«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Βόμβα Ανωτάτου Δικαστηρίου για christofias-watch

Έκρινε ότι εκ πρώτης όψεως ήταν παράνομη η επιδρομή της Αστυνομίας  
 
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ 
 
Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με τον τρόπο που ενήργησε η Αστυνομία όσον αφορά το μπλογκ “christofias_watch” και την έρευνα που έγινε στην οικία του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος κατά την οποία παραλήφθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Το Δικαστήριο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η έρευνα που έγινε με δικαστικό ένταλμα στην οικία του δικηγόρου, να στηρίχθηκε σε παράνομη και αντισυνταγματικά ληφθείσα μαρτυρία. Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε κατά τη συζήτηση αιτήματος του δικηγόρου του Ξενοφώντος, Χρίστου Κληρίδη, με τον οποίο ζητούσε άδεια ώστε να καταχωρήσει αίτηση τύπου σερτιοράρι, ώστε να εξεταστεί η νομιμότητα του εντάλματος έρευνας από την Αστυνομία, όπως και η νομιμότητα της κατάσχεσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών του δικηγόρου και της συζύγου του.
Στη χθεσινή του απόφαση ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μ. Νικολάτος ανέφερε ότι υπό το φως της ικανής αγόρευσης του συνηγόρου των αιτητών έχει πειστεί ότι “δημιουργείται συζητήσιμη, εκ πρώτης όψεως υπόθεση, ότι το Δικαστήριο που εξέδωσε το σχετικό ένταλμα ερεύνης στηρίχθηκε σε παράνομη και ή αντισυνταγματικά ληφθείσα μαρτυρία”. Μετά τη διαπίστωση αυτή, το Δικαστήριο ενέκρινε την αίτηση και έδωσε άδεια για την καταχώρηση αίτησης σερτιοράρι με σκοπό να συζητηθεί η ακύρωση του εντάλματος έρευνας. Η αίτηση αναμένεται ότι θα καταχωρηθεί εντός δέκα ημερών και θα πρέπει να επιδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, ενώ ορίστηκε για ακρόαση στις 22 Ιουνίου. Άλλη αίτηση για ακύρωση του διατάγματος αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που λήφθηκαν από τους υπολογιστές του Ξενοφώντος και της συζύγου του θα συζητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 11 Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι στην αγόρευσή του ο δικηγόρος Χρίστος Κληρίδης υπέδειξε ότι στην ένορκη δήλωση που συνοδεύει το αίτημα για έκδοση εντάλματος έρευνας, έγινε αναφορά στο ΙΡ addressκαι ότι έχει εξασφαλιστεί μεταγενέστερα διάταγμα αποκάλυψης του κατόχου της εν λόγω ηλεκτρονικής διεύθυνσης. Τέθηκε, είπε, το ερώτημα κατά πόσο υπήρχε δυνατότητα να αποκαλυφθεί το ΙΡ addressκαι πώς ήταν δυνατό να γίνει χωρίς παράνομη παρακολούθηση. Επίσης τέθηκε θέμα κατά πόσο το αίτημα για αποκάλυψη του κατόχου της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που προηγήθηκε, παραβίαζε και αυτό το άρθρο 17 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το απόρρητο των επικοινωνιών.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» αύριο ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης θα αποφασίσει για την ποινική υπόθεση που έχει διερευνηθεί κατά του κ. Ξενοφώντος, μετά από καταγγελία του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, ότι στο μπλογκ αναρτήθηκαν απειλητικά σχόλια για τον ίδιο. Η Αστυνομία έλαβε καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, ανέλυσε τους δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ βρήκε ότι διαχειριστής του μπλογκ ήταν ο δικηγόρος
 
Εφημερίδα Φιλελεύθερος 3 Ιουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου