«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Υποστολή ελληνικής σημαίας από τον τάφο του Τάσου Παπαδόπουλου

Φώτης Φωτίου
 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου καταδίκασε σήμερα ''με οργή και αγανάκτηση τις απεχθείς πράξεις'', όπως χαρακτήρισε την υποστολή και αποκοπή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό παρά το συλημένο τάφο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Φωτίου κάλεσε τις αρμόδιες αρχές ''να εντείνουν και να συστηματοποιήσουν τις προσπάθειες για διαλεύκανση της όλης υπόθεσης'' και ''να μεριμνήσουν για την πιο αποτελεσματική φρούρηση του χώρου στον οποίο βρίσκεται ο τάφος του αείμνηστου ηγέτη''.
''Οποια και εάν είναι τα κίνητρα, όποιες και αν είναι οι προθέσεις και οι επιδιώξεις των αυτουργών αυτών των ενεργειών, δεν θα περάσουν'', κατέληξε ο κ. Φωτίου.
Δημήτρης Συλλούρης
 
Το ΕΥΡΩΚΟ καταδικάζει την ενέργεια αγνώστων να υποστείλουν και να αποκόψουν την ελληνική σημαία από τον συλημένο τάφο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, δήλωσε το απόγευμα Sτη Λεμεσό ο Πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, κάνοντας λόγο για παράλογα πράγματα.
Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, το κόμμα του καταδικάζει το γεγονός αλλά δεν το συνδέει άμεσα ή έμμεσα με την σύληση του τάφου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ωστόσο πως «επαφίεται στην αστυνομία να κάνει τις ανάλογες έρευνες».
«Νομίζω ότι μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά γεγονότα, να μην σχετίζονται καθόλου και αυτό δεν πρέπει να παραπλανήσει είτε την κοινή γνώμη είτε την αστυνομία, χωρίς να το αποκλείουμε φυσικά, αλλά αυτό θα το απαντήσει η αστυνομία», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς κατά πόσο προκύπτουν ευθύνες για τον Υπουργό Γεωργίας Μιχάλη Πολυνείκη από την ποινική δίωξη δυο λειτουργών του Υπουργείου του, ο κ. Συλλούρης είπε πως «πρώτα πρέπει να αφήσουμε να τελειώσει η δίκη, να αποφασίσει το δικαστήριο και μετά να δούμε αν υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλου είδους ευθύνες, δηλαδή πολιτικές ευθύνες».
Αντιλαμβάνομαι, συνέχισε, ότι είτε οι δημοσιογράφοι, είτε η κοινή γνώμη μπορεί να βιάζονται να ακούσουν αποφάσεις, αλλά η υπευθυνότητα απαιτεί να λέμε εκείνο που πρέπει την ώρα που πρέπει και τώρα δεν είναι η ώρα να εξεταστεί αυτό το θέμα.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που εξετάζονται ποινικές ευθύνες εναντίον δημόσιων λειτουργών από το 1991 που ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε πως «οι νόμοι ψηφίζονται για να εφαρμόζονται", ενώ σημείωσε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ρουσφέτια, ούτε θα είναι και η τελευταία».

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου