«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Δολοφονήθηκε ο Παπικός επίσκοπος Λουΐτζι Παντοβέζε που σήμερα θα συναντούσε τον Πάπα στην Κύπρο




Δολοφονία επισκόπου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία

Ο επίσκοπος Λουΐτζι Παντοβέζε δολοφονήθηκε από τον οδηγό του στη νότια Τουρκία.
Ο επίσκοπος Λουίτζι Παντοβέζε, επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία, δολοφονήθηκε από τον οδηγό του χθες Πέμπτη στη νότια Τουρκία.
Ο Παντοβέζε γεννήθηκε στις 1947 στο Μιλάνο και ήταν πρόεδρος της Τουρκικής Επισκοπικής Συνόδου και αποστολικός βικάριος της Ανατολίας. Δολοφονήθηκε από τον οδηγό του στην κατοικία του στο Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Ο Μεχμέτ Τζελαλετίν Λεκεσίζ, κυβερνήτης της επαρχίας Χατάι, απέκλεισε το ενδεχόμενο «πολιτικής πράξης» . Τόνισε στο πρακτορείο Ανατολή πως ο ύποπτος που είχε ψυχολογικά προβλήματα συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του το όπλο του εγκλήματος.
Ο δράστης Μουράτ Αλτούν εργαζόταν για περισσότερα από τέσσερα χρόνια ως οδηγός του επισκόπου. «Διεξάγουμε έρευνες, αλλά φαίνεται πως ήταν προσωπική υπόθεση, χωρίς πολιτικά κίνητρα», διευκρίνισε ο κυβερνήτης.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο ύποπτος, που είχε ασπασθεί τον καθολικισμό, έκοψε τον λαιμό του θύματος στον κήπο της καλοκαιρινής κατοικίας του επισκόπου.
Στην κατάθεσή του στην αστυνομία ο 26χρονος δράστης δήλωσε ότι «είχε θεϊκή εντολή και γι'αυτό τον σκότωσε», γράφει η εφημερίδα Μιλιέτ.
Η βοηθός του επισκόπου αδελφή Ελεονόρα ντι Στέφανο δήλωσε πως ο Αλτούν είχε εμφανίσει τις τελευταίες εβδομάδες συμπτώματα κατάθλιψης και ο Παντοβέζε τον βοηθούσε να την ξεπεράσει, αφού ήταν καλοί φίλοι.
Το Βατικανό εξέφρασε την κατάπληξή του για τη δολοφονία του Παντοβέζε, την οποία χαρακτήρισε ως ένα «φρικτό και απίστευτο γεγονός» .
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την απώλεια ενός «φίλου της Τουρκίας» .
Ο επίσκοπος είχε αναλάβει ενεργό ρόλο στην οργάνωση της επίσκεψης του Πάπα στην Τουρκία το 2006.
«Καθημερινή»04/06/2010 - με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναδημοσίευση από Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου