«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συνεχίζει να μας εκβιάζει ο Ολι Ρεν αλλά και οι μισθωτοί εντολοδόχοι Μ.Μ.Εξαθλίωσης

Οι τίτλοι των εκβιασμών:

Όλι Ρεν: "Τον Ιούνιο είτε θα λύσουμε τα προβλήματα είτε θα χάσουμε ...(Ελευθεροτυπία)
Oλι Ρεν: Δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων)
Όλι Ρεν: Η αξιολόγηση της τρόικας θα κρίνει την πέμπτη δόση (Ναυτεμπορική)
Πολιτική βούληση από τα κόμματα και αντοχή από την κοινωνία για τις μεταρρυθμίσεις ζητεί ο Όλι Ρεν (Νέα) από τους πιό άθλιους εκβιαστικούς τίτλους.
Ολι Ρεν: «Δεν υπάρχει χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις» (Βήμα)(βιάζονται πολύ!!)
Οι Ευρωπαίοι επιμένουν στις πιέσεις για συναίνεση (Ημερησία)
Ολι Ρεν: Αναγκαία η διεύρυνση της φορολογικής βάσης (Βήμα)
Πρώτα μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις και μετά αναδιάρθρωση (Καθημερινή)

Η Ελλάδα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της (Ημερησία)
Στην κόψη του ξυραφιού η Ελλάδα (Σημερινή)
Θρίλερ με την έκθεση του ΔΝΤ (Έθνος)
Η Ελλάδα δεν έπιασε τους στόχους (Spiegel)
DER SPIEGEL: Η Ελλάδα έχει αποτύχει (Καθημερινή)

____________________

 Αρκετά. Διαβάστε την είδηση από την Αυγή με τον χαρακτηριστικό τίτλο:
Συνεχίζει να εκβιάζει ο Όλι Ρεν



Τη λύπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα σχετικά με την οικονομική προσαρμογή, ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους, εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν, λίγο μετά τη λήξη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα Ε.Ε.-ΔΝΤ. «θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Όλι Ρεν.
Σύμφωνα με τον Φινλανδό επίτροπο «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος. Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών», καταλήγει ο Όλι Ρεν.

“Θα δοθεί η επόμενη δόση”

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση του δανείου από το ΔΝΤ, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, εξέφρασε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας Νουτ Βέλινκ.
«Υπάρχει τεράστια πίεση στην Ελλάδα να πάρει αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Βέλινκ σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο Άμστερνταμ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
«Είναι δύσκολο», ανέφερε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας όμως πως είναι «πλήρως πεπεισμένος ότι τελικά η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους» που θέτουν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

«Οι εξαγωγές άρχισαν να αυξάνονται, που είναι θετικό, και το ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο (σ.σ.: του 2011). Όσο ισχυρότερο γίνεται το οικονομικό κλίμα, τόσο πιο εύκολη θα είναι η υλοποίηση αυτού του πολύ δύσκολου πακέτου», σημείωσε ο Νουτ Βέλινκ.

Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου