«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

"Πλατεία Τάσσου Παπαδόπουλου". Μπράβο στο Ναύπλιο!

Μία νέα πλατεία απέκτησε το Ναύπλιο. Την πλατεία « ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η πλατεία βρίσκεται στην περιοχή «Κούρτη» και είναι μία από τις δύο πλατείες που...

πρόσφατα κατασκεύασε η Δημοτική Αρχή Ναυπλίου.
Την Κυριακή 25 Απριλίου 2010, πραγματοποιηθήκαν οι εκδηλώσεις για την ονοματοδοσία της πλατείας. Στο Βουλευτικό, που είναι το ιστορικό κτίριο της Πρώτης Βουλής τών Ελλήνων, κύριος ομιλητής ήταν ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κύριος Ιωσήφ Ιωσήφ, ο οποίος μίλησε για το έργο του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου.
Έπειτα έγιναν τα αποκαλυπτήρια της στήλης με το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου στον χώρο της πλατείας.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν,μέλη της οικογένειας Παπαδόπουλου (η σύζυγος Φωτεινή Παπαδοπούλου,οι γιοι του Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Νικόλας Παπαδόπουλος βουλευτής Λευκωσίας, η κόρη του Αναστασία Παπαδοπούλου, η αδελφή του Νίτσα Παπαδοπούλου), ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Ιωσήφ Ιωσήφ , ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος ως εκπρόσωπος του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός, ο νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος καθώς στενοί συνεργάτες και φίλοι του αειμνήστου προέδρου αλλά και πλήθος Δημοτών.
Η νέα πλατεία πήρε το όνομα «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά και αποδοχή της από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Ο κύριος Δήμαρχος ανέφερε στον χαιρετισμό του:
Το Ναύπλιο, η πόλη του μύθου και της ιστορίας , η πόλη που έδρασαν ήρωες και αγωνιστές, η πόλη που θεμελιώθηκε το Ελληνικό κράτος, τιμά σήμερα έναν άνθρωπο που έγραψε ιστορία.
Έναν αγωνιστή που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την απελευθέρωση της πατρίδας του από τον αποικιοκρατικό ζυγό.
Έναν πολιτικό που συνέβαλε στη θεμελίωση της Κυπριακής δημοκρατίας και πολύ πρόσφατα στη διατήρηση της.
Το Ναύπλιο τιμά σήμερα τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.
Τον τιμά για τη συνολική προσφορά του στον Ελληνισμό.
Για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα κατά των Άγγλων.
Για τη συμβολή του, από τη θέση του Υπουργού σε σειρά σημαντικών υπουργείων των κυβερνήσεων του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στη δημιουργία θεσμών καθοριστικών για τη λειτουργία και την ποιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Για τη σταθερή επιδίωξη του για λύση του Κυπριακού. Λύση βιώσιμη και λειτουργική. Λύση που θα στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λύση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας.
Για την στάση του στο Σχέδιο Ανάν. που εξέφρασε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων και διασφάλισε την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Για τις κινήσεις του μετά το δημοψήφισμα, την επιτυχία του να γίνει το αποτέλεσμα σεβαστό από όλους και τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, που έδωσαν τη δυνατότητα να γίνονται σήμερα διαπραγματεύσεις που ξεκινούν από πολύ καλύτερη βάση.
Για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωζώνη, που ενίσχυσε τη θέση της στην Ευρώπη, χωρίς προβλήματα και κλυδωνισμούς για την οικονομία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε μια πορεία μακρά και γόνιμη
Πέτυχε πολλούς και δύσκολους στόχους
Είναι ένας τους λίγους πολιτικούς στη σύγχρονη ιστορία, που είχαν την ικανότητα να εκφράσουν αυθεντικά τη βούληση του λαού τους σε ώρες κρίσιμες για την πορεία του τόπου τους.
Γι' αυτό και αποτελεί ήδη μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας.
Η ονομασία πλατείας Τάσσου Παπαδόπουλου αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες του Ναυπλίου απόδοση τιμής σε έναν φλογερό αγωνιστή, έναν ικανό κυβερνήτη, έναν ξεχωριστό Έλληνα.
Και είναι για μας μεγάλη χαρά και τιμή, η παρουσία εδώ σήμερα της συζύγου του Φωτεινής Παπαδοπούλου, των παιδιών του Νικόλα, Αναστασίας, Κωνσταντίνου, της αδελφής του κ. Νίτσας Χριστοδούλου καθώς και στενών συνεργατών του από την Κύπρο και την Ελλάδα.
Εκφράζοντας τους συμπολίτες μου θέλω κυρία Παπαδοπούλου να διαβεβαιώσω εσάς και την οικογένεια σας, ότι η πλατεία Τάσσου Παπαδόπουλου θα αποτελέσει έναν ακόμη ισχυρό κρίκο σύνδεσης ανάμεσα στο Ναύπλιο και την Κύπρο.
'Ενα ακόμη σημείο που θα μας θυμίζει τους αγώνες του Κυπριακού λαού για ελευθερία και δημοκρατία.
Μία ακόμη αφορμή για να ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας, ώστε να φτάσουμε σε μια λειτουργική, δημοκρατική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Όταν έρθει αυτή η ώρα, θα γιορτάσουμε εδώ, στην πλατεία Τάσσου Παπαδόπουλου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου