«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Αστυνομική επιδρομή σε σπίτι δικηγόρου για σχόλιο σε ιστοσελίδα



Λευκωσία: Λευκωσία: Διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα των ερευνών της Αστυνομίας στην κατοικία δικηγόρου, μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, για απειλές κατά της ζωής του στο μπλοκ του διαδικτύου Christofias watch.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, ενέγραψε για συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών, θέμα για την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου απέστειλε την Παρασκευή επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Ιωνά Νικολάου, με την οποία ζητά την επείγουσα συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών, θέματος με τον τίτλο «Η ενέργεια της Αστυνομίας να εισέλθει ξημερώματα σε οικία δικηγόρου, για να προβεί σε έρευνες και κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι προκύπτουσες ευθύνες και η ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών».
Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να διατάξει ποινική έρευνα εναντίον των αστυνομικών που έλαβαν την απόφαση να προχωρήσουν με την «πολιτική – όπως ανέφερε- δίωξη» του διαχειριστή του ιστολογίου Christofias watch.
Επίσης θα εγγράψει το συγκερκιμένο θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.
Κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος πολίτης αυτού του τόπου, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ.
Παπαδόπουλος, θλίβεται σήμερα για την κατάντια της κυπριακής πολιτείας.
Το Κίνημα Οικολόγων, με ανακοίνωσή του καταδικάζει την άσκηση αστυνομικής διαδικτυακής λογοκρισίας, όπως αναφέρει, κατά του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος και της ιστοσελίδας Christofias watch.
Οι Οικολόγοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση πολιτικού σκοταδισμού, στην οποία εμπλέκονται ως θύτες, γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός.
Στον απόηχο της σύλληψης
Το θέμα που προέκυψε μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, για απειλές κατά της ζωής του σε μπλοκ του διαδικτύου και τις έρευνες της Αστυνομίας στην οικία του δικηγόρου, συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής και από το ραδιόφωνο του ΡΙΚ.
Ο δικηγόρος του 35χρονου, Χρήστος Κληρίδης, επέκρινε την Αστυνομία για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε και επανέλαβε την άποψή του ότι πρόκειται για καθαρά πολιτική δίωξη.
Προσπάθειά τους, είπε, είναι να κλείσουν το συγκεκριμένο μπλοκ επειδή δεν τους αρέσει η αντιπολίτευση που ασκεί.
Υποστήριξε επίσης ότι ο πελάτης του διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις και ότι δεν έχει καμιά σχέση με το συγκεκριμένο μπλοκ.
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, ο Χρήστος Κληρίδης, είπε ότι πρόκειται για μια ανοησία και για ακραία τοποθέτηση κάποιου, προσθέτοντας ότι δεν έπρεπε να της δοθεί σημασία.
Αντίθετα ο δικηγόρος του Μακάριου Δρουσιώτη, Μιχάλης Παπαπέτρου, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι υπήρχαν σαφέστατες απειλές κατά της ζωής του πελάτη του και απέρριψε τα περί πολιτικής αντεκδίκησης.
Ο κ. Παπαπέτρου είπε ακόμη ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο πελάτης του κατονόμασαν συγκεκριμένο άτομο για ανάμιξη στην υπόθεση.
Αυτό που έγινε, πρόσθεσε, είναι καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία διερευνά το θέμα.
Η θέση της Αστυνομίας
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι με την καταγγελία, κρίθηκε πως υπήρχε σοβαρός λόγος για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, γι’άυτό και εξασφαλίστηκε άδεια από το δικαστήριο για αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων συγκεκριμένου ατόμου.
Είπε επίσης ότι διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του και παραλήφθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές για περαιτέρω διερεύνηση.
Ο κ. Κατσουνωτός απέρριψε ισχυρισμούς για πολιτικά κίνητρα και παρακολούθηση του τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του κατηγορούμενου και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία κινήθηκε αυστηρά στο πλαίσιο της συνταγματικότητας.
Η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα
Ελεεινό και ρυπαρογράφημα χειρίστης μορφής χαρακτήρισε ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, το δημοσίευμα στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο.
Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι η έγκριση για αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών στοιχείων του 35χρονου από την Αστυνομία, δόθηκε από την Νομική Υπηρεσία, απορρίπτοντας όμως κατηγορηματικά ισχυρισμούς περί πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Ο Γενικός Εισαγγελέας διατύπωσε την εκτίμηση ότι αν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία η υπόθεση δεν θα σταθεί στο δικαστήριο.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μακάριου Δρουσιώτη, ο οποίος σε παρέμβασή του στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία, ύστερα από γραπτή συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα. Διερωτήθηκε επίσης γιατί ο Γενικός Εισαγγελέας έρχεται τώρα να προδικάσει κατά την έκφρασή του ότι δεν υπάρχει υπόθεση.
Απαντώντας ο κ. Κληρίδης, είπε ότι καθηκόντως συμβούλευσε τον κ. Δρουσιώτη να προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία. Εξέφρασε επίσης αμφιβολίες κατά πόσον με αυτά τα στοιχεία υπάρχει ποινικό αδίκημα.
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου