«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Βαγγέλη Ντούλε είσαι παλικάρι. Την στιγμή που όλοι οι Αλβανοί βουλευτές σηκώθηκαν να "τιμήσουν" την "γενοκτονία των Τσάμηδων" αυτός έμεινε καθιστός!

Ύβρεις και απειλές κατά του Έλληνα βουλευτή αντιπροσώπου της μειονότητας.

Σε ευθεία απειλή κι εξύβριση από το βήμα της αλβανικής βουλής προέβη σήμερα ο Ντασαμίρ Ταχίρ, βουλευτής του κόμματος των τσάμηδων εναντίον του Βαγγέλη Ντούλε, προέδρου του κόμματος που εκπροσωπεί την Ελληνική Μειονότητα, επειδή ο τελευταίος επέλεξε να μην σηκωθεί όρθιος κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής, εις μνήμη της «γενοκτονίας των τσάμηδων».
Η αλβανική βουλή έχει κηρύξει την 25 Ιουνίου ημέρα μνήμης της…«γενοκτονίας των αλβανοτσάμηδων» από τον ελληνικό τακτικό στρατό.
Μετά την έλευση της ενός λεπτού σιγής, ο τσάμης βουλευτής πήρε το λόγο και απευθυνόμενος προσωπικά στο Βαγγέλη Ντούλε είπε επί λέξει: «Βαγγέλη Ντούλε, δεν είσαι τίποτε άλλο από ένα εναπομείναν κουτάβι του Ζέρβα μέσα στην αλβανική βουλή. Θα σου δείξω εγώ πως κρατούν την ενός λεπτού σιγή όμως».
Άμεση ήταν η απάντηση του Έλληνα βουλευτή ο οποίος ξεκαθάρισε πως είναι προσωπική του υπόθεση, που πηγάζει αποκλειστικά από τα πιστεύω του, για το ποιον θα τιμά και δεν δέχεται καμία υπόδειξη επ’ αυτού. Ταυτόχρονα, επέκρινε την πρόεδρο του κοινοβουλίου για το γεγονός ότι δεν
έλαβε τα απαραίτητα μέτρα αμέσως μετά την εκτόξευση των απειλών.
Η είσοδος στην αλβανική βουλή, μετά τις τελευταίες αμφισβητούμενες εκλογές, των δυο κομμάτων που αντιπροσωπεύουν τους Τσάμηδες έχει προκαλέσει επανειλημμένα επεισόδια εις βάρος του έλληνα εκπροσώπου Βαγγέλη Ντούλε, αφού οι αντιπρόσωποί τους δεν δίστασαν μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο, να κινηθούν απειλητικά εναντίον του μέσα στην ίδια την αλβανική βουλή. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν τότε μόνο με την παρέμβαση των σωμάτων ασφαλείας.
Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου έδωσε σημαντική τροφή σε αλβανούς εθνικιστές να ονειρεύονται την μεγάλη Αλβανία με την προσάρτηση του Τετόβου των Σκοπίων αλλά και της λεγόμενης Τσαμουριάς (σημερινή Θεσπρωτία).
από το Hellenic Space

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου