«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Οι μισθωτοί υπηρέτες των ΜΜΕ μας εμπαίζουν με ψεύτικες υποβολιμαίες δημοσκοπήσεις. Θα το ανεχτούμε;

 •  Άλλη μια προσπάθεια ποδηγέτησης της κοινής γνώμης, και μια προσπάθεια για να δικαιολογήσουν τα λεφτά που παίρνουν για να στηρίξουν το ξεπούλημα της Ελλάδος.
 •  Προσποιητά φτιαγμένες ερωτήσεις, με κατευθυνόμενη απάντηση έτσι ώστε να μην έχει επιλογές  ο ερωτώμενος. 
 • Ακούστε τις ερωτήσεις τις δημοσκόπησης της ALCO και στο τέλος βάλτε δικές σας ερωτήσεις για να πάρετε τελείως διαφορετικά ποσοστά.
Διαβάστε την είδηση από την Ναυτεμπορική Κυριακής 9 Μαΐου και στο τέλος δείτε πως με διαφορετικές ερωτήσεις αλλάζουν κατά 90% τα αποτελέσματα« Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες τάσσονται υπέρ των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν μετά τα τραγικά γεγονότα αυτής της εβδομάδας. Aλλη εικόνα παρουσιάζουν δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν πριν τα γεγονότα.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα», πλειονότητα προτιμά το πακέτο στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, έστω κι αν αυτό συνοδεύεται από μέτρα λιτότητας, από τη
χρεοκοπία και δηλώνει πρόθυμη να κάνει θυσίες ώστε να επιλυθεί η κρίση.
Το ερώτημα που τέθηκε στους 1.000 συμμετέχοντες ήταν: «Είστε υπέρ του προγράμματος ΕΕ-ΔΝΤ που αποσκοπεί στη διάσωση της χώρας ή υπέρ της απόρριψής του με κίνδυνο χρεοκοπίας;»

Σύμφωνα με την ALCO το 54.2% απάντησαν ότι είναι υπέρ του πακέτου και το 33,2% κατά, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι η χώρα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.
Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης: «Πιστεύεται ότι η οικονομική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με περισσότερες θυσίες ή με περισσότερες απεργίες και διαδηλώσεις;»

Το 51,4% απάντησε ότι η απάντηση είναι οι θυσίες και το 28% ότι η απάντηση είναι οι απεργίες και οι διαδηλώσεις.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 5 και 7 Μαΐου.
Παρόμοια τα ευρήματα της έρευνας της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».
Το 55,2% των πολιτών δηλώνει ότι δέχεται το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης (ναι 37,1% - μάλλον ναι 18,1%), έναντι 44,6% που το απορρίπτει (όχι 36,3% - μάλλον όχι 8,3%).
Το 56,3% προτιμά την περικοπή μισθών από τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ το 74,8% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Οι πολίτες σε ποσοστό 71,3% ζητούν από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να λειτουργήσουν σε κλίμα συναίνεσης, έναντι 22,2% που ζητά δυναμική αντίσταση.
Σε ερώτηση σχετικά με το αν πρέπει να σταματήσουν οι διαδηλώσεις μετά τα τραγικά γεγονότα της Τετάρτης, το 45,3% δηλώνει «ναι ή μάλλον ναι» και το 53,2% «όχι ή μάλλον όχι».

Η πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research έγινε στις 6 Μαΐου σε δείγμα 1.030 ατόμων.
Νωρίτερα, πριν από τα δραματικά επεισόδια της Τετάρτης, είχε διενεργηθεί η δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Καθημερινής της Κυριακής», η οποία έδωσε διαφορετική εικόνα για τη στάση της κοινής γνώμη.
Στις 4 Μαίου, όταν πραγματοποιήθηκε η έρευνα, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (66%) τάσσονταν κατά των μέτρων.
Ακόμα, το 68% των 527 ερωτηθέντων στήριζε τις διαδηλώσεις και το 39% δήλωνε ότι θα ήταν πρόθυμο να συμμετάσχει ενεργά σε αυτές.
Εξάλλου, σε άλλη δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε μία εβδομάδα νωρίτερα, το 51,3% είχε απαντήσει ότι θα κατέβει στους δρόμους αν ανακοινωθούν περισσότερα μέτρα λιτότητας, ενώ το 33,1% ήταν έτοιμοι να κάνουν περισσότερες θυσίες.»

 • Παρατήρηση. Αν δούμε το διαφορετικό αποτέλεσμα μετά την στυγνή δολοφονία των τεσσάρων συνανθρώπων από τους γνωστούς -αγνώστους, αυτόματα μας μπαίνουν λογικοί συνειρμοί μήπως και ...έγιναν στον βωμό της εξυπηρέτησης συμφερόντων και αναγκών;  
 Προτάσεις ερωτήσεων για δημοσκόπηση.
 • 1)«Θα προτιμούσατε το ξεπούλημα της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα ή την επισήμως κατατεθημένη στήριξη της Ρωσσίας, Κίνας, Αραβικών Εμιράτων; Και μάλιστα χωρίς ανταλλάγματα που δεν μας συμφέρουν;
 • 2)Είμαστε σίγουροι ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το ΔΝΤ όταν πριν λίγο καιρό ο Ανδρέας Παπανδρέου δήλωνε « Λεφτά υπάρχουν;»
 • 3)Εμπιστεύεστε ένα προθυπουργό που ελάχιστους μήνες πριν έλεγε άλλα πράγματα;»
 • 4)Θα διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας ή θα αφεθείτε σε κάθε μορφή εξαθλίωσής σας;
 • Πιστεύετε ότι για την συγκεκριμένη κρίση πρέπει να πληρώσετε εσείς ή οι υπεύθυνοι των κυβερνήσεων από το 74 μέχρι σήμερα και ιδικά μετά το 95;
 • Γνωρίζετε ότι η δανειοδότηση που παίρνει η κυβέρνηση είναι μόνο για αποπληρωμή ποσοστού τόκων και θα κληθείτε να ξαναπληρώσετε εσείς για τα υπόλοιπα;
 • Θεωρείτε ότι είναι αναπτυξιακή επιλογή η επιλογή του ΔΝΤ ή ότι θα φέρει περαιτέρω συρίκνωση της εθνικής οικονομικής δυνατότητας;
 • Θα δεχόσασταν σαν εγγύηση αποπληρωμής στις διεθνείς τράπεζες να υποθηκεύσετε ελληνικό έδαφος;
 • Πρέπει να πληρώσουν και οι λαθρομετανάστες και το προστατευόμενο παραεμπόριο,  ή μόνο οι Έλληνες πολίτες και για τα υπόλοιπα εκατομύρια λαθρομεταναστών που πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα;
Είναι πολύ περισσότερες και ίσως αρτιότερες οι ερωτήσεις που εσείς θα βάζατε σε μια ενδεχόμενη δημοσκόπηση.
Τι ποσοοστά πιστεύετε ότι θα δημιουργούσαν;
Πιστεύετε ότι θα βλέπατε τέτοιες δημοσκοπήσεις δημοσίως; Αν η απάντηση είναι όχι τότε γιατί;
Είναι απλό. Γιατί τα πάντα κρατούνται και ελέγχονται από της υπηρέτες της Νέας Τάξης.

Η μόνη δημοσκόπηση που δείχνει την αλήθεια των γραφομένων μας είναι αυτή που έδειξε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στα ιστολόγια και όχι στα μισθωμένα ΜΜΕ κάθε μορφής είτε ηλεκτρονικής είτε έγγραφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου