«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Οι ἁλλοδαδαποί" πάγκοι του Βούγια - και οι μουσουλμάνοι πωλητές ραδιενεργού υδράργυρου


Ανατρίχιασαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο άκουσμα διαφόρων σεναρίων για ισλαμιστική τρομοκρατία, και πυρήνες μουσουλμάνων υποψήφιων μαρτύρων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

Ο 36χρονος Ιρακινός ονομάζεται Rasid Muhamhed, και συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Αλλεπάληλες συσκέψεις έγιναν όλη την νύχτα στις οποίες συμμετείχαν στελέχη της ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατικής, Κρατικής Ασφάλειας, καθώς και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της αστυνομίας ο υδράργυρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βομβών υψηλής εκρηκτικότητας.
Σύμφωνα με εξακριβομένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Δυτικής Αττικής μετά από πληροφορίες για τις κινήσεις του Ιρακινού, του εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές αρχαίων και του έκλεισαν ραντεβού στο ξενοδοχείο "INTERCONTINENTAL". Εκεί, αφού πρώτα τον πλήρωσαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα για την αγορά αρχαίων, τον συνέλαβαν και βρήκαν
στην κατοχή του 17 αρχαία αντικείμενα, κυρίως μικρά αγγεία που χρονολογούνται στον 5ο π.Χ αιώνα.

Αυτό που κινητοποίησε, όμως, ολόκληρη σχεδόν την αστυνομία είναι το γεγονός ότι ο δράστης είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με ποσότητα υδραργύρου. Δεδομένου ότι πρόκειται για άκρως επικίνδυνο υλικό που είναι ραδιενεργό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ισχυρών βομβών, στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και της αντιτρομοκρατικής.
Να σημειωθεί ότι ο υδράργυρος, που είναι διεθνώς απαγορευμένο υλικό, στην μαύρη αγορά στοιχίζει 11.000 – 20.000 ευρώ το γραμμάριο. Το έργο των ερευνών συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση των αντικειμένων και του υδραργύρου, καθώς και οι ενδεχόμενοι αγοραστές του.
πηγή diplomatia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου