Η απόρριψη των διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που στέλνει τους συνταξιούχους εφ’εξής σε μία εποχή αβάστακτης φτώχειας είναι βέβαιο ότι θα σημάνει κραδασμούς στην κυβέρνηση και δεν αποκλείεται ως ενδεχόμενο.
Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι «το κόμμα τελειώνει» με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Αλλά και σε περίπτωση προκήρυξης εκλογών είναι βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αποσπάσει την πλειοψηφία των εδρών.
Ο πρωθυπουργός μπορεί να υπολογίζει μόνο στην θετική ψήφο της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σε συνέντευξη της σε κυριακάτικη εφημερίδα δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, όχι όμως πλέον του ΛΑΟΣ που έχει τοποθετηθεί αρνητικά. Είναι ενδεικτική η αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη στο ενδεχόμενο να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.
Η πρώην υπουργός και τώρα ανεξάρτητη βουλευτής, η οποία δηλώνει πώς «παροικεί την Ιερουσαλήμ» και άρα γνωρίζει, ισχυρίζεται πώς αν υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ενδεχομένως και να διακοπεί η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για επεξεργασία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Τρίτη 29 Ιουνίου. Προβλέπει συνταξιοδότηση στα 65 έτη είτε στα σαράντα χρόνια εργασίας με ένσημα και στα εξήντα έτη ως προς την ηλικία. Προβλέπεται, επίσης, και η εξίσωση ανδρών και γυναικών από το 2013. Από το 2015 τα συντάξιμα χρόνια για βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα υπολογίζονται στα 60. Δεν καταργούνται τελικά οι συντάξεις χηρείας καθώς και η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες.
Το βασικό πρόβλημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι ότι συνεχώς απομονώνεται τόσο από την Κ.Ο. του κόμματός του όσο και από την βάση του ΠΑΣΟΚ. Δείχνει περισσότερο διαχειριστής μιάς κατάστασης, δίκην "κατοχικού" πρωθυπουργού, παρά ηγέτης...
Eίναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο που ο Γ.Παπανδρέου επέβαλε να ψηφιστεί από την Βουλή (Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, πλην Σ.Σακοράφα, Β. Οικονόμου και Γ.Δημαρά, ΛΑΟΣ και Ντόρα Μπακογιάννη) επιτρέπει στο ΔΝΤ και τους λοιπούς δανειστές της Ελλάδας αν υπάρξει καθυστέρηση 30 ημερών στην καταβολή των δόσεων να κατάσχουν εθνικά περιουσιακά στοιχεία!
Συγκεκριμένα αναφέρει: "Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας (σ.σ. !!!) ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης - συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια-διαδικασία σχετικά με την σύμβαση".
Αυτά υπερψήφισαν 172 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Βέβαια, όλα αυτά δεν αντέχουν σε μία προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο και προφανώς αυτή θα είναι η λύση στην οποία θα καταφύγει η όποια νέα κυβέρνηση θελήσει να επανακτήσει την κυριαρχία της χώρας. Απλώς αυτό θα πρέπει να υπάρξει πολύ προσεκτικός σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων πριν γίνει η κίνηση αυτή...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου