«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Το παρελθόν των "πολιτισμένων" "ευρωπαίων" στα πόδια των οποίων σκοτώθηκαν να μας πουλήσουν!

Το διαιτολόγιο των πρώτων Βρετανών περιελάμβανε άλλους... Βρετανούς

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου εντόπισαν ευρήματα σε σπήλαια της χώρας τα οποία, όπως υποστηρίζουν, δείχνουν ότι αμέσως μετά τη λήξη της τελευταίας εποχής παγετώνων η Αγγλία κατοικήθηκε από ανθρώπους που μετανάστευσαν εκεί από τον ευρωπαϊκό Νότο, οι οποίοι για να επιβιώσουν ανέπτυξαν κανιβαλιστικές πρακτικές, θανατώνοντας και τρώγοντας ακόμη και παιδιά. 
Στη Βρετανία υπήρχε ανθρώπινη παρουσία στο μεσοδιάστημα των εποχών παγετώνων αλλά, όπως πιστεύουν οι ειδικοί, κατά την τελευταία εποχή των πάγων οι άνθρωποι εγκατέλειψαν το νησί.

Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει με ακρίβεια στο πότε ξεκίνησε και πότε ολοκληρώθηκε η τελευταία εποχή παγετώνων (η οποία εμφανίστηκε κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο), οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι ξεκίνησε πριν από περίπου 30.000 έτη και ολοκληρώθηκε πριν από
περίπου 15.000.

Οι ερευνητές εντόπισαν σειρά ευρημάτων στο σπήλαιο Gough που βρίσκεται στην περιοχή Σόμερσετ στη Νοτιοδυτική Αγγλία και, όπως υποστηρίζουν, όλα δείχνουν ότι εκεί έζησαν οι πρώτοι άνθρωποι που επέστρεψαν στη Βρετανία αμέσως μετά το τέλος της τελευταίας εποχής παγετώνων. Η μελέτη των ευρημάτων με νέα, υπερσύγχρονα όργανα οδήγησε παράλληλα τους ερευνητές σε ένα επιπλέον συμπέρασμα: οι πρώτοι κάτοικοι της Βρετανίας μετά την τελευταία εποχή των πάγων στον αγώνα της επιβίωσης ανέπτυξαν κανιβαλιστική συμπεριφορά και δεν δίσταζαν να εξοντώνουν ο ένας τον άλλον εξαιτίας της πείνας. Από τον κανιβαλισμό δεν εξαιρούνταν, όπως φαίνεται, ούτε τα παιδιά, αφού η μελέτη των ευρημάτων δείχνει ότι και αυτά ήταν θύματα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια νέα μέθοδο ραδιοχρονολόγησης του άνθρακα την οποία ανέπτυξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με την οποία κατάφεραν να χρονολογήσουν με απόλυτη ακρίβεια την ηλικία των ανθρώπινων οστών και άλλων οργανικών υλών που εντόπισαν στο σπήλαιο. Παράλληλα μελέτησαν τα ευρήματά τους με ένα μικροσκόπιο τρισδιάστατης απεικόνισης που τους επέτρεψε να αναλύσουν κάθε λεπτομέρειά τους.

Βήμα 22 Ιουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου