«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μόνο ένα παιδί επέζησε της συντριβής


Νέα αεροπορική τραγωδία.
 
Συνολικά 104 άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος τύπου Airbus 330 της λιβυκής αεροπορικής εταιρείας Al Afriqiyah που συνετρίβη σήμερα το πρωί κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, προερχόμενο από το Γιοχάνεσμπουργκ.
"Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι νεκροί, με εξαίρεση ένα παιδί... 93 επιβάτες και 11 μέλη του πλήρωματος επέβαιναν στο αεροσκάφος", δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του λιβυκού αεροδρομίου, που νωρίτερα είχε κάνει λόγο για 94 επιβάτες.

Το δυστύχημα συνέβη στις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Κύπρου), ενώ σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου το αεροσκάφος "εξερράγη κατά την προσγείωση και έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά".
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 22 Λίβυοι. Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ωστόσο ότι ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και 62 Ολλανδοί, οι 61 από τους οποίους σκοτώθηκαν. Όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο το παιδί που επέζησε του δυστυχήματος είναι ολλανδικής καταγωγής, ενώ ο υπουργός Μεταφορών της Λιβύης δήλωσε ότι το αγοράκι είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Τρίπολης. ".


Αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ο υπουργός Μεταφορών της Λιβύης
  
Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ο υπουργός Μεταφορών της Λιβύης, Μοχάμεντ Ζιντάν, μιλώντας για τη συντριβή του αεροσκάφους. Ο υπουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι από το δυστύχημα επέζησε μόνο ένα αγόρι από την Ολλανδία, ηλικίας περίπου 10 ετών, το οποίο νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε νοσοκομείο της Τρίπολης. Από την πλευρά της, η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200 και δήλωσε ότι "θα παράσχει πλήρη τεχνική βοήθεια στις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος".


Χειρουργήθηκε το παιδί

Στο μεταξύ, το μικρό αγοράκι που είναι ο μοναδικός επιζών από την συντριβή του αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας Al Afriqiyah σήμερα το πρωί στη Τρίπολη έχει υποστεί κατάγματα και χειρουργήθηκε, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών.
"Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση για τα κατάγματα που έχει υποστεί",ανέφερε από το τηλέφωνο ο Οζλέμ Κάνελ, εκπρόσωπος του υπουργείου,διευκρινίζοντας ότι η σοβαρότητα των τραυμάτων του μικρού δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστή.
Ενα μέλος της πρεσβείας της Ολλανδίας στη Τρίπολη συναντήθηκε με τον γιατρό που παρέλαβε το αγοράκι και θα συνομιλήσει μαζί του μετά την επέμβαση,ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι ο μικρός είναι Ολλανδός.
Σύμφωνα με τις λιβυκές αρχές ο 10χρονος Ολλανδός είναι ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος. "Ελπίζουμε ότι μετά την επέμβαση θα μπορούμε να δούμε το παιδί και να επιβεβαιώσουμε ότι είναι Ολλανδός", τόνισε ο εκπρόσωπος.Μεταξύ των νεκρών από το αεροπορικό δυστύχημα οι 61 ήταν Ολλανδοί.
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου