«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Εθνικό έγκλημα και το «Μακεδονία του Βαρδάρη»

ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΕ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟ «ΟΧΙ» ΣΕ ΟΝΟΜΑ, ΣΥΝΘΕΤΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΑ

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ Ο ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ»  ΙΣΟΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ»

Χάρτης της ελληνικής περιοχής που διατρέχει ο Βαρδάριος - Βαρδάρις των Βυζαντινών ή Άξιος - Αξειός - Ναξειός των Αρχαίων ή Αξιός των νεοτέρων Ελλήνων ποταμός


ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ Ο ΑΞΙΟΣ (ΒΑΡΔΑΡΗΣ) ΠΟΤΑΜΟΣ


 «“ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ»

   Το «νέο» όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φέρονται δήθεν να προχωρούν παρασκηνιακά Αθήνα και Σκόπια –αν και από την πλευρά Γκρούεφσκι δεν προκύπτει προς το παρόν κάτι τέτοιο -  αποτελεί άλλη μια απαράδεκτη εθνικά ονομασία για το γειτονικό κρατίδιο, επειδή περιέχει το αδιαπραγμάτευτο ελληνικό όνομα «Μακεδονία», το οποίο εδώ και 3.500 τουλάχιστον χρόνια χαρακτηρίζει αποκλειστικά το δυναμικό Ελληνισμό, Πολιτισμό και Ιστορία, καθώς και τα έφορα εδάφη της Βόρειας Ελλάδος, τα οποία διατρέχει κάθετα ο Αξιός ή Βαρδάριος ποταμός!


ΔΙΠΛΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ

   Στη συγκεκριμένη μάλιστα ονομασία «“Μακεδονία” του Βαρδάρη», η Κυβέρνηση προχωρά ασυλλόγιστα και ανεύθυνα σε ΔΙΠΛΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ προς τους Πλαστογράφους και του ΟΝΟΜΑΤΟΣ και του ΕΔΑΦΟΥΣ που διατρέχει ο Βαρδάρης ή Αξιός! Επειδή «“Μακεδονία” του Βαρδάρη» σημαίνει
ακριβώς το όραμα των Σκοπιανών για «απελευθέρωση» της όλης «Μακεδονίας» που διατρέχει ο Βαρδάρης ποταμός, από τα Σκόπια ως το Θερμαϊκό!

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ»

    Επομένως το  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Βαρδάρη» σημαίνει κυριολεκτικά «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Αξιού» ποταμού! Πραγματικά «πετυχημένο» όνομα!... Που μόνο κάποιο αληθινά πολύ κοφτερό και πολύ επικίνδυνο ταυτόχρονα μυαλό θα μπορούσε να σκεφτεί!

ΤΟ «ΒΑΡΔΑΡΗΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΩΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

   Δηλαδή με την προτεινόμενη ονομασία όχι μόνο τους δίνεται το ελληνικό ιστορικό όνομα «Μακεδονία», αλλά και ο γεωγραφικός καθορισμός της, που δεν ορίζεται πια ως «Βόρεια ή Άνω» (απαράδεκτη επίσης ονομασία) αλλά ολικά, συνολικά, ως η ΟΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που διατρέχει ο Βαρδάρης ποταμός! Δηλαδή «η Μακεδονία ως κάτω στη Θεσσαλονίκη»!

ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ

   Αλλά πέραν όλων των άλλων και μόνο που στην ονομασία των πλαστογράφων επιχειρείται να τοποθετηθεί με «ελληνική» συνυπογραφή και αναγνώριση το ελληνικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αποτελεί ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, καθώς όπως έλεγε πάντοτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το όνομα «Μακεδονία» είναι το όχημα του αλυτρωτισμού! Δηλαδή το κλειδί για κάθε μελλοντική διεκδίκηση του ελληνικού εδάφους! Γι΄ αυτό ακριβώς θεωρείται εθνικό έγκλημα το «κλειδί» αυτό να το δώσουμε μόνοι μας, εμείς οι ίδιοι! Και με τη δική μας υπογραφή, η «Μακεδονία» να μπει σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και να διαλαλεί διεθνώς και «νομίμως» την ψευτο«μακεδονικότητά» της, ενώ στα ελληνικά σχολικά βιβλία να αναγράφεται ότι  «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”»!..


Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

   Για αυτούς τους σοβαρούς εθνικούς λόγους ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε θέσει την αμετακίνητη, κόκκινη εθνική γραμμή, αποτυπώνοντάς την με το ίδιο του το χέρι, στις 23 Απριλίου 1992, σε επιστολή του προς τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο:

  «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι ανυποχώρητος σε ότι αφορά την πρόκληση των Σκοπίων. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε αναγνώριση (de jure και  de facto) εφ΄ όσον το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιηθεί με επιθετικό ή όχι στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων»!

   Τι σημαίνουν αυτές οι ιδιόχειρες λέξεις του Ανδρέα Παπανδρέου, πατέρα του σημερινού Πρωθυπουργού;

   1. Ότι είναι ανυποχώρητος στα Σκόπια και στις έξωθεν πιέσεις
   2. Ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ, ούτε επίσημα αλλά ούτε και ανεπίσημα, κράτος που να έχει στην ονομασία του το ελληνικό όνομα «Μακεδονία», είτε με επιθετικό προσδιορισμό, είτε σκέτο, είτε με οτιδήποτε άλλο μαζί!

Πλαίσιο κειμένου: ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Το μόνιμο και ολέθριο σφάλμα των ελληνικών Κυβερνήσεων, είναι το ότι δεν καταλαβαίνουν ή μάλλον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι τα Σκόπια χρησιμοποιούν το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» εθνικά και όχι γεωγραφικά ή κρατικά. Το χρησιμοποιούν σαν εθνικό τους όνομα! Σε ένα τέτοιο λοιπόν «εθνικό όνομα», όποιον γεωγραφικό προσδιορισμό και να βάλεις, δεν μεταβάλλεται το εθνικό όνομα! Η «εθνικότητα»! Επομένως ο κίνδυνος για την Ελλάδα προκύπτει από την αυθαίρετη εθνοποίηση του «Μακεδονία» και των παραγώγων του και όχι από τον γεωγραφικό προσδιορισμό του! Η υπογραφή της Ελλάδας σε οποιοδήποτε τέτοιο όνομα, που να εμπεριέχει τον ελληνικό όρο «Μακεδονία», είτε «Βόρεια Μακεδονία», είτε «Μακεδονία του Βαρδάρη» κλπ, σημαίνει αυτόματα αναγνώριση έθνους «Μακεδόνων», που κατοικούν είτε «Βόρεια», είτε στο «Βαρδάρη» αντίστοιχα, ενώ είναι διάσπαρτοι σε Καναδά και Αυστραλία, αλλά και κάποιοι είναι «πρόσφυγες Μακεδόνες» από την Ελλάδα, όπως υποστηρίζουν, χωρίς να σταματούν ταυτόχρονα να μιλούν για «Μακεδονική Μειονότητα» στην Ελλάδα, συχνά μέσω Εκθέσεων Στέιτ Ντιπάρτμεντ… Εάν η Αθήνα υπογράψει, θα υπογράψει έτσι λοιπόν τη νομιμοποίηση του διεκδικητικού και απειλητικού -μέσω διεθνών παραγόντων – δήθεν «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»! Αυτού που άρχισαν να κατασκευάζουν πρώτοι οι Κομιτατζήδες και συνέχισε έπειτα ο Κροάτης Τίτο στη Γιουγκοσλαβία… Με τον ίδιο κοινό στόχο: την αρπαγή της Μακεδονίας μας!

   Γι  αυτό μόλις έγινε Πρωθυπουργός, εφάρμοσε Εμπάργκο στα Σκόπια, υποχρεώνοντάς τα να αλλάξουν Σημαία, εγκαταλείποντας τον Ήλιο της Μακεδονίας μας σαν εθνικό τους σύμβολο, να αποκηρύξουν συνταγματικά τους άρθρα που μιλούσαν για αλυτρωτισμό και να αποδεχτούν να αλλάξουν ονομασία, συζητώντας μαζί μας με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, μέσα σε επτά χρόνια (Ενδιάμεση Συμφωνία 13-9-1995).


ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ

   Δεν είναι λοιπόν δυνατόν, παρότι έχουν περάσει από τη Συμφωνία όχι επτά, αλλά δεκαπέντε  ολόκληρα χρόνια, η Ελλάδα να αποδεχθεί εκείνο που ποτέ από το 1944 δεν αποδέχεται, για λόγους ιστορικής αλήθειας, εθνικής αξιοπρέπειας και εδαφικής-συνοριακής ασφάλειας και άμυνας! Γιατί εάν δώσουμε σήμερα εμείς οι ίδιοι το όνομα μας, το «Μακεδονία», εκχωρούμε ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει: ιστορία, πολιτισμό, Αλέξανδρο, έδαφος!

   Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε  το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» να γίνει όνομα των αδίστακτων Πλαστογράφων! Των σφετεριστών της Ιστορίας! Των αρχαιοκαπήλων της Αλήθειας! Των ωμών διεκδικητών της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Των διεκδικητών της πατρίδας και της κληρονομιάς μας!

  Όπως δεν θα δίναμε ποτέ οι Έλληνες το όνομα «Ελλάδα», έτσι δεν μπορούμε ποτέ να δώσουμε το ταυτόσημο «Μακεδονία»! Επειδή, όπως κατέγραψε ανεξίτηλα στη σύγχρονη Ιστορία ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, «Μακεδονία=Ελλάδα και Ελλάδα=Μακεδονία»!

noiazomai.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου