«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η Αποδόμηση της εθνικής κυριαρχίας χοντραίνει. Aπαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας στη βραχονησίδα Ζουράφα από το Λιμενικό Σώμα

Την απαγόρευση ανάρτησης της Ελληνικής Σημαίας στη βραχονησίδα Ζουράφα από το Λιμενικό Σώμα, καταγγέλλει ομάδα πολιτών από τη Βόρεια Ελλάδα που θέλησε να μεταβεί στη νησίδα.
Σύμφωνα με εμπιστευτικό σήμα του ΛΣ, που διέρρευσε στο Διαδίκτυο, η Σημαία δεν δύναται να αναρτηθεί "λόγω κινδύνου προκλήσεως βλαβών στη φαρική εγκατάσταση/λειτουργία του υφιστάμενου πυρσού που απορρέουν από τη γεωμορφολογία του εν λόγω βράχου".
Η Ζουράφα ή Λαδόξερα βρίσκεται σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και αποτελεί βασικό στοιχείο οριοθέτησης των ελληνικών συνόρων προς τα ανατολικά, στον κρίσιμο χώρο του βορειοανατολικού Αιγαίου.  
Το Λιμενικό έχει απαγορεύσει την αλιεία στον πλούσιο αυτό ψαρότοπο, ενώ οι Έλληνες ψαράδες που περιπλέουν τη Ζουράφα παρενοχλούνται συνεχώς από την Τουρκική Ακτοφυλακή όταν οι Τούρκοι ψαράδες ψαρεύουν ανενόχλητοι. ..»»»


Η Ζουράφα ονομάζεται και Λαδόξερα, λόγω του πετρελαίου που αναβρύζει στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη νησίδα, γεγονός γνωστό από την αρχαιότητα κατά την οποία φαίνεται ότι
ήταν κατοικημένη, αφού πάνω της υπάρχουν υπολείμματα αρχαίου οικισμού।
Όμως, το μέγα πρόβλημα είναι ότι η Ζουράφα, υπόλειμμα αρχαϊκού ηφαιστειογενούς συμπλέγματος τεσσάρων νησιών, βυθίζεται αργά αλλά σταθερά. Σύμφωνα με παλαιότερες μετρήσεις της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, η νησίδα είχε έκταση 9 στρεμμάτων και μήκος ακτής 465 μέτρων. Σήμερα, όμως, λίγες δεκαετίες αργότερα, η έκτασή της είναι πολύ μικρότερη από 1 στρέμμα και το μήκος της ακτογραμμής της είναι μόλις 32 μέτρα.

πηγη:strategy-geopolitics4.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου