«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τριπλή επίθεση της κυβέρνησης σε Παιδεία, Υγεία και Άμυνα

Μετά την υπογραφή του μνημονίου και την κήρυξη οικονομικού πολέμου εκ μέρους της κυβέρνησης προς όλα τα μεσαία και χαμηλά οικονομικά και κοινωνικά στρώματα της χώρας, μία δεύτερη και (σύμφωνα με τις ενδείξεις) συντονισμένη πολλαπλή επίθεση πραγματοποιείται κατά βασικών κορμών της ενότητας του κράτους.

Η κυβέρνηση του ΔΝΤ, προεξάρχοντος του Γιώργου Παπανδρέου (που ειρωνικά μας δηλώνει μαζί με τον Στρος Καν πως αν ήταν στην θέση μας θα κατέβαινε στις πορείες και στις απεργίες) αναμφίβολα θέλει να υποτάξει (έως και να διαμελίσει) κάθε έννοια συγκρότησης του Ελληνικού κράτους, απειλώντας ευθέως την δημοκρατία (και όσα αυτή πρεσβεύει), αλλά και την σημερινή γεωγραφική σύσταση της χώρας.
Με σαφείς τάσεις ισοπέδωσης (έως και κατακρήμνισης) των βασικών πυλώνων στήριξης και συνοχής της χώρας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (που στο μέλλον προφανώς θα έχει να απολογηθεί στην Δικαιοσύνη για πολλές αποφάσεις και ενέργειές της που ξέφυγαν από το Σύνταγμα και δρομολόγησαν την αποσταθεροποίηση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δομής) χωρίς δισταγμό πραγματοποιεί σειρά στρατηγικών επιθέσεων κατά της Παιδείας, της Υγείας και της Άμυνας (στρατός) της χώρας.


Γιατί συμβαίνει αυτό; Πού αποσκοπεί το κυβερνητικό επιτελείο της ανθυποκυβέρνησης του ΔΝΤ; Τι πραγματικά επιδιώκουν οι αχυράνθρωποι να επιβάλουν ως τετελεσμένο στους πολίτες της Ελλάδας; Γιατί δημιουργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα τη στιγμή που η χώρα απαιτείται να βρίσκεται σε πλήρη ηρεμία για να αντιμετωπίσει την -έτσι κι αλλιώς- υπάρχουσα διεθνή οικονομική και γεωπολιτική υφιστάμενη κρίση;

Ο δημόσιος τομέας της χώρας είναι τεράστιος κι αυτό το ξέρουμε όλοι. Το γιατί διογκώθηκε επίσης το ξέρουμε όλοι.
Είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα αυτά. Αυτό που δε μας λένε, είναι ότι μέσα σε όοοοοοοολο αυτό το δημόσιο που μεγάλωσε ανεξέλεγκτα και χρυσοπληρώθηκε χωρίς να παράγει έργο, υπάρχουν και κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων που... παρέμειναν κακοπληρωμένοι και όσο κι αν τρέχουν δε φτάνουν να καλύψουν την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στις υπηρεσίες τους. Ναι, ΕΛΛΕΙΨΗ.
Ποιοι είναι αυτοί;
1) Εκπαιδευτικοί
2) Γιατροί/νοσοκόμοι
3) Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων

Παρατηρήστε σε ποιους τομείς δουλεύουν: Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια της χώρας.
Εκεί λοιπόν, το αναφέρω για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, οι προσλήψεις ΔΕΝ γίνονται από «βολευτές». Γίνονται αξιοκρατικά. Πάντα έτσι γίνονταν. Γι΄ αυτό και υπάρχουν ελλείψεις. Δεν μπορεί βλέπεις ο «βολευτής» να βάλει τον δικό του, που είναι απόφοιτος Λυκείου να κάνει το γιατρό, ούτε τον καθηγητή, ούτε τον αξιωματικό.
Τον βάζει λοιπόν να κάνει το γραμματέα.
Γι΄ αυτό πας στο ΙΚΑ και έχει 3 γραμματείς στον γκισέ, αλλά κανένα ενδοκρινολόγο. Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ο γραμματέας παίρνει όσα κι ο γιατρός –μη σου πω και περισσότερα!!!
Έτσι καταντήσαμε κι ο φύλακας του σχολείου (που τον έβαλε ο βολευτής ντε!) να παίρνει περισσότερα από τον δάσκαλο…
Έτσι καταντήσαμε και οι υπάλληλοι στις εφορίες (οι βυσματούχοι απόφοιτοι Λυκείου να λέμε) παίρνανε 3.000 το μήνα. Γι΄ αυτό δημιουργήθηκαν τόσες και τόσες υπο-υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο, στις οποίες βεβαίως-βεβαίως φροντίσανε να δίνουν παχυλούς μισθούς στα άχρηστα «δικά» τους παιδιά. Και τώρα διαδίδουν πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι το ίδιο!!!
Αλλά δυστυχώς, ο καθένας τυφλωμένος από την δική του αγωνία για το αύριο, βλέπει το τυρί και δεν βλέπει την παγίδα.
Νομίζει πως αν τα βάλει με τους δημόσιους υπάλληλους συλλήβδην, θα αποκαταστήσει την αδικία που ο ίδιος υφίσταται. Μεγάλη αδικία υφίσταται, δεν το συζητώ, ιδίως αν δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα. Όμως η αδικία δε διορθώνεται με άλλη μια αδικία.
Δε γίνονται τυχαία αυτά. Σκεφτείτε λίγο: αν τα νοσοκομεία είχανε γιατρούς δε θα τρέχαμε στα ιδιωτικά θεραπευτήρια να πληρώνουμε περιουσίες. Δε θα ανθίζανε οι ασφαλιστικές εταιρείες. Αν τα σχολεία είχανε δασκάλους και καθηγητές όσους πρέπει, δε θα πληρώνανε οι οικογένειες ένα σωρό λεφτά σε ιδιώτες.
Η Φιλανδία –μας λένε κάποιοι έξυπνοι- έχει μόνο 100.000 εκπαιδευτικούς. Κι εμείς 170.000. Μπράβο της! Έχει 5.300.000 πληθυσμό και έχουμε τον διπλάσιο. Άρα εμείς έπρεπε να έχουμε 200.000. (Χωρίς να υπολογίσω τα νησιά μας που ακόμη κι αν έχουν 10 μαθητές, χρειάζονται δάσκαλο και όλες τις ειδικότητες καθηγητών.) Εμείς έχουμε 170.000 εκπαιδευτικούς. Άρα μας λείπει προσωπικό.
Αξιωματικοί πάλι; βεβαίως και λείπουν. Αναλογιστείτε ποιους βολεύει να είναι υποστελεχωμένες οι ένοπλες δυνάμεις μιας χώρας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Δείτε τώρα τι πόλεμος γίνεται τα τελευταία χρόνια, εναντίον και των 3 αυτών κατηγοριών υπαλλήλων, που ξαναλέω, επειδή σ΄ αυτές τις θέσεις δεν μπήκαν με βύσμα, παρέμειναν κακοπληρωμένοι. Οι μόνοι κακοπληρωμένοι σ΄ αυτό το τεράστιο δημόσιο.
Τους εκπαιδευτικούς τους είπανε τεμπέληδες και άχρηστους.
Τους γιατρούς/νοσοκόμους τους είπανε κλέφτες κι εκβιαστές (βλέπε φακελάκι)
Τους αξιωματικούς τους αποκάλεσε τις προάλλες ο Πάγκαλος αντιπαραγωγικούς(!)
Προσέξτε ότι χτυπιούνται από παντού με ιδιαίτερη μανία. Και παρατηρήστε πως δεν γίνεται αυτό για τις άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Ακούσατε ποτέ να λένε π.χ. άχρηστους τους υπαλλήλους των Νομαρχιών;
Και μη μου πείτε πως αυτός δεν είναι ένας έξυπνος και ύπουλος τρόπος για να πλήξουν τελικά την Υγεία, την Παιδεία και την Εθνική μας κυριαρχία!!! Όμως εμείς ως λαός δεν έχουμε τίποτα άλλο. Αυτά μας μείνανε, κουτσουρεμένα, αλλά αυτά έχουμε.
Και καλά να τα λένε αυτά οι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών στα δελτία των 8. Δουλειά τους είναι να απαγγέλλουν αυτά που τους προβάλλουν τα αφεντικά τους στο ότο-κιου. Γι΄ αυτό πληρώνονται οι άνθρωποι, αυτό κάνουν. Και το κάνουν με μεγάλο ζήλο. Όποιος όμως θέλει να λέει πως είναι υποψιασμένος, οφείλει να μην επαναλαμβάνει άκριτα όποια κακοήθεια ακούει. Οι καιροί που ζούμε είναι πονηροί.

kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου