«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Βόμβα με νεκρό αξιωματικό στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. στο γραφείο του Μ.Χρυσοχοϊδη

Βόμβα εξερράγη πριν λίγα λεπτά στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στον έβδομο όροφο του υπουργείου! Η βόμβα εξερράγη στο γραφείο του υπασπιστή του αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο! Καθαρά θέμα τύχης ότι δεν βρισκόταν κοντά την ώρα που άνοιγε το δέμα ο υπασπιστής του, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Σκληρό μήνυμα καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.  Όπως αναφέρεται υπήρχε ένα δέμα στο γραφείο του υπασπιστή, το οποίο είχε μεταφερθεί από κάποιον, μάλλον ταχυμεταφορέα ως δώρο στον υπασπιστή, χωρίς να ελεγχθεί το περιεχόμενό του. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και το υπασπηστήριο ισοπεδώθηκε. Ο υπουργός βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γραφείο του.
Ο επάνω και ο κάτω όροφος έχει εκκενωθεί και απομονωθεί.
Η πρωτοφανής τρομοκρατική ενέργεια (πρώτη φορά οι τρομοκράτες διεισδύουν σε ένα υπουργείο και μάλιστα στο υπουργείο που είναι εντεταλμένο με την κασταδίωξή τους) σίγουρα έχει να κάνει με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τρομοκρατίας.
Πριν λγίες ημέρες ταυτοποιήθηκε ότι από αντιαρματικό εκτοξευτή ρουκετών που βρέθηκε σε γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Κυψέλη είχε εκτοξευτεί η ρουκέτα η οποία χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του κτιρίου της Αμερικανικής Πρεσβείας το 2007, σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας

Υπενθυμίζεται πως στο κρησφύγετο του «Επαναστατικού Αγώνα» στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 και Ύδρας, στην Κυψέλη, το οποίο εντοπίστηκε από την αστυνομία τον
περασμένο Απρίλιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένας εκτοξευτήρας ρουκετών, τύπου RPG-7, πέντε ρουκέτες, δύο πυροβόλα όπλα, ένα υποπολυβόλο ΜΡ5, τρεις χειροβομβίδες, φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και μασούρια εκρηκτικού υλικού.
Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναφέρει:«Με αισθήματα οργής και βαθιάς οδύνης θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους οικείους του Γιώργου Βασιλάκη. Η ελληνική πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη. Για να δικαιωθεί ο νεκρός και η δημοκρατία μας". Το θύμα, με καταγωγή από την Κρήτη, ήταν πατέρας δύο παιδιών 21 και 22 ετών.
Αυτή την στιγμή επίσκεψη πραγματοποιεί στο υπουργείο και συσκέπτεται με την υπουργό και τους επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Από πλευράς αστυνομίας ομολογείται κενό ασφαλείας σε ότι αφορά την μη ανίχνευση του εκρηκτικού μηχανισμού στο δέμα.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου