωση, αλλά, καθώς οι συνταξιούχοι βουλευτές δεν δεσμεύονται από τις αποφάσεις της Βουλής, προσέφυγαν, όπως και κατά το παρελθόν, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απαιτώντας να τους χορηγηθεί αύξηση και μάλιστα αναδρομικά.

Να σημειωθεί ότι το θέμα των αναδρομικών είχε τεθεί και στην προηγούμενη Βουλή, επί προεδρίας Δημήτρη Σιούφα και είχε ληφθεί απόφαση να μην καταβληθούν αυτά τα αναδρομικά στους εν ενεργεία βουλευτές.

Τη συγκεκριμένη απόφαση υπενθύμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει συνειρμός σε βάρος του Κοινοβουλίου, από ενέργειες και διεκδικήσεις πρώην μελών του.

Η κυρία Καλδή, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, επιβεβαίωσε ότι το θέμα είναι σε εκκρεμότητα και ότι έχουν βγει ήδη δύο αποφάσεις, η μία κατόπιν προσφυγής του πρώην προέδρου της Ένωσης τέως Βουλευτών Άγγελου Αγγελούση, ενώ η άλλη είναι ακόμη παλαιότερη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Μέσα σ' αυτούς που ζητούν τα αναδρομικά, περιλαμβάνονται και ο "φτωχούλης" δημοκράτης Μίκης Θεοδωράκης και ο άλλος "Υπουργός" Θάνος Μικρούτσικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή