«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μεγάλη άσκηση του Αττίλα

Στις παρυφές της Κυθρέας και στον κάμπο της Μεσαορίας ο Αττίλας διεξάγει μεγάλη διακλαδική άσκηση με τη συμμετοχή πεζικού και αρμάτων μάχης.
Η άσκηση παρακολουθείται στενά από την Εθνική Φρουρά και υπάρχει σχετική συγκέντρωση πληροφοριών από τοπικές πηγές παρατήρησης.
Οι Αττίλες χρησιμοποίησαν πολλά άρματα μάχης σε χώρους όπου το 1974 έγιναν εκτελέσεις αιχμαλώτων.
Την ίδια ώρα που τα άρματα έκαναν κυκλωτικές και άλλες κινήσεις, οι Τουρκοκύπριοι θέριζαν τα σπαρτά. Ένα σύννεφο σκόνης που ξεσήκωναν τα άρματα έσμιγε με τα άχυρα που άφηναν στο διάβα τους οι θεριστικές μηχανές, σε ένα θέαμα μακάβριο.
Η πολεμική μηχανή της Τουρκίας να βρυχάται σε γη ελληνική, σε κουρσεμένα χωράφια που τα φύτεψαν και τα θερίζουν σφετεριστές.

Η περιοχή Μεσαορίας
Πηγές του στρατεύματος δήλωσαν στη «Σ» ότι ο στρατός κατοχής θεωρείται στρατός πρώτης γραμμής
και διαξάγει πυκνές ασκήσεις για να διατηρείται σε ετοιμότητα. Σε καμιά περίπτωση, μας δήλωσαν, οι Αττίλες δεν εφησυχάζουν. Όλες οι μονάδες τους ασκούνται σε συχνά-πυκνά διαστήματα και υπάρχει για τούτο σχετική παρατήρηση από την πλευρά μας για ευνόητους λόγους.
Ο στρατός κατοχής φοβάται την περιοχή της Μεσαορίας σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης. Αυτό που έχει σημασία σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ποιος κερδίζει πρώτος το στρατιωτικό πλεονέκτημα και σε αυτό το σενάριο κινήθηκε η τελευταία τουρκική άσκηση.

Υποστήριξη από την Τουρκία
Η αποκάλυψη της «Σ» ότι ο Αττίλας στην Κύπρο έχει δυνάμεις βάθους στην Αττάλεια, Άδανα και Μερσίνα, δείχνει ότι η αποχώρηση του στρατού κατοχής δεν αλλάζει δραματικά τα στρατιωτικά δεδομένα. Δηλαδή ο αριθμός στρατιωτών που θα μείνουν εδώ, θα καθοδηγήσουν από ασφαλή χώρο την έλευση και των υπολοίπων αν κάτι πάει στραβά στην υλοποίηση τής τυχόν λύσης. Η θέση αυτή δικαιώνει αυτούς που λένε ότι είναι ψευδαίσθηση η αποστρατιωτικοποίηση, γιατί αυτό που κάνει, είναι μόνο ξεγύμνωμα της ελληνικής κυπριακής πλευράς. Ο Αττίλας είναι εδώ με 41 χιλιάδες στρατό, με 6 χιλιάδες Τουρκοκυπρίους και με 80 χιλιάδες στρατό υποστήριξης στα Άδανα και τη Μερσίνα.
Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, διερωτώνται κάποιοι, με αυτά τα καταθλιπτικά δεδομένα. Η απάντηση έρχεται από την ίδια την Ευρώπη, που καλεί την Κύπρο να συμμετάσχει με όλες τις δυνάμεις της στο στρατιωτικό της γίγνεσθαι. Μόνο έτσι η κυπριακή άμυνα θα αποκτήσει βάθος στήριξης και ελπίδα κάποτε να αλλάξει το σύστημα ασφάλειας της περιοχής, προς όφελος του λαού της χώρας.
Προς το παρόν, θα καταγράφουμε και θα παρακολουθούμε τις ασκήσεις του Αττίλα που μας απειλούν, μας προσβάλλουν και αποτελούν ξένο σώμα στη γη μας...

πηγή  Σημερινή 
Εθνικά θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου