«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Περί δημοσκοπήσεων ο λόγος. "Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ φταίνε για την κατάρρευση": 48,8% - "Η κυβέρνηση Καραμανλή ευθύνεται": 39%

ImageΣε ποσοστό 48,8% οι πολίτες επιρρίπτουν ευθύνες για την οικονομική κατάρρευση της χώρας στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου – κατά 28,3%- και στην κυβέρνηση Σημίτη – κατά 20,5%. Πάντως πρώτη, μόνη, κυβέρνηση οι πολίτες θεωρούν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση Καραμανλή σε ποσοστό 39%. Ολα αυτά σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Σε δημοσκόπηση της ALCO για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ οι πολίτες επιρρίπτουν τις ευθύνες στις κυβερνήσεις Καραμανλή -24,1%-, το 21,5% στις κυβερνήσεις Αν. Παπανδρέου και το 18,3% στις κυβερνήσεις Σημίτη.  Στην δημοσκόπηση για το “Πρώτο Θέμα” οι πολίτες απαντώντας στο ερώτημα αν θα αποδεχτούν “στωικά” τα νέα μέτρα ή θα κατέβουν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν, λένε κατά πλειοψηφία ότι θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους (51%). Ποστοσό 33,1% θα τα αποδεχτεί σιωπηρά.

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research οι πολίτες σε ποσοστό 31,2% λένε ότι η προσφυγή τους έκανε να νιώσουν κυρίως οργή, το 30,6% ότι τους έκανε να νοιώθουν κυρίως απογοήτευση και φόβο, το 22,8% θλίψη και ντροπή και μόνο ένα 14,8 % λέει ότι ένιωσαν ανακούφιση και ελπίδα. Σημαντικό είναι ότι 40,2% δήλωσαν ότι τον τελευταίο μήνα δυσκολεύτηκαν να τα βγάλουν πέρα – πριν την επιβολή των μέτρων άγριας λιτότητας που περιμένουμε.
Μοιρασμένοι είναι οι πολίτες, ως προς το αν αυτή η προσφυγή ήταν αναγκαία και αυτό ημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν πείθει ωςπρος την αναγκαιότητα προσφυγής στο ΔΝΤ. Το 41,9% λέει ότι μπορούσαμε να το αποφύγουμε.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου