«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

«Έλληνες αρνηθείτε να πληρώσετε το χρέος σας»

«Προσπαθούν να σας υποδουλώσουν»

ΜΑΞ ΚΑΙΖΕΡ: ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΣΤΗΝ «PRESS TIME»,  Στον Γιώργο Καραγιάννη

«Έλληνες αρνηθείτε να πληρώσετε το χρέος σας»

Το ΔΝΤ είναι η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα. Είναι όλοι η ίδια κλίκα. Όλοι αυτοί είναι συνεργοί όπως αποδείχθηκε προ δύο ετών που ξέσπασε η κρίση.
«Η Γερµανία χρησιµοποιεί την Ελλάδα για να διασπάσει την Ευρωζώνη και να κυνηγήσει τους ιµπεριαλιστικούς της στόχους»
 
  Ο Αµερικανός πρώην χρηµατιστής της Wall Street, Μαξ Κάιζερ, είναι αν όχι ο διασημότερος, ένας από τους διασημότερους οικονομικούς αναλυτές του πλανήτη. Διατήρησε εκπομπή (φυσικά για την οικονομία) στο BBC επί σχεδόν μια δεκαετία και σήμερα είναι ο καλεσμένος των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων του κόσμου στα θέματα που χρήζουν βαθιάς οικονομικής ανάλυσης. Και ήταν μια τέτοια ανάλυσή του στο Al Jazeera για την κρίση στην Ελλάδα, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε, «ανέβηκε» στο Youtube και έγινε ανάρπαστη. Ήταν τέτοια η απήχηση των λεγομένων του, που στο Διαδίκτυο δημιουργήθηκε site το οποίο τον πρότεινε ως... Υπουργό Οικονομικών της χώρας.
Ίσως γι αυτό, ίσως για το γεγονός ότι έχει βαθύτατη γνώση των οικονομικών θεμάτων, των «παιχνιδιών» της Wall Street, των αιτίων της κρίσης, ίσως επειδή δε μασάει τα λόγια του, επιλέξαμε να
ζητήσουμε τις απόψεις του για όσα απασχολούν τους Έλληνες και... εσχάτως, τον υπόλοιπο πλανήτη. Ο Κάιζερ, μιλώντας στην Press Time, από το Παρίσι, όπου βρίσκεται, εξηγεί ότι πίσω από τις επιθέσεις στην Ελλάδα κρύβεται ένα ύπουλο σχέδιο κερδοσκόπων της Wall Street και της Γερμανίας, κατονομάζει τους υπεύθυνους της κρίσης, προτείνει στην Ελλάδα να μην υποδουλωθεί στο ΔΝΤ και να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος της, δείχνει μια σειρά μέτρων και προειδοποιεί για «τραπεζικά κανόνια» που θα σκάσουν στην ελληνική αγορά σε δύο- τρεις μήνες...
Στην Ελλάδα µας έχει δηµιουργηθεί η εντύπωση πως η µόνη λύση είναι να πιεστούµε όλοι ώστε να σωθεί η χώρα από τα χειρότερα. Είναι έτσι, κατά την άποψή σας;
Όχι! Αυτό δεν είναι αλήθεια. Επί της ουσίας ζητείται από το λαό να πληρώσει εκ µέρους των τραπεζών! Η κυßέρνηση ßάζει το πιστόλι στον κρόταφο του Έλληνα και του λέει «πλήρωνε, αλλιώς...». Δηλαδή φορολογούνται οι Έλληνες, αλλά η Goldman Sachs που προκάλεσε το πρόβλημα, δεν πλήρωσε πέρυσι φόρο μεγαλύτερο του 1%. Αυτό είναι παράλογο! Είναι γελοίο! Εκτός και αν οι Έλληνες έχετε μετοχές της Goldman Sachs. Ή αν σας αρέσει αυτό που γίνεται. Δηλαδή είναι σαν να πάσχετε από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης: Είστε όμηροι τραπεζιτών της Goldman Sachs και της Wall Street και κατηγορείτε τον εαυτό σας και αυτομαστιγώνεστε και κατηγορείτε εαυτούς για τη διαφθορά άλλων. Είναι γελοίο αυτό. Το ξέρουν όλοι ότι το ποσοστό του ΑΕΠ που ταλαιπωρεί την Ελλάδα είναι ίδιο με του 2000. Όπως και ότι υπήρξε συνέργεια της Goldman Sachs, τραπεζιτών της Wall Street και της ελληνικής κυβέρνησης για χάλκευση δεδομένων. Για απόκρυψη δισεκατομμυρίων χρέους.
Και τι θα έπρεπε να γίνει δηλαδή;
Να αρνηθείτε να πληρώσετε! Πείτε όχι! Κάντε ό,τι και η Ισλανδία. Δείτε από πού προήλθε αυτό το χρέος. Χρέος σας είναι να αποφύγετε να µετατραπείτε σε όργανο του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου. Πρέπει να καταλάßετε ότι αν δεν το κάνετε αυτό, χάνετε την ανεξαρτησία σας.  Ότι γίνεστε θύµατα µιας χρηµατοπιστωτικής συµµορίας που διαπράττει απάτη - και αυτό φαίνεται απ το 2007 .
Ωραία! Ποιος θα τα πληρώσει αυτά δηλαδή;
Πάντως όχι οι Έλληνες. Αυτό είναι θέµα δηµοσίων αρχείων. Η κυßέρνηση οφείλει να δηµοσιεύσει όλες τις δραστηριότητες που είχε µε τη Wall Street τα έτη 2000, 2005 και 2009. Και αυτό, να το αναλάβει κάποιος που θα ερευνήσει την απάτη. Αυτό, λοιπόν, είναι διαφάνεια.
 «Είναι ήδη εκεί»
Θα ήταν πολύ εύκολο να το πούµε και να το κάνουµε αυτό. Να πούµε, «δεν πληρώνω τίποτα». Όµως αυτό δεν θα µας αποµόνωνε, έστω οικονοµικά; Δεν θα µας οδηγούσε σε µεγαλύτερη φτώχεια;
Εδώ, δυστυχώς, οι Έλληνες θα πρέπει να αναρωτηθούν: Θέλουν πραγµατικά να είναι ελεύθεροι; Γιατί αν το θέλουν, πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν τα χρέη. Θα πρέπει να ξέρουν ότι το αποτέλεσµα θα είναι όντως, φτώχεια. Αλλά θα έχουν την ελευθερία τους. Ειδάλλως, θα είναι αναγκασµένοι να πληρώνουν, να χάνουν τις δουλειές τους, να είναι υπόλογοι στο ΔΝΤ.
Εσείς δεν το προτείνετε, απ ότι καταλαβαίνω, αλλά πιστεύετε ότι τελικά θα καταλήξουμε να προσφεύγουμε στο ΔΝΤ;
Μα δεν το έχετε καταλάßει! Το ΔΝΤ είναι ήδη εκεί! Αυτό σας επιßάλλει τη σκληρή φορολογία και τα υπόλοιπα σκληρά µέτρα. Σας έχουν εξαπατήσει. Αν η κυßέρνηση δεν σταµατήσει το ΔΝΤ, θα έχει απαρνηθεί το ρόλο της ως δηµοκρατικά εκλεγµένη κυßέρνηση από το λαό. Θα έχει διαπράξει απάτη εις ßάρος του.
Τόσο σατανικό είναι πια το ΔΝΤ;
Θα είναι σαν να ßγαίνετε από το τηγάνι και να πηδάτε στη φωτιά. Το ΔΝΤ είναι η Goldman Sachs, η Wall Street, η Διεθνής Τράπεζα. Είναι όλοι η ίδια κλίκα. Όλοι αυτοί είναι συνεργοί όπως αποδείχθηκε προ δύο ετών που ξέσπασε η κρίση.
 «Να διαλύσει το ευρώ»
Συµφωνούµε για το ΔΝΤ. Οπότε µας µένει ακόµα µια λύση. Αυτή της ßοήθειας από την Ευρωζώνη. Αλλά εδώ, έχουµε το σκόπελο της Γερµανίας. Γιατί;
Όταν έγινε η συµφωνία για την επανένωση της Δυτικής και της Ανατολικής Γερµανίας, η χώρα υποχρεώθηκε να δεχθεί το ευρώ. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Κάθε άλλο. Κανείς δεν ήθελε µε την επανένωση η Γερµανία να γίνει ανταγωνιστική µε την κακή έννοια. Έτσι, το ευρώ χρησιµοποιήθηκε για να εµποδίσει τις ιµπεριαλιστικές φιλοδοξίες της Γερµανίας.
Σήµερα, η Γερµανία χρησιµοποιεί την ελληνική κρίση για να κυνηγήσει τις ιστορικές ιµπεριαλιστικές της φιλοδοξίες.
Δηλαδή µου λέτε ότι αν πέσει το ευρώ, η Γερµανία δεν θα ζηµιωθεί;
Όχι! Θα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι σας είπα νωρίτερα. Είναι ο τρίτος µεγαλύτερος εξαγωγέας του πλανήτη. Αν λοιπόν πέσει το ευρώ, η Γερµανία θα κηρύξει τον πόλεµο στην Κίνα, τις Ηνωµένες Πολιτείες και τη Βρετανία, οικονοµικά.
Εντάξει, η ΕΕ δεν µπορεί να αντιδράσει;
Μα η ευρωζώνη ήδη καταρρέει. Της επιτίθεται το hedge fund της Wall Street. Αυτό επιτίθεται και στη χώρα σας και τη σκοτώνει. Το ίδιο κάνει και στην ευρωζώνη.
Έχουµε από την άλλη χώρες που αντιστέκονται. Όπως η Ιταλία, ή, ας πάρουµε για παράδειγµα την πολύ ισχυρότερη Γαλλία που αντιτίθεται στη Γερµανία. Αυτή δεν θα µπορούσε να διαδραµατίσει ρόλο;
Για να το απαντήσουµε αυτό µε ßεßαιότητα θα πρέπει να ανακαλύψουµε τις σχέσεις της Γαλλίας µε τη Γερµανία. Τις εµπορικές τους συναλλαγές, τις οικονοµίες τους, όλα αυτά, ώστε να δούµε αν υπάρχει το ενδεχόµενο να πρόκειται για προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή. Σε δεύτερη φάση, θα πρέπει να δούµε αν η Γαλλία έχει πραγµατικά την οικονοµική δύναµη να αντισταθεί στη Γερµανία.
Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, µετά από την Ελλάδα, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπως ο αδύναµος οικονοµικά νότος.
Ναι. Πιθανότατα θα ακολουθήσει η Ισπανία, στη συνέχεια η Ιταλία και άλλες χώρες που µε την κρίση χρέους, δεν έχουν δυνατότητα δανεισµού.
Όµως µε την παρέµßαση του ΔΝΤ σε όλες αυτές τις χώρες, η Γερµανία δεν χάνει το κύρος της; Θέλω να πω, δεν υπάρχει σύγκρουση συµφερόντων µεταξύ Γερµανίας και ΔΝΤ;
Η Γερµανία χρησιµοποιεί το ΔΝΤ για να διασπάσει το ευρώ. Βάζει το ΔΝΤ να κάνει τη ßρώµικη δουλειά. Γινόµαστε µάρτυρες µιας µείζονος οικονοµικής επίθεσης. Η Γερµανία επιτρέπει στο ΔΝΤ να γίνει ο «κακός». Αυτή, απλά δείχνει τους Έλληνες για παράδειγµα λέγοντας ότι «αυτοί έßλαψαν το ευρώ» και αφήνει το ΔΝΤ να κάνει τη ßρωµοδουλειά.
Άρα, τη Γερµανία τη ßολεύει να διασπασθεί η ευρωζώνη και επιτρέπει κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Η Ελλάδα είναι το εξιλαστήριο θύµα και η Γερµανία οφελείται αφάνταστα. Οι κερδοσκόποι έßαλαν στόχο το ευρώ και αυτό το ξέρει. Τα αρνητικά στοιχήµατα για το ευρώ, έφτασαν στο ιστορικό ζενίθ. Μιλάµε για πολλά δισεκατοµµύρια που έχουν παιχτεί σε στοίχηµα υπέρ της πτώσης του ευρώ. Και από αυτή την πτώση, κερδισµένη είναι η Γερµανία που χρησιµοποιεί την Ελλάδα. 
«Οι ελληνικές τράπεζες κρύßουν χρέη»
Ξέρετε, στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, έχετε αποκτήσει ένα ρεύµα «οπαδών» που θα ήθελαν να σας δουν ακόµα και... Πρωθυπουργό. Αν υποθέταµε ότι ήσαστε πρωθυπουργός της χώρας, υπουργός Οικονοµικών, ή έστω σύµßουλός τους, τι θα κάνατε; Τι θα συµßουλεύατε τον πρωθυπουργό µας;
Θα εθνικοποιούσα άµεσα όλες τις ελληνικές τράπεζες. Και θα διαπίστωνα ποιες από αυτές είχαν σχέσεις και τι είδους µε τη Wall Street. Ποιες έπαιξαν παιχνίδι. Στη συνέχεια θα δημιουργούσα νέες τράπεζες. Ξέρετε, η ελληνική οικονομία μπορεί να γίνει άκρως ανταγωνιστική, ακόμα και απέναντι στη γερμανική. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να ξεφορτωθείτε τους τραπεζίτες της Wall Street

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου