«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Αναγνωρίστηκε ο ένας αλλοδαποί δύο από τους δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών που πυρπόλησαν το κτίριο της τράπεζας Marfin Egnatia στην οδό Σταδίου 23 όπου βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών), η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών) και η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών). Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ και με βάση την επεξεργασία του οπτικού υλικού και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων:
  • αναγνωρίστηκε ήδη ο ένας εκ των τεσσάρων δολοφόνων, ο οποίος είναι γνωστός για τη δράση του στον αυτοαποκαλούμενο "αναρχικό χώρο",
  • διαπιστώνεται ότι οι υπόλοιποι δύο άνδρες ήταν αλλοδαποί (μιλούσαν σπαστά ελληνικά),
  • στην ομάδα συμμετείχε και μία μικροκαμωμένη γυναίκα που μετέφερε τα εύφλεκτα υλικά. Νωρίτερα, οι τρεις είχαν σπάσει τη βιτρίνα του υποκαταστήματος και είχαν πετάξει μέσα βενζίνη.
Η παρουσία αλλοδαπών επιβεβαιώθηκε και από τη σημαντική μαρτυρία του Β. Χατζηιακώβου, διευθυντή του βιβλιοπωλείου Ιανός, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της τράπεζας. Επιχειρώντας να περιγράψει τους δράστες, ο Β. Χατζηιακώβου ανέφερε: "Ήταν κουκουλοφόροι, δεν μπορούσες να δεις ηλικίες, φορούσαν και κουκούλες και γάντια, ήταν επαγγελματίες. Οι κουκουλοφόροι κινούνταν στα πεζοδρόμια, στον Ιανό επιτέθηκαν 5-6 άτομα, απέναντι ίσως να ήταν 10". Πράγματι, οι ολιγομελείς ομάδες κουκολοφόρων που προξένησαν τα επεισόδια έφεραν αντισφυξιογόνες μάσκες και είχαν πλήρως καλυμμένα τα σώματά τους για να μην αφήσουν γενετικό υλικό ή αναγνωριστούν από κάμερες.
Αναπόφευκτοι ε
ίναι οι συνειρμοί με τις δύο μεγάλες υποθέσεις αποσταθεροποίησης της Χώρας, όπου πρωτοστάτησαν αλλοδαποί:
Τον Αύγουστο του 2007, εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη Πελοπόννησο με αποτέλεσμα των θάνατο δεκάδων πολιτών, εντοπίστηκε και τέθηκε υπό παρακολούθηση στην περιοχή της Ηλείας κορυφαίος Κοσοβάρος πρώην οπλαρχηγός του UCK και μέλος της αλβανικής μαφίας, ο οποίος κατάφερε ωστόσο να διαφύγει αφού ήρθε σε επαφή με "αναρχικούς" και υπόπτους για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Το Δεκέμβριο του 2008, ομάδα Κοσοβάρων που ήλθε μέσω Βιέννης στην Αθήνα πρωτοστάτησε στις καταστροφές και στις συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας
Τη νύχτα των επεισοδίων, οι αρχές ασφαλείας θορυβήθηκαν από τη ταυτόχρονη ενεργοποίηση 100 καρτοκινητών τηλεφώνων στο νόμό Ιωαννίνων που ανήκαν σε Αλβανούς
Σε κεντρικά σημεία της Αθήνας εμφανίστηκαν φειγ-βολάν στην αλβανική γλώσσα ("POLICA DERRA VRASES" και από την άλλη "HAKMARJE PER DREJTESI"), σε μια προσπάθεια όξυνσης των επεισοδίων με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των μεταναστών.
Τα παραπάνω ανατρέπουν τη μέχρι σήμερα διαπίστωση ότι οι αλλοδαποί αποτελούν απλώς πηγή στρατολόγησης και προμήθειας οπλισμού για τον "αναρχικό χώρο" (και κατ΄επέκταση των διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων) και επιβεβαιώνουν την υπόθεση εργασίας που θέλουν τα συγκεκριμένα άτομα να έχουν καταστεί υποχείρια συγκεκριμένων κέντρων που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της Χώρας.

 strategy-geopolitics4.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου