«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Οι Έλληνες πλέον εκρηγνύονται. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ξέσπασε.Μια είδηση που στραγγαλίστηκε.

Στις 25 Μαρτίου 2010, στο ‘Ράδιο Θέμα 98,9′, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ξεσπά με την κατάντια της Ελλάδας. Με αφορμή την πρόσφατη οικονομική κρίση στην οποία μας έφερε η σάπια πολιτική ηγεσία και, ως αποκορύφωμα του εθνικού εξευτελισμού μας, το τουρκικό πολεμικό σκάφος που έφτασε μέχρι και το Σούνιο ['Εμπροσθοφύλακας' 06/03/2010, 'Πρώτο Θέμα' 28/02/2010], ο Γρηγόρης εκνευρίστηκε και μέσα σε ένα ξέσπασμα ειλικρίνειας, άρχισε “να τα χώνει” στην ελλαδική πολιτική ηγεσία:
«…αντί να τους βάλουν όλους φυλακή, τους κλέφτες. Απατεώνες, σιχαμένοι, ξεφτιλίσατε τα πάντα. Ντρέπομαι και που υπηρέτησα και το έκανα με μεγάλη περηφάνια και κάθομαι τώρα το βλέπω και έχω νεύρα. Γι’ αυτό μια ζωή το κεφάλι μας το ρίχνουμε κάτω. Μια ζωή υποβιβαζόμαστε. Τόσα παλικάρια χαθήκανε γαμώτο, και σε ασκήσεις χαθήκανε παιδιά, και στο στρατό χαθήκανε και με τα ελικόπτερα σκοτωθήκανε για να το παίζετε εσείς πολιτικοί, γιατί αυτή η ξεφτίλα
Μόνο από τον τόνο της φωνής του, αντιλαμβάνεται κάποιος πως τον πνίγει το δίκαιο. Βλέπουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν άλλο αυτή την κακομοιριά, αυτή την εθνική κατρακύλα, αυτή την μιζέρια και αυτό τον ξεπεσμό της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, από το οικονομικό και το
κοινωνικό, μέχρι τα εθνικά θέματα “υψηλής πολιτικής”.

 
Σε μια στιγμή που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ως θεσμός, δέχονται επίθεση από τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων ΜΜΕ, πολιτικής ηγεσίας, ακόμη και από την ίδια τους την ιεραρχία , με πρώτο και καλύτερο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τοποθετείται ακόμη και για το θέμα της θητείας:
«Τι μας πάτε φαντάρους 18 μήνες και 26; Για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο μας πηγαίνετε; Τι μας μαθαίνετε; Να μην μπορούμε να κρατήσουμε τίποτα; Ούτε το ανάστημά μας πια; Γιατί δικάζετε όποιον δεν πήγε φαντάρος; Γιατί εγώ έχασα ενάμιση χρόνο απ’ την ζωή μου γι’ αυτό το πράγμα; Γιατί το ‘κανα με τιμή και γουστάριζα να πάω. Γιατί μεγάλωσα έτσι, με τον πατέρα μου να μου πει “θα πας”. Και πήγα! Και!; Ποιό είναι το μήνυμα που μου δείχνετε εσείς εκεί; Και δεν μιλάω καθόλου περί πολεμικού μηνύματος. Είμαι πολύ κατά του πολέμου.»
Και όντως, όσον αφορά το θέμα της στρατιωτικής θητείας, οι διαστάσεις του προβλήματος είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που νομίζουμε. Μας έχουν δημιουργήσει τη ψευδαίσθηση πως το πρόβλημα της φυγοστρατίας έχει τις ρίζες του σε μια βαθύτερη, δήθεν, κοινωνική παθολογοία. Συχνά-πυκνά, μάλιστα, βάζουν διάφορους “ειδικούς” να το αναλύσουν ρίχνοντας τις “ευθύνες” στο σχολείο, στην οικογένεια, στην ανατροφή της σημερινής γενιάς, άλλοι πιο “προοδευτικοί” τα ρίχνουν στον “μιλιταρισμό”, στην “ιεραρχική δομή”, στον στρατιωτικό “εσωτερικό ολοκληρωτισμό”, και άλλες πομπώδεις θεωρίες. Όλα αυτά είναι επιφανειακά, ένα προπέτασμα καπνού. Μια βολική συγκάλυψη της πραγματικής διάστασης του προβλήματος. Δηλαδή τι λιγότερο διαθέτει η σημερινή γενιά από τις προηγούμενες, από άποψη ικανοτήτων τουλάχιστον;
Το εθνικό ξεχαρβάλωμα, σε όλους τους τομείς, επιτυγχάνεται με παρεμβάσεις σε γλώσσα, ιστορία, πολιτισμό και στο αίσθημα εθνικής ασφάλειας. Εκεί έχει τη ρίζα του το πρόβλημα. Με τις πολιτικές τους αποφάσεις έχουν κάνει τους νέους να σκέφτονται πως η στρατιωτική θητεία δεν είναι τίποτα παραπάνω από χάσιμο χρόνου. Πώς να πειστεί, άλλωστε, ο σημερινός Έλληνας να υπηρετήσει τη θητεία του όταν ο Πρωθυπουργός του χορεύει ζεϊμπέκικο υπό τις επευφημίες της προσωποποίησης του Τούρκου κατακτητή της Κύπρου και του σφετεριστή της Θράκης; Τι να πει ο πατέρας στο γιο του όταν παρακολουθούν ως μια συνηθισμένη, πλέον, είδηση την παραβίαση του εναέριου χώρου και την ανύπαρκτη αντίδραση, ή μάλλον ανοχή της, από την κυβέρνηση; Πως να σχολιάσει ο δάσκαλος στους μαθητές την άφιξη της τουρκικής φρεγάτας στο Σούνιο και του τουρικού υποβρύχιου στο Ιόνιο, όταν τα βιβλία ιστορίας της Ρεπούση κάνουν λόγο για «συνωστισμό στη Σμύρνη» και οι σχεδιαζόμενες “εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις” του Καζαμία μιλούν για «ειρηνευτική επιχείρηση» στη Κύπρο; Πώς να είναι περήφανος για την καταγωγή του ο Ελλαδίτης φοιτητής του εξωτερικού, όταν οι συμφοιτητές του τον θεωρούν πολίτη μιας τριτοκοσμικής χώρας που ξεγέλασε τους εταίρους της με απατεωνιές και ψέματα;
Για να κάνεις εθνικούς αγώνες -και δεν εννοούμε πόλεμο- πρέπει να υπάρχει και εθνικός κορμός, εθνική αξιοπρέπεια, αλλά και ένα κομμάτι ψωμί να φάει ο λαός. Αυτοί διέλυσαν τον εθνικό κορμό, ποδοπάτησαν την αξιοπρέπεια μας και κατασπάραξαν και το τελευταίο ψίχουλο. Αυτά είναι που στερείται η σημερινή γενιά.
Πολύ επικίνδυνη, συνεπώς, άποψη στις μέρες της οργανωμένης νεοταξικής αποσύνθεσης του Ελληνικού Στρατού, για χάρη της πάνοπλης Τουρκίας, να «γουσταρίζεις να πάεις» φαντάρος. Πολύ επικίνδυνη η άποψη του Αρανούτογλου να είσαι «πολύ κατά του πολέμου», αλλά να έχεις τον στοιχειώδη πατριωτισμό και τον αναγκαίο κοινωνικό σεβασμό να προσφέρεις στην κοινωνία σου, μέσω της θητείας. Το “κοινωνικό” ήθος στις μέρες μας -αν αποφασίσει κάποιος να …”υπηρετήσει”-, είναι μάλλον το ακόλουθο:
Με τις ευλογίες (;) του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ο γιος της κυρίας Μαριάννας Λάτση, Πάρις Κασιδόκωστας, ζει τη δική του “Λούφα και απαλλαγή”. Την ώρα που ο υπουργός δηλώνει σε όλους τους τόνους “τέλος τα ρουσφέτια” και υπόσχεται “δίκαιη θητεία για όλους”, ο “νάυτης των σαράντα ημερών” κ. Πάρις Κασιδόκωστας απολαμβάνει ειδυλλιακές διακοπές στο εξωτικό Saint Barths της Καραϊβικής -οι φωτογραφίες με τις βουτιές του τραβήχτηκαν στις 23 Μαρτίου-, έχοντας πάρει άδεια για το ταξίδι στο εξωτερικό. ['Πρώτο Θέμα' 28/03/2010]
O γόνος, λοιπόν, των οικογενειών Λάτση και Κασιδόκωστα, ο Πάρις Κασιδόκωστας, μετά την ορκωμοσία του ως ναύτη, πήρε άδεια δεκαέξι ημερών (!) από την υπηρεσία του για “σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους”, όπως λέει το ΓΕΝ και βρέθηκε στην Καραϊβική να κάνει διακοπές! Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν αποκάλυψε το όλο ζήτημα η εφημερίδα ‘Πρώτο Θέμα’, το ΓΕΝ έστειλε απάντηση στους δημοσιογράφους με SMS (!), και με την οποία καλύπτει πλήρως το νεαρό Κασιδόκωστα! Και μάλιστα ενώ έχουν σταματήσει κατ’ εντολή του Υπουργείου Εξωτερικών να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους στρατιωτικών θεμάτων για τις τουρκικές παραβιάσεις και προκλήσεις προκειμένου να κατέβουν οι τόνοι και να μην προκαλούνται αντιδράσεις από την κοινή γνώμη, όπως είπε αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ στους δημοσιογράφους, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να ενημερώνουν με SMS για τις διακοπές του Πάρι Κασιδόκωστα στην Καραϊβική ['DefenceNet' 27/03/2010]!
Και ας μην ξεχνάμε πως τώρα γινόμαστε και μάρτυρες μιας νέας δρομολογημένης συνολικής καθύβρισης του στρατεύματος και των Σωμάτων Ασφαλείας, με αφορμή ένα βίντεο (που για πολλούς μυρίζει έντονα προβοκάτσια), όπου φέρονται οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα ['Olympia.gr' 28/03/2010, 'Hellas on the Web' 27/03/2010, 'Ρεσάλτο' 26/03/2010].
Και συνεχίζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου:
«Αλλά λίγο αρσενικό ρε, λίγο. Χάσαμε τα πάντα ρε, μας πήραν τα παντελόνια όλοι ρε!!! Ευρωπαίοι, μας βρίζουνε… κωλοδάκτυλα τα αγάλματα, ο άλλος φτάνει στην Αθήνα τι είναι αυτό ρε; Και κανείς φυλακή; Ένας να πει ότι εγώ έκανα ένα λάθος για όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα, θέλω να παραδοθώ μόνος μου πόσο δηλαδή τι; Ποιο είναι το τέλος; Πού είναι αυτό το τέλος, πού είναι;… Ας βγει κάποιος να πει, ας παραιτηθεί κάποιος.»
Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, αντιλαμβάνεται κανείς την ποιοτική διαφορά ήθους του Γρηγόρη Αρναούτογλου με την επικρατούσα κοινωνική τάση απαξίωσης των θεσμών. Το γεγονός πως ήδη παρατηρούμε πως σε ορισμένους διαδικτυακούς χώρους ξεκίνησε ο χλευασμός, αποδεικνύει πως ο Γρηγόρης σωστά τα είπε:
Μπα νεύρα!!!! Τι γίνεται ρε παιδιά; Μπας και ο Γρηγόρης έχει βλέψεις για την ελληνική Βουλή, ή μήπως παρασύρθηκε κι αυτός από το πατριωτικό… πάθος του Κ. Πρέκα λόγω της 25ης Μαρτίου; ['Madata.gr' Showbiz 26/03/2010]
Ως συνήθως, απλώς ειρωνίες και προσβολές, κανείς δεν σχολιάζει την ουσία των όσων είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Και τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν τηρήσει μια περίεργη σιγή ιχθύος. Δεν μπορούν, φαίνεται, να χωνέψουν πως ένας άνθρωπος του ελλαδικού “σταρ σύστεμ” τόλμησε να πει δυο αλήθειες, αντί να παίζει τον ρόλο της “γλάστρας”, που τόσο θα τους βόλευε.
Γρηγόρη, μέσα από τα λόγια σου, νιώθουμε τον άδολο εκνευρισμό σου, αλλά και την ειλικρινή ανησυχία σου για την κατάντια αυτού του τόπου. Ελπίζουμε πως δεν θα πτοηθείς από τυχόν ειρωνείες, “συμβουλές” και “συστάσεις” που θα σου γίνουν διότι είπες την αλήθεια και είπες αυτά που κάθε τίμιος Έλληνας πολίτης θα ήθελε να πει αλλά δεν μπορεί. Ελπίζουμε πως θα συνεχίσεις να λες τα πράγματα με τ’ όνομα τους. Είναι ελπιδοφόρο όταν ένας άνθρωπος που δεν ανήκει στην διεφθαρμένη κλίκα του ελλαδικού, παρασιτικού “πολιτικού” συστήματος, να μιλά ξεκάθαρα για τα προβλήματα της πατρίδας μας και θα θέλαμε το παράδειγμα σου θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Γρηγόρη, ξέρουμε πως θα φας λάσπη, χολή και ενορχηστρωμένες ειρωνικές επιθέσεις. Ίσως ακόμα και να δεχτείς απειλές πως η καριέρα σου στο “σταρ σύστεμ” έχει τελειώσει, ίσως απαιτήσουν από εσένα, πριν υπογράψεις νέο συμβόλαιο συνεργασίας με κάποιο ΜΜΕ, να δεσμευτείς πως δεν θα εκφραστείς ξανά ως ελεύθερος άνθρωπος και ως τίμιος δημοκράτης, πολίτης αυτής της χώρας που ακόμα λέγεται Ελλάδα.
Μείνε αγνός, μείνε απλός, μείνε ένας από εμάς, ένας από τους όλους τους καθημερινούς ανθρώπους που πονούν αυτόν τον τόπο. Μείνε αυτός που είσαι. Αν τύχει και σε απειλήσουν, αρνήσου να συμβιβαστείς, μπαίνοντας στην λογική του κατασκευασμένου “σελέμπριτυ” και του “επώνυμου”, στην λογική που θέλει τον άνθρωπο να “αξίζει” μόνο αν είναι πρώτη μούρη στο γυαλί και πρωτοσέλιδο στα κουτσομπολίστικα περιοδικά. Μείνε σταθερός στις απόψεις σου, μην πουλήσεις την αξιοπρέπεια σου για χάρη μιας ιλλουστρασιόν δημοσιότητας.
Άλλωστε, εκεί θα φανεί η αξία σου: Αν γίνουν όλα αυτά, που σου ευχόμαστε να μην γίνουν, μην λυγίσεις, μην ανακαλέσεις, μην αλλάξεις δρόμο. Είσαι μάγκας, και θα βγεις και κερδισμένος και πιο μάγκας, ψηλά στην ατσαλένια συνείδηση της πατρίδας σου και του λαού σου, και όχι στην πρόσκαιρη φούσκα της τηλεθέασης και των καναλαρχών.



efylakas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου