«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Το τελευταίο τέχνασμα του Παπανδρέου. Ο εκβιασμός! Η απάντησή μας: «Αν πτωχεύσουμε ξεχάστε για πάντα το χρέος μας!»


Ο πρωθυπουργός του μνημονίου βρίσκεται σε απόγνωση.  Οι δηλώσεις των αβανταδόρων της τρόϊκα, σφυρίζουν σαν σφαίρες πάνω από τα κεφάλια μας.
Πτώχευση, αναδιάρθρωση, αναδιάταξη, έξοδος από το ευρώ, επιστροφή στην δραχμή, δεν θα εκταμιευθεί η πέμπτη δόση.
Οι δηλώσεις αυτές έχουν ως σκοπό να πανικοβάλλουν τους Έλληνες και να κάμψουν το φρόνημά τους.
Ο στοχαστής υιός της Μαργαρίτας, επεστράτευσε τις τελευταίες ημέρες τον Δασκαλόπουλο και την Δαμανάκη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πετύχει συναίνεση (διάβαζε συνυπευθυνότητα) στην διάλυση της χώρας, για την οποία τόσο πολύ προσπάθησε προκειμένου να ικανοποιήσει τους προϊσταμένους του και για να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία. Όμως και σε αυτό απεδείχθη ανίκανος. Αύριο (σήμερα) παίζει το τελευταίο χαρτί του.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας συνεκάλεσε για αύριο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με προφανή στόχο να εκμαιεύσει την συναίνεση για λογαριασμό του πρωθυπουργού. Παράλληλα και όλως τυχαίως, ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), Ζαν - Κλώντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να μην μας δώσει  το μέρος της πέμπτης δόσεως που του αναλογεί.
Έτσι αύριο ο κ. Παπούλιας θα έχει ακόμη ένα επιχείρημα για να προσπαθήσει να σύρει εκόντες-άκοντες τους πολιτικούς αρχηγούς στον γκρεμό της συναινέσεως.
Μένει να μάθουμε αύριο ποιος πολιτικός αρχηγός θα κιοτέψει. Ποιος θα βγάλει την μάσκα του. Ο Παπανδρέου μόνος του μας έσυρε από τα μαλλιά στην άκρη του γκρεμού και τώρα θέλει να τον βοηθήσει η αντιπολίτευση για να μας σπρώξει στο κενό.
Ο κ. Σαμαράς, η κ. Παπαρήγα, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Δημαράς και ο κ. Κουβέλης δεν ανήκουν στην κατηγορία των «προθύμων». Οι υπόλοιποι θα αποκαλυφθούν.  Τώρα το παραμύθι με μπαμπούλες την πτώχευση, την αναδιάρθρωση, την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή μην σας τρομάζει.
Πρόκειται για χυδαίο εκβιασμό και μην μασάτε. Αν είναι να πτωχεύσουμε, ας πτωχεύσουμε. Ακόμη καλύτερα, αφού δεν θα χάσουμε τίποτα. Οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι δανειστές μας και ο εν Ελλάδι τοποτηρητής τους, Γιώργος Παπανδρέου.
Α.Α.
filotimia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου