«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Με υπηρεσιακό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας ταξιδεύουν οι λαθρομετανάστες στο Κέντρο της Αθήνας


Ερώτηση στην Βουλή του βουλευτή Γιώργου Ανατολάκη για την κυκλοφορία λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας με υπηρεσιακό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

BOYLH
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Τον Αξιότιμο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Τον Αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΘΕΜΑ: «Με υπηρεσιακό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας ταξιδεύουν οι λαθρομετανάστες στο Κέντρο της Αθήνας.»

Τις παράλογες διατάξεις περί ασύλου εκμεταλλεύονται καθημερινά οι χιλιάδες λαθρομετανάστες που εισέρχονται παράνομα από τα σύνορα και συλλαμβάνονται από της Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εξασφαλίσουν την επί μακρόν και συνήθως μόνιμη διαμονή τους στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, κάθε συλληφθείς λαθρομετανάστης αφού εξεταστεί από γιατρούς, δακτυλοσκοπηθεί και φωτογραφηθεί, λαμβάνει, καταθέτοντας μια αίτηση, ένα υπηρεσιακό σημείωμα από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, με βάση το οποίο του δίνεται χρονικό περιθώριο του 1 μηνός εντός του οποίου πρέπει να αναχωρήσει από τη Χώρα και αφήνεται ελεύθερος. 
Τα προσωπικά στοιχεία που δίνονται είναι αδιασταύρωτα και συνήθως ψευδά ενώ ως τόπος διαμονής μπορεί να δηλωθεί ακόμη και ο όρος ‘’διάφορα ξενοδοχεία’’. Στη συνέχεια, οι λαθρομετανάστες συνηθίζουν να επιβιβάζονται σε τρένα του ΟΣΕ και λεωφορεία του ΚΤΕΛ εντελώς νόμιμα και ταξιδεύουν κυρίως στην Αθήνα, όπου χάνονται καθώς ενσωματώνονται με τους ομοεθνείς τους, παραβιάζοντας  την παραπάνω προθεσμία και δημιουργώντας έτσι την εκρηκτική ατμόσφαιρα στο Κέντρο της Αθήνας. 
Το αδιαχώρητο που παρατηρείται καθημερινά στους συρμούς του ΟΣΕ της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Αθήνα από δεκάδες λαθρομετανάστες αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των παραπάνω γεγονότων.


Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί: 
1.      Πως δικαιολογείτε το παράδοξο να εξαγγέλλονται μέτρα για την διάσωση του Κέντρου της Αθήνας και την οικειοθελή αποχώρηση των λαθρομεταναστών και την ίδια στιγμή να παραχωρείται ανεξέλεγκτα και απλόχερα η δυνατότητα προσωρινής διαμονής στη χώρα και η οποία μετατρέπεται σε μόνιμη;
2.      Πόσα από τα περιγραφόμενα υπηρεσιακά σημειώματα δίνονται κατά μέσο όρο την ήμερα και πόσοι από αυτούς τους λαθρομετανάστες τα εκτελούν παραδίδοντας τα κατά την έξοδο τους από τη χώρα; Παρακαλώ αναφέρετε συγκριτικούς αριθμούς, ανά ημέρα ή μήνα.
3.      Σε ποιες κινήσεις έχετε σκοπό να προβείτε έτσι ώστε να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο της κατά τα άλλα νόμιμης μετάβασης των λαθρομεταναστών στην Αθήνα ή σε άλλα αστικά κέντρα όπου πλέον γίνεται αδύνατος ο εντοπισμός τους;
4.      Σε ποιο σημείο βρίσκεται η περιβόητη εξαγγελία για την κατασκευή του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα;

Ο  Ερωτών  Βουλευτής:

Ανατολάκης Γεώργιος, Β΄ Πειραιώς ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου