«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Κλίμα διαλύσεως στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παραίτηση υποναυάρχου λόγω απαξιωτικής στάσης Βενιζέλου

Υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος..υπέβαλα αίτημα παραιτήσεώς μου, λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. Υπουργό, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές!

Σιωπηλή διαμαρτυρία στο Μοναστηράκι, οργανώνουν για το απόγευμα της Δευτέρας αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων!

Η ένταση στο Πεντάγωνο έχει κλιμακωθεί μετά από την "λευκή απεργία" των πιλότων και την παραίτηση του υποναυάρχου Στέλιου Φενέκου. Η επιστολή παραίτησης του υποναυάρχου,που αποκάλυψε το NewsIT ,πυροδότησε κι άλλο την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου και των ένστολων.

Από την επιστολή προκύπτει ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε -κατά τη κρίση του υποναυάρχου- απαξιωτικές εκφράσεις για τους αξιωματικούς. Ο υποναύαρχος κατηγορεί τον υπουργό για

"απολυταρχική συμπεριφορά". Όλα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης του υποναυάρχου ,σχεδίου αλλαγών για τη λειτουργία των στρατιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ο κ.Βενιζέλος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την ενημέρωση και του αποδίδονται φράσεις και χαρακτηρισμοί εναντίον των στρατιωτικών που θεωρούνται προσβλητικοί. Από την άλλη πλευρά πηγές του Πενταγώνου διαψεύδουν τα περί προσβλητικών εκφράσεων.

Όπως και να ΄χει τα νεύρα είναι τεντωμένα και το απόγευμα της Δευτέρας, οι στρατιωτικοί ετοιμάζονται να προχωρήσουν στη συμβολική συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο Μοναστηράκι. Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Στον γνωστό "Μπαϊρακτάρη", ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος, είχε δειπνήσει πριν από λίγες ημέρες με δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ .

Μετά από τη λευκή απεργία των πιλότων, ήρθε η παραίτηση Φενέκου και ακολουθεί κύμα μαζικών παραιτήσεων αξιωματικών λόγω των οικονομικών μέτρων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

ΠΡΟΣ: κ. Α/ΓΕΕΘΑ ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ
Υποναύαρχος
Φενέκος Στυλιανός
του Γεωργίου (ΑΜ: 1564)
Διευθυντής Κλάδου Πόρων
ΚΟΙΝ: κ. Α/ΓΕΝ Αθήνα, 29 Απρ 2010

ΘΕΜΑ: Αίτηση Αποστρατείας
ΣΧΕΤ: Η από 29 Απρ. 2010 Μη Υπηρεσιακή Αναφορά του Υποναυάρχου Φενέκου
Στυλιανού ΠΝ

1. Σας αναφέρω ότι με το σχετ. υπέβαλα αίτημα παραιτήσεώς μου, λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. Υπουργό, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές.

2. Έκφραση των παραπάνω, είναι και οι απαξιωτικές, ειρωνικές και απροβλημάτιστες γενικεύσεις που εξέφρασε για τις Ε.Δ. και τους Στρατιωτικούς στη σύσκεψη της 28 Απρ 2010 στο ΓΕΕΘΑ.
armyalert.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΡΑΣ4 Μαΐου 2010 - 2:19 μ.μ.

    Στέλιο καλά θα κάνεις να βγάλεις και την επιστολή παραιτήσεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή