«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Σπαστά ελληνικά μιλούσαν οι δολοφόνοι

Αίσθηση προκαλεί και η μαρτυρία του Β. Χατζηιακώβου, διευθυντή του βιβλιοπωλείου Ιανός, το οποίο βρίσκεται σχεδόν απέναντι από την τράπεζα. Ο κ. Χατζηιακώβου δήλωσε στο MEGA πως στόχος έγινε και ο Ιανός. "Έπεσαν τρεις μολότοφ μέσα στο βιβλιοπωλείο, το οποίο ήταν κλειστό. Πετάξαν μολότοφ και πάνω μας. Κάποιος κουκουλοφός μου είπε 'θα σε κάψω' με σπαστά ελληνικά και μου έδειξε ένα πλαστικό μπουκάλι. Αμέσως μετά, πέταξαν δύο μολότοφ στην τράπεζα που έγινε αμέσως παρανάλωμα πυρός. Έτρεξα με πυροσβεστήρα" είπε.
Επιχειρώντας να περιγράψει τους δράστες, ο κ. Χατζηιακώβου ανέφερε: "Ήταν κουκουλοφόροι, δεν μπορούσες να δεις ηλικίες, φορούσαν και κουκούλες και γάντια, ήταν επαγγελματίες. Οι κουκουλοφόροι κινούνταν στα πεζοδρόμια, στον Ιανό επιτέθηκαν 5-6 άτομα, απέναντι ίσως να ήταν 10".

πηγή megatv.com
 
Αναμετάδοση από antiratsistis.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα.

    Μέσα στην υπερκινητικότητα, την ένταση, την αγωνία, μέσα στις φωνές και στο γενικότερο κλίμα αναρχίας, με τις όποιες προδιαθέσεις ενός μεμονωμένου ανθρώπου να ερμηνεύσει αυτά που βλέπει και ακούει, μήπως είναι λίγο παρατραβηγμένο τρεις λέξεις («θα σε κάψω», που δεν υπάρχει άλλη μαρτυρία ότι ειπώθηκαν), να είναι αρκετές ώστε να καταλάβει κανείς πως πρόκειται για σπαστά ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ λογικός ο σκεπτικισμός που εκφράζεις.
    Από προσωπική εμπειρία, αυτό είναι δυνατόν.
    Δεν είμασταν όμως οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες, δεν έχουμε προσωπική άποψη, ούτε είμαστε "διορατικοί" οπότε απλώς αναμεταδίσουμε την τοποθέτηση του ιδιοκτήτη του Ιανού, και μάλιστα από "έγκυρη" πηγή το maegatv.

    Ένα συλλογισμό θέλω μόνο να καταθέσω.
    Αν δεν αισθανόταν σίγουρος, ένας άνθρωπος που έχει υποστεί τελικά ζημιές, μέσα στην πίκρα του, την απελπισία του, θα "έριχνε"τα βάρη κάπου αλλού σκοπίμως;
    Το πιθανότερο είναι όχι, αν του περνούσε από το μυαλό και την όλη συμπεριφορά ότι ήταν Έλληνες κουκουλοφόροι, δεν νομίζω να δίσταζε να το αναφέρει, και να τους καταδικάσει μέσα στην πίκρα του.
    Επίσης πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι είναι ένας άνθρωπος καλλιεργημένος, άνθρωπος του βιβλίου, που σημαίνει έχει κρίση και διάκριση μεγαλύτερη πιθανώς από εμένα, πράγμα που εμένα προσωπικά μου δίνει την δυνατότητα να εμπιστευτώ την άποψή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή