«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Γερμανία. Μόλυνση κρεάτων & αυγών με διοξίνη. Αναζητήται το που τα έχουν εξάγει.



Επειδή όλα είναι "σωστά, ηθικά και δίκαια" στην Γερμανία, και όχι όπως στην "διεφθαρμένη"Ελλάδα, διαβάστε για την μόλυνση κρέατος και αυγών με την θανατηφόρα και καρκινογόνα δηλητηριώδη "διοξίνη".

Και στο παρελθόν έχουν βρεθεί χιλιάδες τόνοι με κοτόπουλα και άλλα προϊόντα που περιείχαν διοξίνη, και διοχετεύτηκαν δια μέσου των εξαγωγών στην παγκόσμια αγορά.
Ξυπνούν  εφιάλτες με την υπόθεση των κοτόπουλων από Ολλανδία, Δανία. Γαλλία, Γερμανία, με τα οποία είχαν τροφοδοτήσει την ελληνική αγορά.

Προτροπή δική μας. Αγοράζετε για πολλούς λόγους μόνο ελληνικά προϊόντα κυρίως φαγώσιμα.

Η είδηση από ΑΠΕ -ΜΠΕ 05/01
____________________



Ανησυχία για τη διοξίνη
   Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από τις γερμανικές αρχές να την ενημερώσουν για την έκταση που έχει πάρει η μόλυνση κρέατος και αυγών με διοξίνη, που αποκαλύφθηκε σε γερμανικά αγροκτήματα, όπως και για την πιθανότητα να έχουν γίνει εξαγωγές.

    "Ρωτήσαμε αν οι εξαγωγές αυγών και κρεάτος έχουν επηρεαστεί και ελέγχουμε αν υπάρχουν προβλήματα για άλλες χώρες" ανακοίνωσε ο Φρεντερίκ Βενσέν, εκπρόσωπος Τύπου του ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Υγείας Τζον Ντάλι.



    "Επιθυμούμε να μάθουμε την έκταση της μόλυνσης, διότι στην αρχή αφορούσε δύο κρατίδια (της Γερμανίας) και τώρα πέντε" επεσήμανε.

    Η υπόθεση έχει πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις καθώς η Γερμανία προειδοποίησε όλους τους εταίρους της στην ΕΕ, μέσω του συστήματος συναγερμού που ενεργοποίησε στις 27 Δεκεμβρίου, διευκρίνισε ο Βενσέν.

    Πάντως, όπως υπογράμμισε: "Προς το παρόν το πρόβλημα μοιάζει να περιορίζεται στη Γερμανία".

    Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την αναστολή της διάθεσης αυγών και κρέατος από περίπου 1.000 εκτροφεία κοτόπουλων, γαλοπούλων και γουρουνιών, έπειτα από την ανακάλυψη διοξίνης σε αυγά. Τα εκτροφεία αυτά είχαν προμηθευτεί ζωοτροφές από τη γερμανική εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών Harles & Jentzsch.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου