«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Υπαναχωρεί το υπουργείο "προστασίας μη νομίμων αλλοδαπών εποίκων" για τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών


Υπαναχωρεί το υπουργείο για τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών

Σε στροφή 180 μοιρών υποχρεώθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά στη δημιουργία και χωροθέτηση 14 Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών. Την υπαναχώρηση του Χρήστου Παπουτσή προκάλεσαν οι έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που αρνούνται να φιλοξενήσουν τα λεγόμενα «στρατόπεδα μεταναστών». Ήδη την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει με ψηφίσματά τους δημοτικά συμβούλια και φορείς των θιγόμενων περιοχών που είτε μέσω βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είτε με απευθείας παραστάσεις στο γραφείο του υπουργού έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους με το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζουν ως  «χωματερές ανθρώπινων ψυχών».

Ο Χρήστος Παπουτσής απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη και Βαΐτση Αποστολάτου, για το ενδεχόμενο να γίνει Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών η Κατασκήνωση Κοκκινοπηλού Ολύμπου, απάντησε πως «δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις για τις περιοχές στις οποίες θα δημιουργηθούν Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών».


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι πριν τις οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι, δεδομένων και των προβλημάτων που ανακύπτουν από τις τοπικές αντιδράσεις.

Ειδικά, πάντως, για τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής στο νομό Λάρισας, ο κ. Παπουτσής σημειώνει, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επισκεφθεί το νομό κλιμάκιο της αρμόδιας Υπηρεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αξιολόγηση διαφόρων εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτές να μετατραπούν σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής μη νομίμων μεταναστών.  

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου