«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Βασανισμούς καταγγέλουν οι ΄Ελληνες όμηροι από ισραηλινούς.

Να σώσουμε τους ομήρους!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ξυλοδαρμός ανελέητος του Βαγγέλη Πισσία, του επικεφαλής της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής συμπαράστασης προς τους Παλαιστινίους της Γάζας, από ένα τσούρμο Ισραηλινούς ασφαλίτες, επειδή αρνείται να τους δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Κουκουλοφόροι Ισραηλινοί «γιατροί», κατά δήλωσή τους, του κάνουν με τη βία ενέσεις.

Ανώδυνα φάρμακα ή μόλυνσή του με ιούς ή μικρόβια, που μπορεί στο μέλλον να του προκαλέσουν θανατηφόρες ασθένειες, κάτι στο οποίο οι Ισραηλινοί δήμιοι έχουν ειδικότητα γνωστή διεθνώς όπως και οι ναζί πριν από αυτούς; Αγριος ξυλοδαρμός και του καπετάνιου του ελληνικού πλοίου «Σφενδόνη», Θοδωρή Μπούκα, ο οποίος αρνιόταν να παραδώσει το πηδάλιο του πλοίου του στους Ισραηλινούς πειρατές, αφού βρισκόταν σε διεθνή ύδατα. Ηλεκτροσόκ στους κρατούμενους ομήρους που απήγαγαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες, κλοπή όλων των χρημάτων και αντικειμένων αξίας που είχαν πάνω τους οι απαχθέντες, βασανιστήρια, εξευτελιστικοί έλεγχοι με διαρκές ξεγύμνωμα...
Αυτή είναι η εικόνα που μετέφεραν από πρώτο χέρι οι τέσσερις από τους έξι Ελληνες ακτιβιστές που επέστρεψαν χθες σώοι από την κόλαση της ομηρείας στο Ισραήλ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν. Το εφιαλτικό πρόσωπο του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Ισραήλ σε όλο του το «μεγαλείο».
Παράλληλα, σόκαρε η μαρτυρία ενός εξ αυτών του, Μιχάλη Γρηγορόπουλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι
μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι απελαθέντες ακτιβιστές, υπάλληλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών τους ξεμονάχιασαν και τους παρότρυναν να μη δημοσιοποιήσουν την κακομεταχείριση που υπέστησαν από τους Ισραηλινούς δημίους, αλλά να πουν ότι... «όλα πήγαν καλά»!!!
Δεν χρειάζονται αναλύσεις για να αντιληφθεί κανείς ότι όσο το θέμα χειρίζεται ένας κύκλος «γραικύλων» του υπουργείου Εξωτερικών, οι 31 Ελληνες που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο.
Είναι προφανές ότι απαιτείται ένα ευρύτερο κίνημα με πολυσχιδείς ενέργειες, διαμαρτυρίες, καταγγελίες και πιέσεις για να αποσπάσουμε από τα νύχια των Ισραηλινών όχι μόνο τους τριάντα Ελληνες αλλά και τους 629, κατά το Τελ Αβίβ, συνολικά απαχθέντες ακτιβιστές της αποστολής.
Εχει τεράστια σημασία να μην αφεθεί πίσω ούτε ένας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το φασίζον καθεστώς του Τελ Αβίβ θα προσπαθήσει να κρατήσει κάποιους και να στήσει πλεκτάνη περί δήθεν «τρομοκρατικών σχεδίων» και όλες αυτές τις ανοησίες και γελοιότητες που προβάλλουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα σε ανάλογες περιστάσεις.
Σταδιακά, οι τυφλωμένοι από αλαζονεία εξαιτίας της ατιμωρησίας τους Ισραηλινοί συνειδητοποιούν ότι αυτήν τη φορά δεν θα ξεμπλέξουν τόσο εύκολα με τις συνέπειες του νέου εγκλήματός τους, όσο και αν έχουν τη συνήθη κάλυψη πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και φυσικά εκείνης των ΗΠΑ.
Η απαγωγή περίπου 700 ατόμων από το Ισραήλ και η διά της βίας μεταφορά τους από τα διεθνή ύδατα στο κράτος του Ισραήλ και η εκεί φυλάκισή τους και ο βασανισμός τους, πέρα από τον άγνωστο αριθμό δολοφονιών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν έτσι από πλευράς απαχθέντων πολιτών.
Με την υποστήριξη ανθρωπιστικών, πολιτικών και νομικών οργανώσεων, θα υπάρξουν εκατοντάδες προσφυγές στα διεθνή δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλημάτων πολέμου, που θα καθίσουν το Ισραήλ στο σκαμνί του κατηγορουμένου, μετατρέποντάς το σε κράτος - παρία της διεθνούς κοινότητας στη συνείδηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.
Αυτό φυσικά είναι αδιάφορο για τους ακροδεξιούς σφαγείς που κυβερνούν στο Τελ Αβίβ, αλλά έχει μεγάλη σημασία για τον υπόλοιπο κόσμο και για τον ανθρώπινο πολιτισμό, που έχει καθήκον να απομονώνει βάρβαρα κράτη όπως αυτό του Ισραήλ.
Ολα αυτά όμως έπονται. Το άμεσο και πρώτιστο καθήκον είναι να επιτευχθεί να γυρίσουν σώα στις πατρίδες τους όλα ανεξαιρέτως τα θύματα της ισραηλινής πειρατείας και απαγωγής.

Απαχθέντες Τρεις Ελληνες δημοσιογράφοι 

Φυλακισμένοι βρίσκονται ακόμη στο Ισραήλ τρεις Ελληνες δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή βοήθειας προς τη Γάζα και απήχθησαν και αυτοί, όπως σχεδόν 700 άτομα, από τα αιμοσταγή στρατεύματα του Τελ Αβίβ και οδηγήθηκαν παρά τη θέλησή τους στο Ισραήλ υπό την απειλή των όπλων.
Η Μαρία Ψαρά, η Κατερίνα Κιτίδη και ο Αρης Χατζηστεφάνου είναι οι τρεις νέοι σε ηλικία συνάδελφοί μας που κρατούνται στις φυλακές της πόλης Μπεγιέρ Σεβά, στις αρχές της ερήμου Νεγκέβ, όπου βρίσκονται και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ. Η άμεση απελευθέρωσή τους πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο άμεσων ενεργειών της ΕΣΗΕΑ.

Έθνος 2 Ιουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου